Ana içeriğe atla

Funda Özbek Ünlü - Sonsuza Düşen Aşk

Merhabalar;
Eskiden kalan kitapları okuyup bitirmeye devam ediyorum. Sırada yine uzun zamandır kitaplığımda bekleyen bir kitap var. 

Zümra tıp okuyan çok güzel bir kızdır. Babasını küçük yaşta kaybetmiş, annesiyle birlikte büyümüştür. İslam dinin gerekliliklerini öğrenerek büyüdüğünden ve bunları yerine getirdiğinden okulda kendisine arkadaş edinemez. Çevresindeki herkes onu kıskandığı gibi aynı zamanda da okulda da neredeyse istemeyecek duruma gelirler. Yalnız içlerinden bir tanesi vardır ki, Zümra onun için bambaşka bir yerdedir. 

Tarık zengin, alemli hayata, içkiye düşkün olduğu gibi, bir o kadar da yakışıklıdır. Okulda herkesin sevgili olmak için uğraşmaktadır. Zümra'yı gördüğü ilk andan beri aklından çıkaramaz. Ancak bambaşka dünyaların insanları olduklarından dolayı da işinin çok zor olduğunun farkındadır. Zamanla Zümra'ya olan ilgisi azalmak yerine artmaya başlayınca kendisini dünyayı karşısına almak pahasına Zümra'yı hayatına katmak için çabalamaya, İslam dinini öğrenmeye adar. Bunun için ailesini bile karşısına almaktan çekinmeyecektir.

Kitapta Zümra ile Tarık'ın bir nevi hayata, insanlara, kendilerine ve İslam dinine dair sınavını okuyoruz. Kitaptaki Zümra ve Tarık karakterini çok sevdim. Genel olarak hikayede iyiydi. Ancak çok fazla tesadüf vardı. Bu kadar tesadüf bir yerden sonra yok artık dedirtti. Bunun dışında yazarın ilk kitabı olmasından dolayı fazla detay yoktu. Olay geçişleri çok hızlıydı. Konuşmalar arasında da bazı yerlerde anlamakta zorlandım. Genel olarak İslam dinini ve anlattığı hikayeyi sevmiş olsam da, kitaptaki eksiklikler ve özellikle sonunun çok fazla havada kalmış olmasını ne yazık ki sevemedim. Alelacele bitirilmiş gibiydi. Yazarın emeğine saygısızlık etmek istemem ama biraz daha kendini geliştirmesi gerektiğini düşünüyorum.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Evde ve sağlıkla kalın.

Tanıtım Bülteninden

Farklı dünyalara sahip, iki insanı birleştiren tek nokta sevgi olmalıydı. Çünkü kalpleri açacak dokunuşun anahtarıydı.Sırlarla dolu bir yaşam öyküsünü ortak kılan tek şey, yüreklerindeki inanç ve azmin bitmek tükenmek bilmeyen enerjisiydi. Romanı okuyan herkes: gerçek asaletin saraylara köşklere sıkışmış bir meziyet olmadığını görecek!

Daha muhteşem olanı;
Gerçek hayatımızda hepimizin asil bir hayat yaşayabileceğimizi, büyük bir merak duygusuyla anlatıyor olmasıdır.

Kitabı okuyunca kendinizi bambaşka hissedeceksiniz. Çünkü aşkla yoğrularak yazıldı.

Basım Yılı : 2015

Sayfa Sayısı : 407

Yediveren Yayınları

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Nil Karaibrahimgil - Ben Aptal Mıyım?

 

Bugün 23 Nisan, Hep Neşeyle Doluyor İnsan

 

Şermin Yaşar, İlber Ortaylı - Cumhuriyet'in İlk Sabahı Kitap Alıntısı

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?