Ana içeriğe atla

Brokoli Omleti

Merhabalar

Sağlıklı yaşam sürecim son sürat devam ediyor. Her sabah kendime yeni yeni omlet türleri deniyorum. Sebzeleri zaten çok seviyorum ama omletin içine girdiklerinde daha doyurucu ve daha lezzetli olduklarını düşünüyorum. Bunlardan biride brokoli omleti. O zaman tarifini verelim.

Malzemeler;
Haşlanmış brokoli
Soğan
Zeytinyağı
Karabiber
Tuz
Yumurta
Sarımsak
Peynir

Yapılışı;
Soğan ve sarımsağı zeytinyağında kavuralım. Brokoli ve peyniri ezip ilave edilim. Karabiber ve tuzunu da ekleyip biraz daha kavuralım. Son olarak çırpılmış yumurta ekleyip tavanın kapağını kapatıp pişirelim. Şimdiden afiyet olsun. 

Brokoli seven biri olarak bu tarifi kesinlikle çok sevdim. Hatta brokoli alıp haşladım ve dondurucuya koydum. Acil durumlarda hemen çıkarıp omlet hazırlamak için. Bu tarifi mutlaka deneyin. Seveceksiniz.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Evde ve sağlıkla kalın.

Yorumlar


  1. Acıktırdı :) Spordan sonra ben genelde ıspanaklı omlet veya yulaf ezmeli yumurta krepi pişiriyorum. Brokolinin iyi karbonhidrat ve dengeli proteini var. Sabah kahvaltılarımda mutlaka deneyeceğim. Tarif için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Bizim evde bu burokoli hep çürüyor, annem arada bir yediği için de almadan edemiyorum. Yarın sabah deneyeyim bunu da heç olmasın bari

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Kul Plan Yaparken, Kader Gülermiş!... 1. Bölüm

 

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Yeni Bir Yıla Merhaba Derken....

 

Radyo Tiyatrosu - Kaplumbağa Sever misiniz?

 

Naime Özeren - 23 Nisan

Bir Yaprak Sarması Meselesi