Ana içeriğe atla

Rövşen Abdullaoğlu - Bu Şehirde Kimse Yok mu?

Merhabalar
Son zamanlarda hayata bakış açınızı değiştireceğini düşündüğüm bir kitap önerisi ile geldim. Hadi öncelikle konusuna bakalım. Sonra yorumlarıma geçeriz.

Willy istenmeyen bir çocuk olarak dünyaya gelmiştir. Annesi Helen ile babası Brandon evlilik dışında bebek haberini alında Willy için mecburen evlenip bir hayat kurmuşlardır. Brandon başlarda çocuğun evlilik için iyi olacağını düşünse de, durum ne yazık ki istedikleri gibi gitmez. Helen ne yazık ki evliliğe hazır değildir. Evlilikte sorunlar baş gösterir ve Willy istenmeyen çocuk olarak yalnızlığa mahkum olur.

Willy okulun Amerikan futbol takımında oynarken babasının ilgisini çekince bu yolda ilerlemeye ve babası ile geçirdiği zamanı arttırmaya başlar. Futbolda çok başarılı olur. Babasının takdirini kazanır ve Willy bu durumdan çok mutludur. Ancak babasının ilerleyen zamanlarda eskisi kadar Willy ile ilgilenmemesi üzerine Willy başarılı futbol hayatını bırakır. Başarılı bir futbol oyuncusu olup, iyi bir kariyer yapacakken kendisini bir Onkoloji hastanesinde temizlik görevlisi olarak bulur.

Zor geçen çocukluk dönemi sonrasında evlenen ve çocukları olan Willy'nin evlilik hayatı da çok iyi değildir. Hastanede hayatına giren Wisam ile hayatına farklı bir bakış açısı gelir. Çocukluk dönemindeki sıkıntılarından, evlilik dönemindeki sorunlardan acaba Wisam'ın arkadaşlığı ile kurtulabilecek midir? 

Kitabın ana konusu kalabalık içinde yalnızlık. Willy'nin çocukluk döneminden, evlendiği zamana kadar olan sıkıntılarını, yalnızlıklarını, pişmanlık ve kırgınlıklarını okuyoruz. Kitap zaten psikolojik roman diye geçiyor. Kitap boyunca Willy'nin hayatını okurken, aynı zamanda Wisam'ın da hayatını okuyoruz. Willy kadar Wisam'a da çok üzüldüm. Derin acıları olduğu belliydi ancak böyle bir sonuç beklememiştim. Gerçekten de insanın içini burkan, hatta içine oturan bir hayat hikayesi vardı. Kitap boyunca hangisine üzülsem bilemedim. 

Kitabın sonu daha can alıcı olabilirdi. Biraz daha okuyucu düşüncesine, hayal gücüne bırakılmış gibi geldi ve ben pek böyle sonları sevmiyorum. Bazı yerlerinde uzatıldığını, bazı yerlerde de eksik kaldığını düşündüğüm kısımlar olsa da genel olarak kitabı beğendim. Son ana kadar vazgeçmememiz gerektiğini, nefes alıyorsak umut vardır fikrini aşılayan bir kitap. Gerçekten de nefes alıyorsak umut vardır. Her yeni gün, yeni bir umuttur.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Evde ve sağlıkla kalın.

Tanıtım Bülteninden

Eskiden başarılı bir sporcuydu Willy... Şimdilerdeyse köşesine çekilmiş bir temizlik görevlisi... Ölümcül bir hastalıkla mücadele etmekte olan Lübnanlı bir göçmenle tanışır çalıştığı yerde... Günden güne ölüme bir adım daha yaklaşan Wisman’ın her şeye rağmen yaşama sımsıkı ve sevgiyle tutunmayı başarabiliyor olması, etrafındaki herkesi, hayatı ve ölümü yeniden sorgulamaya iter.
Willy ve Wisman arasındaki arkadaşlık, insanın anlam arayışına yepyeni bir pencere açacaktır.

Azerbaycan’da iki yıl boyunca çok satanlar listesinde yer bulan BU ŞEHİRDE KİMSE YOK MU? umuda, hayata ve anlama dair nahif ama güçlü bir hikâye...

Basım Yılı : 2020

Sayfa Sayısı : 280

Destek Yayınları

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Smilodon (Kılıç Dişli Kaplan) Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhaba  Bugün sizlere Smilodon'dan (Kılıç Dişli Kaplan) bahsedeceğim. 

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Yeşil Yol

 

Samed Behrengi - Bir Şeftali Bin Şeftali

Herkese merhaba Kısa zaman önce bitirdiğim bir kitap Bir Şeftali,Bin Şeftali. Bir gün annesinin dalında büyümekte olan bir şeftalinin hikayesi bu. Bu şeftali büyüyünce sahibi tarafından köye satılmaya götürülür.

Uğruna İnsanların İntihar Ettiği İran Şahının En Sevdiği Karısı Anis-el Doleh

Merhabalar Son zamanlarda sosyal medyada sıklıkla karşılaştığım bir haber, aslında güzellik kavramımızı sorgulamama neden oldu.

Fatih Murat ARSAL - Yalnız Gözlerin İçin

Merhabalar Fatih Murat Arsal ile tanışmam Anlaşma romanına dayanır ancak yorumlamak için öncelikle Yalnız Gözlerin için kitabından başlamak istedim.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?