Sağlıklı yaşam sürecime son hızla devam ediyorum. Bu süreçte en son altı kilo vermiş biri olarak kendimi mutlu hissediyorum. Son tartılmamın üzerinden biraz zaman geçmesine rağmen irademe sahip olarak tartılmamakta ısrar ediyorum. Bakalım ne zaman tartılırım ve kaç kilo vermiş olurum? Ama biliyorum ki ilk zamanlarda olduğu gibi çok fazla gitmeyecek. Hayırlısı.
Şimdi bu süreçte yapmış olduğum yemekleri sizlerle paylaşmaya devam ediyorum. Sağlıklı yaşam sürecinde olmam patates yememe engel değil. İçerisine nohut ekleyerek hem çok fazla nişasta almamı engelleyerek, hem de tadı nefis olan nohutlu patates kavurmasını sizlerle paylaşayım.
Malzemeler;
Haşlanmış nohut
Patates
Soğan
Zeytinyağı
Karabiber
Kırmızı toz biber
Tuz
Zerdaçal
Yapılışı;
Soğanları zeytinyağı ile kavuruyoruz. Patatesleri soyup doğruyoruz. Haşlanmış nohut ve patatesleri soğanla birlikte bir süre kavuruyoruz. Sonrasında baharatları ve tuzu ilave ederek biraz daha kavuruyoruz. Yarım çay bardağı kadar sıcak suyu ilave edip, suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Karabiberini biraz fazla koyunca daha da güzel oluyor. Seviyorsanız bu şekilde deneyin. Benim ölçülerim göz kararı olduğundan sizlere belli bir ölçü veremiyorum. Ancak bu yemekte patatesi biraz az kullanmak gerekiyor. Nişasta oranı yüksek olduğundan sağlıklı yaşam için pek önerilmiyor.
Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Evde ve sağlıkla kalın.
Kesin denerim bunu, zaten ikisini de çok severim. Kabak yemeğine de nohut koyuyorum güzel oluyor mesela ya da karnabahar :).
YanıtlaSil