Ana içeriğe atla

Zona Oldum

Merhabalar

Son bir haftadır sağ kaşımın üstünde başlayan kızarıklıkla mücadele halindeyim.
Önceleri çıban sanıp, pek de önemsemedim. Çünkü ara ara ucu olmayan sivilce tarzı şeyler çıkar ve kendi halinde batar gider. Çok da takılacak bir durum değil diye düşündüm. Sonrasında bu tek hücreli yara sağ kaşıma ve alnıma yayılmaya başlayıp, çok şiddetli sızlama, ağrı ve el değirmemeyle devam etti ki bu durum iyice can sıkıcı hal almaya başladı. Bir sivilce, çıban her neyse bu kadar can yakmazdı değil mi?

Cuma gününe geldiğimde artık kafamı mengeneye sokmuşlar gibi bir ağrı, dikkat dağınıklığı, baş dönmesi, ellerde ve bacaklarda hatta tüm vücutta devam eden halsizlik sonucunda cuma gecesi soluğu acilde aldık. Hatta sağ gözümde bir de geçici görme kaybı ve kulakta da ağrı yaşadım. 

Hiçbir tahlil, film, röntgen vs yapmadan bana alerji teşhisi koyan doktora da buradan selam olsun. Kendisi bana bir adet alerji ve bir adet antibiyotik hapı yazarak gönderdi. Benim herhangi bir besin ya da ilaca hassasiyetimin olmadığını defalarca söylemiş olmama rağmen, ısrarla alerji olduğumu söyledi. (Senelerdir olmayan alerji bir anda ortaya çıkabilirmiş. Bana savunma şekilleri de bu) Unutmadan kaşıntım dehşet durumda olduğundan bunu kesmesi için iğne yaptırmayı da ihmal etmedi. İğneyi yedikten sonra abartmıyorum iki dakika geçmedi bile ben kafam güzel, dünya güzel modundaydım. Eşim beni nasıl arabaya bindirdi, hangi ara inip eve girdik hatırlamıyorum desem abartmış olmam. 

Eve geldikten sonra bende hastanelere gittikten sonra duş alma hastalığı var maalesef, kendimi duşa atacaktım ama eşim ayakta zor durduğumu, duşta uyuyacağımı söyledi. "Yok artık!" dedim ama dediğime kendim bile inanmıyorum. Nitekim öyle de oldu. Pijamalarımı zor giyip yatağa kendimi zor attım. Yataktan sonraki kısım bende yok. Tamamen boşluk.

Sonraki günlerde de aynı şikayetlerim artarak devam etti. Hatta acildeki doktora pazartesi günü için cildiyeye gidip gitmemem gerektiğini sorduğumda antibiyotiğin en az üç dört günde etkisini gösterdiğini, boşuna zahmet etmemi söylemişti. Acil doktorlarının ne kadar baştan savma iş yaptıklarını da görmüş olduk.(İşini hakkıyla yapanları tenzih ederek söylüyorum.)

İşte berbat bir pazartesi geçirdikten sonra cildiyeye randevu alıp salı günü sabah cildiye doktorunda soluğu aldık. Yıllardır cildiye ile ilgili üstüne tanımadığım bir kadın doktor kendisi. Oğlumun senelerdir cildinde çıkan siğil, gül hastalığı gibi hastalıklara nokta atışı yaparak teşhiş koyup, doğru tedavi uygulamışlığı da çoktur sağolsun.

Neyse doktor muayene etti. Zona(gece yanığı) olduğumu ve en kötü bölgede çıktığını söyledi. Kafa, göz ve kulak bölgesinde çıkan zona en tehlikeli olanıymış. Göz doktoruna da muayene olduktan sonra (şükür ki göz sinirlerine zarar vermemiş) yeni ilaçlarımı alıp kullanmaya başladım. Fakat sıkıntı şu ki, hastalığın yanı sıra ilaçlarda fazlasıyla bünyeme ağır geldi ve iki gündür iş yerinde Leyla modunda dolaşıp, bir şey söyleyene beş kere sorduktan sonra işimi yapmaya çalışıyorum. Akşam eve gittiğimde de hiçbir şeye bakmadan kendimi yatağa atıyorum. O derece kötü durumdayım.

