Merhabalar
Sağlıklı yaşamda, sağlıklı tariflerimi sizlerle paylaşmaya devam ediyorum. Kereviz sevmeyenlerin bile iddia ediyorum seveceği, çok güzel bir kızartma tarifi ile geldim. Her ne kadar patates kızartmasını çok seviyor olsam da, içerisindeki nişasta nedeniyle kontrollü tüketmem gerekiyor. Fakat bunu kereviz kızartması ile telafi etmiş bulunuyorum.
O zaman tarifine geçelim.
Malzemeler;
Kereviz
Limon
Toz zerdeçal
Toz zencefil
Kırmızı toz biber
Karabiber
Pulbiber
Zeytinyağı
Kekik
Yapılışı;
Kerevizi soyup limonlu suda birkaç dakika bekletelim. Sonrasında dilimleyip bir kabın içinde baharatlar ve zeytinyağı ile birlikte karıştıralım. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serelim. Tepsiye dizerek fırında kızarana kadar pişirelim. Ben 180 derece de pişirdim. Herkesin fırını farklı olduğundan fırınınıza göre hareket edin.
Deneyenlere şimdiden afiyet,şifa ve bol eksi olsun.
Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Evde ve sağlıkla kalın.
Kereviz sevmeyen çocuklara denemeli:)
YanıtlaSilTam da dolapta duran kerevizi bu sefer nasıl pişirsem diyordum. Genelde zeytinyağlı ya da terbiyeli pişiririm. u sefer bunu deniycem, teşekkürler.
YanıtlaSilMükemmel bir tarif. Kerevizin herşeyine bayılıyorum. Kerevizli köfteyi de tavsiye ederim. Ekmek yerine bir kereviz rendeleyip koyuyorum, enfes ve sağlıklı bir lezzet oluyor. :) Teşekkürler paylaşıma
YanıtlaSilHiç sevmem :( ama deneyeceğim görünüş şahane eline sağlık
YanıtlaSilgenelde yoğurtlusunu yaparım bunu da deneyeceğim :)
YanıtlaSilKereviz kızartmasını ilk defa duyuyorum. Kerevizin yemeğini terbiyeli olarak yapılanına bayılıyorum. Yerken insana Kore dizilerinden fırlamış bir yemek yeme hissi veriyor. Ama bunu mutlaka denemek isterim. Güzel ve ilginç bir tarif vermişsin arkadaşım eline sağlık.. Kore dizileri izlediğimi de söylemiş oldum. Bu arada bende sayfama beklerim. Tüm arkadaşlarımı davet ediyorum. Takipleşelim komşu olalım. İnsan bir ömür boyu her gün yeni şeyler öğreniyor, öğrenmek zorunda. Hoşça kalın sağlıkla kalın.
YanıtlaSil