Merhabalar
Son zamanlarda sağlıklı yaşama kafayı iyice taktıktan beridir, kendimi meze türü yiyeceklere fazlasıyla adamış durumdayım. Bunlardan biride severek tükettiğim ve beni fazlasıyla tok tutan tarator. Aslında bunu sadece havuç ile yapanlar var ancak havuç piştiğinde şeker oranı fazlasıyla arttığından sadece içine göstermelik olarak havuç ekleyip, çoğunluğunu mor lahandan yapıyorum. O zaman tarifine geçelim.
Malzemeler;
Mor Lahana
Havuç
Sarımsak
Zeytinyağı
Tuz
Süzme Yoğurt
Yapılışı;
Havucu rendeleyip, mor lahanayı doğrayalım. Tavaya zeytinyağını ilave edip, lahana,sarımsak, tuz ve havucu da ekleyerek, yumuşayana kadar soteleyelim. Süzme yoğurdu çırpalım. Sotelenen malzemeleri soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra hepsini birleştirelim. Ve işte mor lahana, havuç taratorumuz hazır. Ben bunu biraz fazla yaparak kahvaltı sırasında da tüketiyorum. Gerçekten fazlasıyla tok tutuyor. Hepinize şimdiden afiyet olsun.
Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Evde ve sağlıkla kalın.
Benzer yöntem ile sebzeleri ayrı ayrı yapıyorum ben , karışık denemedim hiç ama sarımsak ne denli lezzet arttırıcı olsada kullanmıyorum havuclu yaptigimda üzerine ceviz ufalıyorum biraz.Her iki sebzede de kullandığım yogurdun icine de minnacik mayonez.Sabah kahvaltıda tüketmek de çok güzel sahiden :)
YanıtlaSilVakt-i Dem;
SilBen sağlıklı yaşamda olduğumdan mayonez kullanmıyorum. Diğer sebzelerde olur evet çok güzel olu rhatta. Havucu azıcık renk versin diye katıyorum. Oğlum havuçlu şeylere bayıldığı için bayıla bayıla yiyor. Sarımsaksız hayat düşünemiyorum :) Elimden gelse pilava bile koyacağım:)