Ana içeriğe atla

Güzel Ve Çirkin Film Yorumu

Merhabalar

Hafta sonu canım çocuk filmi tarzında bir şeyler izlemek istedi.
Eşim ve oğlumun dalga geçmeleri neticesinde televizyonda ben galip geldim. Kendimi Güzel ve Çirkin izlerken buldum. 

Aslında çocuk filmi olan ve çoğunluğunda Hint filmi tadında şarkılı türkülü geçen bir animasyon karışımı film. Konusuna bakalım, sonra yorumlarıma geçeriz.

Belle bir köyde yaşamaktadır ve köydeki herkesten farklı bir kişiliğe sahiptir. Köydeki kızlara okuma-yazma öğretir. Kitap okumayı çok sever ve köyün en güzel kızıdır. Başına bela bir de bencil prens Gaston vardır ve Belle ile evlenmek istemektedir. Ancak Belle Gaston'dan hoşlanmamaktadır ve her seferinde kendisini reddeder. 

Belle köyde babası ile yaşamaktadır. Annesi ölmüştür ve hayatta sadece babası vardır. Her yıl babasından çarşıya gittiğinde bir gül ister ve babası da her defasında gülü getirir. Ancak son çıktığı yolculuk biraz sıkıntılı geçer, kendini bir şatoda bulur. Şatodan ayrılacağı sırada kızına verdiği söz aklına gelince bir gül koparır. Ancak bu gül onun sonu olur ve yaratık tarafından zindana kapatılır. 

Prens bir zamanlar peri olduğunu bilmeden bir gece şatosuna gelen birini küçük görür. Küçük gördüğü kişi bir peridir ve kendini lanetleyerek bir canavara dönüştürür. Bir şişe içine bir tek gül koyar ve on yıl içinde gülün yaprakları dökülene kadar gerçek aşkı bulmazsa kendisi ve beraberinde eşyalara dönüştürülen herkes ölecektir. Bir canavar olarak prensi kim sevecektir ki?

Belle babasını kurtarmak adına geri gelen ata atlayarak babasını bulur ve babasıyla yer değiştirir. Babası yaşlıdır ve onun zindanda çürümesine gönlü razı gelmez. Babasıyla yer değiştirdikten sonra canavarla birlikte şatoda yaşamaya başlar. Acaba Belle ve canavar birbirine aşık olup, lanet bozulacak mıdır?

Film güzeldi ancak Hint dizisi gibi müzikal kısmından hoşlanmadım. Bu kısımları atlayarak izledim. Emma Watson oyunculuğunu Harry Potter'dan beri çok severim. Bu filmde de gayet başarılı olduğunu söylemeliyim. Filmdeki renk cümbüşü, animasyon kısımları da güzeldi. Fakat çocuk filmi olduğundan öyle yüksek beklentiyle fazla izlemeyin. Sadece kafa dağıtmak için izlenebilir bir filmdi. Filmin eksi yönü eşim ve oğlumun fazlasıyla dalga geçmesine neden olan şarkılı kısımlarıydı ki, Hint filmlerinde de bundan nefret ederim. Filmin yarısı neredeyse şarkı üstüne kuruluydu. Sadece meraktan izlediğim bir film. Güzel miydi? Evet ama öyle matah bir durumda yok. Klasik külkedisi masalı ya da kurbağa prens tarzı da denilebilir. 

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, evde ve sağlıkla kalın.

Yorumlar

  1. ne tatlı bir hikaye, ben severim böyle masalsı anlatıları, eski kıyafetler, şatolar, prens ve prensesler :))) ayrıca bazı hint filmlerinde çok güzel müzik ve danslar vardır. görsel şölen. mesela amir khan dhoom3 de malang malang adındaki şarkıyla bir gösteri sunuyor, harikadır. hatta ara ara you tube dan açar sadece o bölüme bakarım.
    hiçbir hayal gücü olamayan salt gerçeğin içinden doğup, salt gerçeklik anlatan filmleri beğenmem için iyi bir oyunculuk, iyi bir senaryo gerekir benim adıma. ama böyle masalsı anlatılır onları hemem kolayca sevebilirim. :)) hayat zaten çok gerçek, azıcık masal olsun hayatımızda ne olacak. seyredeceğim. yorum için teşekkürler. sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ben de izleyeyim bunu en yakın zamanda. :) Emma Watson'ın oyunculuğunu Harry Potter'da da severek izlemiştik. ^-^

    YanıtlaSil
  3. Valla böyle animasyon filmlerini ben de çok seviyorum, kim ne derse desin :D

    YanıtlaSil
  4. tabii ki çok severiiim :)

    YanıtlaSil
  5. Biz de ablamla izlemiştik ilk çıktığında gerçekten güzeldi. Emma Watson'ı da severim. Müzikal gibi olunca da ayrı bir zevk vermişti izlerken :)

    YanıtlaSil
  6. Ben de bazen çocuk filmlerini izler bulurum kendimi..Yalnız olmadığımı bilmek mutlu etti.

    YanıtlaSil
  7. Bu filmin animasyonu da çok güzeldi. Birkaç yıl önce izlemiştim.

    YanıtlaSil
  8. Güzel ve çirkin öyküsünü severim fakat filmin müzikal olduğunu duyunca seyretmedim. Sevmiyorum müzikalleri :(

    YanıtlaSil
  9. It looks amazing! I saw the German version of this fairy tale and loved it.

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel film gerçekten. Birkaç gün önce de bi Hint filmine denk geldim o da çok güzeldi tavsiye ederim. Adı Hıçkırık (Hichi), çocuklar da çok sever...

    YanıtlaSil
  11. Harry Potterdan sevdiğim kadın Emma Watson bu filmde de güzel bir oyunculuk sergilemiş :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Smilodon (Kılıç Dişli Kaplan) Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhaba  Bugün sizlere Smilodon'dan (Kılıç Dişli Kaplan) bahsedeceğim. 

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Samed Behrengi - Bir Şeftali Bin Şeftali

Herkese merhaba Kısa zaman önce bitirdiğim bir kitap Bir Şeftali,Bin Şeftali. Bir gün annesinin dalında büyümekte olan bir şeftalinin hikayesi bu. Bu şeftali büyüyünce sahibi tarafından köye satılmaya götürülür.

Gabriel Garcia Marquez - Ağustosta Görüşürüz

 

Yeşil Yol

 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.