Ana içeriğe atla

Merve Akıncı - Şahmelek

Merhabalar

Yine uzun zaman önce aldığım ama okunmak için sırası bekleyen bir kitapla devam edelim.
İde ve Aslan'ın hikayesi Şahmelek.

İde kardeşinin rahatsızlığı nedeniyle ailesi yurtdışına gidince İde anneannesinin yakın arkadaşı olan Dilber Hanım'ın çalıştığı evine taşınır. İde orada Aslan'ı görür ve delicesine aşık olur. 

Aslan kaya gibi sert ve resmen buz gibidir. İde'nin farkında değildir. Hatta ona sert davranmaktan da çekinmeyen biridir. İde ise Aslan ne yaparsa yapsın aşkından vazgeçmez. Peki Aslan İde'nin farkına varabilecek midir?

Kitap klasik bir aşk hikayesi olmasının yanı sıra ağdalı dili nedeniyle ne yazık ki çok zor okunuyor. İde'nin saçma davranışları, kitap boyunca aşk adı altında yaptıkları, gereksiz saçma sahneler beni aşırı yordu. Bir insan ne kadar severse sevsin bu kadar aşağılanmaya çeker giderdi. En azından ben öyle yapardım. 

Kitapta o kadar gereksiz diyalog, o kadar mantık hatası vardı ki, bazı yerlerde "YETER" diye bağırmak istedim. Bazı yerlerde kendi kendisiyle çelişen sahneler vardı ki, beyin devrelerimi yakmaya yetti. Bir sahneyi okurken hop birden başka sahneye geçmesi, Aslan'ın birden pamuk gibi olmasını ise hiç anlayamadım. 

Normalde bu tarz çok kitap okumuş biri olarak bu kitap tam anlamıyla benim için zaman kaybıydı. Korona günlerinde biraz kafam rahat etsin, içim açılsın diye okudum ama okumasam da olurmuş. İçim daha çok sıkıldı. 

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Sağlıklı günler sizlerle olsun.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

“Elimden gelse hâli hazırda kenetlenmiş ellerimizden güç alıp onu bu evden kaçırırdım. Denizi görebileceğimiz bir yere giderdik belki... Hiç konuşmazdık. Dudaklarımız değil, dokunuşlarımız konuşurdu bizim yerimize... Başımı onun geniş omzuna yaslayıp burnumu boynuma gömerdim. Onun o tatlı kokusunu doya doya içime çekip gözlerimi yumardım. İnanıyorum ki birlikte olsak her şey daha güzel olacaktı. Belki daha kolay...”

Ailesi, kızkardeşinin tedavisi için Amerika'ya gittikten sonra Balkanlı Ailesi'nin evinde yaşamaya başlayan İde'nin hayatı, bir gün rüyasında evin oğlu Aslan'ı görmesiyle tamamen değişir. Herkese, her şeye ve özellikle aşka karşı soğuk ve ilgisiz görünen Aslan Balkanlı'ya yavaş yavaş âşık olmaya başlayan İde, tutulmaya başladığı adamın buzlarını eritebilecek midir? Yaralı bir aşkın hayaletiyle boğuşan Aslan ise onun seven bir kadının varlığını kabul edebilecek midir?

Basım Yılı : 2015

Sayfa Sayısı : 496

Müptela Yayınları

Yorumlar

  1. İlk çıktığı zamanlarda okumuştum. O dönemde sevmiştim ama şu an okusam kesinlikle sizinle aynı fikirde olurdum. Amerikan Rüyası tarzında kitaplar artık çok sıkıyor okurken benii :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gonca;
      Yazarlara şans vermek güzel ama olmamış maalesef

      Sil
  2. Ana karakterlerini hiç sevmediğim, gereksiz zırvalıklarla dolu bir kitaptı gerçekten. Allahım.... nerede bu kitaba rast gelsem nefret kusuyorum resmen :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bğşra;
      Valla boğuldum okurken. Kitap kendisiyle çelişiyordu resmen

      Sil
  3. Sayende kötü bir kitabı okumadan tanımış olduk. Romantik kitapları seven biri olarak kötü örneklerini okumak istemiyorum. Teşekkürler :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şule;
      Kolay kolay kitap kötülemem ama gerçekten olmamış

      Sil
  4. Birbirinden enfes kitap tanıtımlarınız gibi "Şahmelek" de çok güzel olmuş. Açıkcası okur okumaz büyüsüne kapılınan bir kitap. Siteniz de çok güzel. Kucak dolusu selamlar, yolunuzun üstü sağlıkla dolsun!

    YanıtlaSil
  5. Valla senin incrlemelerin sayesinde öğreniyoruz çoğu şeyi:)♡♡♡

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

6 Mantı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?

 

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları