Merhabalar
Ege'ye her tatile gidişimizde aklıma düşen,
ancak şişirilmiş fiyatlardan dolayı her defasında ısrarla yemeyi reddettiğim bir sebze deniz börülcesi. Küçücük porsiyona istedikleri fahiş fiyatlar resmen dudak uçuklatan cinsten. Kendim yaparım diye düşünerek, aklıma geldiğinde ne yazık ki bulamadığım deniz börülcesini geçenlerde markette görünce "şimdi zamanıdır" dedim ve hemen sepete attım.
İnternette nasıl yapıldığı ile ilgili çeşitli tarifler olsa da; bana en uygun olanı ve lezzetli olacağını düşündüğüm tarifi denedim. Siz isterseniz haşlayıp üstüne sarımsaklı ya da normal yoğurt ve zeytinyağı ile de tüketebilirsiniz. Ancak bana o şekilde çok yavan olur gibi geldi ki, soslu pişirdiğimde iyi ki bu şekilde yapmışım diye düşündüm. Tadını gerçekten çok beğendim. Öncelikle malzemeleri verelim.
Malzemeler:
Bir demet deniz börülcesi
Domates ya da domates püresi
Sarımsak
Elma sirkesi
Zeytinyağı
Zeytinyağı
Yapılışı:
Öncelikle deniz börülcesini bol suyla yıkayın. Bir tencereye üstünü kapatacak kadar su koyup 15 dakika haşlayın. Haşlandıktan sonra pişmeye devam etmemesi ve rengini koruması için hemen soğuk ya da buzlu su dolu bir kabın içine atın. Aşağıdaki fotoğrafta gördüğünüz şekilde temizleyin. Aksi takdirde yemeniz mümkün değil. Resmen içinden çıkan sap sopa gibi.
Sonrasında bir tavada zeytinyağı ile domates püresi (rende ya da doğranmış karar size kalmış), sarımsak ve sirkeyi pişirin. Pişirdiğiniz sos ile deniz börülcelerini birleştirin. Ilık olarak servis edin. Afiyet olsun.
Not: Deniz börülcesi çok tuzlu bir ürün olduğundan, haşlanırken ve sosu yaparken kesinlikle tuz kullanmayın. Yoksa yemeğiniz zehir gibi olur.
Deniz börülcesini sevdim. Zaten ot yemeklerini çok severim. Özellikle mineral ve lif açısından çok zengin olan bu yemeği sık sık yapacağıma eminim. Tek sevmediğim tarafı temizleme kısmı. İnsanı hayattan soğutuyor.
Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Evde ve sağlıkla kalın.
Sonrasında bir tavada zeytinyağı ile domates püresi (rende ya da doğranmış karar size kalmış), sarımsak ve sirkeyi pişirin. Pişirdiğiniz sos ile deniz börülcelerini birleştirin. Ilık olarak servis edin. Afiyet olsun.
Not: Deniz börülcesi çok tuzlu bir ürün olduğundan, haşlanırken ve sosu yaparken kesinlikle tuz kullanmayın. Yoksa yemeğiniz zehir gibi olur.
Deniz börülcesini sevdim. Zaten ot yemeklerini çok severim. Özellikle mineral ve lif açısından çok zengin olan bu yemeği sık sık yapacağıma eminim. Tek sevmediğim tarafı temizleme kısmı. İnsanı hayattan soğutuyor.
Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Evde ve sağlıkla kalın.
Afiyetler le; bugüne kadar hiç yemedim :)) Teşekkürler Beyda..
YanıtlaSilGüven Serin;
SilBence yenilebilir. Deneyin derim:)
Interesting recipe. Something I have not tried before.
YanıtlaSilBugün gittiğimiz bir semt pazarında bu sebzeye rastlamıştım. Çok güzel tevafuk oldu bu yazın. :)
YanıtlaSilIt's really interesting! I have never try it before :)
YanıtlaSilLooks yummy:**Regards!
YanıtlaSilAdını sıkça duyduğumuz ancak hiç tüketmediğimiz bitki...
YanıtlaSilGörünüşü fena değil, umarım tadı da öyledir :)
YanıtlaSil