Ana içeriğe atla

Meydan Okuma 16 Gün / 16 Yazı #3

Merhabalar

Meydan Okumanın üçüncü günündeyiz.
Daha doğrusu ben geriden geliyorum ama çaktırmadan yazıyorum işte. Yine günün anlam ve önemine uygun bir soru ile günü karşılıyorum sanırım. O zaman başlayalım.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize iyi bakın. Sağlıklı ve evde kalın.

3. Bugün kendini hangi renk hissediyorsun?

Covid-19 ile mücadele ettiğimiz şu günlerde açıkçası kırmızı görmüş bir boğadan farksız durumdayız. Kimi görsem virüslü muamelesi yapmam bir yana, maskesiz ve eldivensiz gelenleri resmen boğa gibi boynuzlamak istiyorum. Hayır kendi sağlığını düşünmüyorsun orasını anladık da, bizim ne suçumuz, günahımız var? Senin bulaştırdığın mikrobu çekiyoruz?

İş açısından çalışmaya devam. Hunharca çalışıyoruz, üretiyoruz çok şükür ama eve gidince dezenfekte olma kısmında yine sinir krizi eşiğine geliyorum. Kıpkırmızı olana dek yıkanıyorum ve sonuç yine kırmızı. 

Marketten gelip, alınanları tek tek yıkayan tek ben değilim, biliyorum. Alışveriş dezenfektanı sırasında harcanan su, enerji, zaman vs. beni daha da kırmızı yapıyor. Hele iyice temizlenmemiş hissi kan kırmızı rengine boyuyor.

Okullarda eğitimin olmaması, çocukların dışarıdan mahrum olmaları da yine kırmızı. Onlar dışarıda oynamalı. (Allah'ım tez zamanda o güzel günlere kavuştursun inşallah)

İnsanlık adına aslında kırmızıyım. Sinirliyim, öfkeliyim ve bu günlerin geçmesinde gecikme sağlayanlara, bencillere, hep bencilere, laftan sözden anlamayan, insanlıktan nasibini almayan ve kul hakkına girenlere ekstra ekstra ekstra kırmızıyım. NET.

Yorumlar

  1. Okurken kendi yaşadıklarımı, gözlemlediklerimi düşündüm. Çoğumuzun durumu bu şekilde sanırım. Güzel günlere tez zamanda kavuşalım inşallah.

    YanıtlaSil
  2. Yaşamadan anlamıyor insanlarımız maalesef, ne kadar anlatsan boş bazı insanlara. Hele şu canım sıkıldı deyip kendini kalabalığa atanlar yok mu

    YanıtlaSil
  3. Bugün market alışverişi için dışarı çıktım.. be herkes dışarıdaydı, geziyordu bir çoğu hava güzel diye. O an kendimi çok kötü hissettim.. ben evde oturuyorum bu bela bir an önce gitsin diye, insanların bu denli sorumsuz oluşu beni de çok sinirlendirdi.. üzücü

    YanıtlaSil
  4. Al benden de o kadar! Bahsettiklerinizin hepsine kırmızı kart gösteriyorum...

    YanıtlaSil
  5. Çok doğru bir benzetme yapmışsın kırmızı rengi ile. İnşallah eski günlere çabuk döneriz. :')

    YanıtlaSil
  6. Yaşadığın her şeyi ben de yaşıyorum, dünya insanı ortak kıpkırmızıyız bu günlerde.. Arada o kendini mavi sananlar var oldukça biz kızarmaya devam edeceğiz sanırım:((

    YanıtlaSil
  7. Biz hiç çakmadık 😄😄 devam et sen okuruz biz 😉

    YanıtlaSil
  8. As it is rainy season here, i see more gray skies. For other colours, I will turn to my garden.

    YanıtlaSil
  9. Great post. Your blog is very good <3

    https://milentry-blog.blogspot.com

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Nil Karaibrahimgil - Ben Aptal Mıyım?

 

Bugün 23 Nisan, Hep Neşeyle Doluyor İnsan

 

Şermin Yaşar, İlber Ortaylı - Cumhuriyet'in İlk Sabahı Kitap Alıntısı

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?