Ana içeriğe atla

Fırında Kereviz Kızartma

Merhabalar

Sağlıklı yaşamda, sağlıklı tariflerimi sizlerle paylaşmaya devam ediyorum. Kereviz sevmeyenlerin bile iddia ediyorum seveceği, çok güzel bir kızartma tarifi ile geldim. Her ne kadar patates kızartmasını çok seviyor olsam da, içerisindeki nişasta nedeniyle kontrollü tüketmem gerekiyor. Fakat bunu kereviz kızartması ile telafi etmiş bulunuyorum. 

O zaman tarifine geçelim. 

Malzemeler;
Kereviz
Limon
Toz zerdeçal
Toz zencefil
Kırmızı toz biber
Karabiber
Pulbiber
Zeytinyağı
Kekik


Yapılışı;
Kerevizi soyup limonlu suda birkaç dakika bekletelim. Sonrasında dilimleyip bir kabın içinde baharatlar ve zeytinyağı ile birlikte karıştıralım. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serelim. Tepsiye dizerek fırında kızarana kadar pişirelim. Ben 180 derece de pişirdim. Herkesin fırını farklı olduğundan fırınınıza göre hareket edin.

Deneyenlere şimdiden afiyet,şifa ve bol eksi olsun.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Evde ve sağlıkla kalın.

Yorumlar

  1. Kereviz sevmeyen çocuklara denemeli:)

    YanıtlaSil
  2. Tam da dolapta duran kerevizi bu sefer nasıl pişirsem diyordum. Genelde zeytinyağlı ya da terbiyeli pişiririm. u sefer bunu deniycem, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Mükemmel bir tarif. Kerevizin herşeyine bayılıyorum. Kerevizli köfteyi de tavsiye ederim. Ekmek yerine bir kereviz rendeleyip koyuyorum, enfes ve sağlıklı bir lezzet oluyor. :) Teşekkürler paylaşıma

    YanıtlaSil
  4. Hiç sevmem :( ama deneyeceğim görünüş şahane eline sağlık

    YanıtlaSil
  5. genelde yoğurtlusunu yaparım bunu da deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
  6. Kereviz kızartmasını ilk defa duyuyorum. Kerevizin yemeğini terbiyeli olarak yapılanına bayılıyorum. Yerken insana Kore dizilerinden fırlamış bir yemek yeme hissi veriyor. Ama bunu mutlaka denemek isterim. Güzel ve ilginç bir tarif vermişsin arkadaşım eline sağlık.. Kore dizileri izlediğimi de söylemiş oldum. Bu arada bende sayfama beklerim. Tüm arkadaşlarımı davet ediyorum. Takipleşelim komşu olalım. İnsan bir ömür boyu her gün yeni şeyler öğreniyor, öğrenmek zorunda. Hoşça kalın sağlıkla kalın.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Piyasalarda Bugün: 22 Ocak 2025

 

Keşfedilen Bloglar 5

Herkese merhaba Ben Hayata Genç Bakış. Annemin bloğunda yazmaya başladığımda blog keşif etkinliği düzenlemiştim.

Közlenmiş Kapya Biber Çekirdeği Nasıl Çıkar?

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Taner Şener Kimdir?

 

Seda Özerbay - Kaşıbeyaz

Merhabalar Bu sıralar sanırım fazlasıyla gülümseten kitaplar okumaya ihtiyacım var. Şöyle kafa dağıtan aşk hikayelerine. Zira havalardan sanırım içimden başka tür kitap okumak gelmiyor. Seda Özerbay'ın Kaşıbeyaz kitabı da bu kitaplardan biri. Sosyal medya da dolaşırken dikkatimi çeken ve okurken keyif aldığım benim şezlong kitaplarından oldu kendisi.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Jennifer Royce - Zorba Aşık Kitap Tanıtımı

Kalesini ele geçiren acımasız Lord Fergus’tan kurtulabilmek için hasta babasını geride bırakmak zorunda kalan Leydi Sheena, kalesinin ve kalbinin kapısını tüm dünyaya karşı kapatmış olan bir adama sığınmak zorunda kalır.

Kübra Nur - Çirkin Ördek Yavrusu

Merhabalar Cumartesi gece başlayıp, o gece bitirdiğim bir kitap Çirkin Ördek yavrusu.