Ana içeriğe atla

Nohutlu Patates Kavurma


Merhabalar
Sağlıklı yaşam sürecime son hızla devam ediyorum. Bu süreçte en son altı kilo vermiş biri olarak kendimi mutlu hissediyorum. Son tartılmamın üzerinden biraz zaman geçmesine rağmen irademe sahip olarak tartılmamakta ısrar ediyorum. Bakalım ne zaman tartılırım ve kaç kilo vermiş olurum? Ama biliyorum ki ilk zamanlarda olduğu gibi çok fazla gitmeyecek. Hayırlısı.

Şimdi bu süreçte yapmış olduğum yemekleri sizlerle paylaşmaya devam ediyorum. Sağlıklı yaşam sürecinde olmam patates yememe engel değil. İçerisine nohut ekleyerek hem çok fazla nişasta almamı engelleyerek, hem de tadı nefis olan nohutlu patates kavurmasını sizlerle paylaşayım. 

Malzemeler;
Haşlanmış nohut
Patates
Soğan
Zeytinyağı
Karabiber
Kırmızı toz biber
Tuz
Zerdaçal

Yapılışı;
Soğanları zeytinyağı ile kavuruyoruz. Patatesleri soyup doğruyoruz. Haşlanmış nohut ve patatesleri soğanla birlikte bir süre kavuruyoruz. Sonrasında baharatları ve tuzu ilave ederek biraz daha kavuruyoruz. Yarım çay bardağı kadar sıcak suyu ilave edip, suyunu çekene kadar pişiriyoruz. 

Karabiberini biraz fazla koyunca daha da güzel oluyor. Seviyorsanız bu şekilde deneyin. Benim ölçülerim göz kararı olduğundan sizlere belli bir ölçü veremiyorum. Ancak bu yemekte patatesi biraz az kullanmak gerekiyor. Nişasta oranı yüksek olduğundan sağlıklı yaşam için pek önerilmiyor. 

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Evde ve sağlıkla kalın.






Yorumlar

  1. Kesin denerim bunu, zaten ikisini de çok severim. Kabak yemeğine de nohut koyuyorum güzel oluyor mesela ya da karnabahar :).

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Bugün 23 Nisan, Hep Neşeyle Doluyor İnsan

 

Nil Karaibrahimgil - Ben Aptal Mıyım?

 

Şermin Yaşar, İlber Ortaylı - Cumhuriyet'in İlk Sabahı Kitap Alıntısı

 

Radyo Tiyatrosu - Kaplumbağa Sever misiniz?

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Naime Özeren - 23 Nisan