Sevgili cildiye doktorum bir hafta evde istirahat önerdi ama özel sektörün gözü kör olsun. Maalesef ki rapor alıp kullanamıyorsunuz. İdari kadroda çalışmanın sıkıntılı tarafları. Hoş bugün sevgili patronum durumumun kötüleştiğini görünce yarın gelmememi söyledi. Umarım yarına daha iyi olurum. Şu kaşıntı ve kafamdaki baskı geçse çok iyi olacak.

Fakat burada belirtmek istediğim bir durum var ki, acil doktorlarının ya da aile hekimlerinin teşhis koyarken tahlil, röntgen vs bir şey yapmadan teşhis koymaları hastanın hastalığının gidişatı açısından sıkıntılar doğurmaktadır. Şayet ben biraz daha oyalanmış olsaydım, belki de göz sinirlerime, kulak duyuma etki edecekti ve daha sıkıntılı durumlar ortaya çıkacaktı. Ne olur işinizi yaparken ciddiye alın ve hastaların söylediklerini de dikkate alın. Ömrü hayatında alerji olmamış, herhangi gıda ya da ilaca alerjen durumu bulunmayan hastaların başka sıkıntıları olabileceğini de göz önünde bulundurun lütfen. Zira sonuçları geri dönülmez olabilir. 

Yorumlar

  1. çok geçmiş olsun, acil şifalar dilerim.

    YanıtlaSil
  2. Çok geçmiş olsun. Hastane süreçleri çok zorlu, doktorlar umursamaz olunca iyice can sıkıcı oluyor gercekten 😒

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mor Düşler Kitaplığı;
      Çok sağol canım. Doktorlar kendilerince haklı olabilirler, yoğun vs ama azıcık daha dikkat gerek.

      Sil
  3. çok geçmiş olsun canım benim Rabbim şifalar versin inşallah. benim de annemde olmuştu onunda bellinin yan tarafında çıkmıştı bu aşırı sinir stres ve üzüntüden oluyormuş ... dikkat kendine sevgiler canım benim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sessizkaldım;
      Stressiz günümüz geçmiyor ki, sonunda bir yerlerden patlak verdi işte. Çok sağol canım.

      Sil
  4. Çok çok geçmiş olsun.Annem de birkaç ay önce bu hastalıktan muzdaripti.Doktor çok şükür göz kaybına sebep olmamış dedi,oldukça hassas bir merkezde zuhur etmiş. .Yaklaşık 6 aylık bir ilaç tedavisinden sonra geçti çok şükür.Tekrar geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vakt-i Dem;
      Çok sağol. Evet benimde göz bölgemde çıktı. Cildiye doktoru da göz sinirlerinden korktu ama şükür bir şey çıkmadı.

      Sil
  5. Geçmiş olsun, bitmiş olsun. Haklısınız, herkes işini layığıyla yapmalı. Bir de tabi doktor başına düşen hasta sayısı azalmalı ki, doktorlar uzun uzun düşünebilsinler, umarım düzelir sistem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ecehan;
      İnşallah canım. Biraz daha fazla doktor olmalı ki hastalarla daha rahat ilgilenebilsinler. Çok sağol canım:)

      Sil
  6. Geçmiş olsun. :( Allah şifa versin inşallah...

    YanıtlaSil
  7. Çok geçmiş olsun Beyda hanım

    YanıtlaSil
  8. Çok geçmiş olsun. Neyse ki çok geç olmadan teşhis koyabilmişler. İnşallah en kısa zamanda iyileşirsin canım.

    YanıtlaSil
  9. Geçmiş olsun. Neyse ki geç kalmadan teşhis konulmuş. Yazının sonunda bahsettiğin hassasiyetler çok önemli. İnsanın hayatı, bazı doktorlar tarafından sıradan ve değersiz görülmemeli, hastalıklar geçiştirilmemeli.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Kul Plan Yaparken, Kader Gülermiş!... 1. Bölüm

 

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Yeni Bir Yıla Merhaba Derken....

 

Kul Plan Yaparken, Kader Gülermiş!... 2. Bölüm

Naime Özeren - 23 Nisan

Megalodon Köpek Balığı Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhabalar Bugün sizlere Megalodon hakkında bilgi vereceğim.