Ana içeriğe atla

Jennifer L.Armentrout - Ölene Dek Beraberiz

Merhabalar

Ölene Dek Beraberiz kitabını daha önce fazlasıyla duymuştum.
Takas etkinliğinde görünce hemen aldım.

Damat lakaplı bir seri katil yıllar önce seri cinayetler işlemektedir. Son kurbanı Sasha'yı tam öldürecekken elinden kaçırmış, Sasha Damat'ın kaçınılmaz sonunu hazırlayarak ölümüne sebep olmuştur. Bu sayede seri cinayetlerde bitmiş, Sasha çok zor olsa da kendine yeni bir hayat kurmuştur. Damat'ın kendisine yaptıklarını unutması, onun esareti altında geçirdiği günleri hafızasından silmesi kolay değildir. Ancak her şeye rağmen hayat devam etmektedir. Sasha kendine yeni bir yol çizmek adına kasabadan ayrılır ve on yıl kasabaya adımını atmaz.

Aradan geçen on sene sonunda Sasha yıllar önce kaçıp gittiği kasabaya tekrar geri döner. Annesinden ve sevdiği kasabadan yıllarca uzak kalan Sasha yıllar sonra huzurlu bir şekilde annesinin işlettikleri otelde çalışmaya başlayacak, geçmişi unutacaktır. 

Otele geldikten sonra hayatının aşkı olan Cole ile karşılaşmaları, Sasha'nın Cole'i unutmadığını anlar. Cole seneler önceki yakışıklı haliyle karşısındadır. Üstelik şimdi çok sevdiği polislik mesleğinde yükselmiş, FBI ajanı olmuş, kendine çok güzel kariyer yapmıştır. Cole her zaman kalbini attıran kişidir ve yıllar sonra bile bu durum değişmemiştir.

Sasha'nın geri dönüşüyle birlikte seri cinayetler de yeniden başlar. Sasha başlarda durumun kendisiyle alakalı olmadığını düşünürken, sonrasında eskiden işlenen cinayetlerin aynı türünde cinayetler işlenmeye başladığında Sasha ne yapacağını şaşırır. Oysa ki bu mümkün değildir. Damat lakaplı seri katil ölmüştür. Bu olsa olsa Damat'ı taklit etmek isteyen bir başka seri katildir. Ancak katil Sasha'ya sürekli gözdağı vermeye başladığında Sasha gerçekten de Damat'ın izinden giden biri olduğunu anlar. Fakat bu psikopat katil gerçekten Damat'ın izinde mi gidiyordur? Yoksa Damat geri mi dönmüştür?

Ölene Dek Beraberiz Jennifer L.Armentrout'un okuduğum ilk kitabı. Dilimize çevrilen bir çok kitabı var. Yazarın kalemini sevdim fakat kitap benim için ortalama bir kitaptı. Psikolojik gerilim türünde olan kitapların genellikle daha fazla yürek hoplatması gerekir ki bu kitap maalesef yüreğim ağzımda okumamı sağlamadı. İçindeki aşk sahneleri her ne kadar güzel olsa da açıkçası Cole'un sevdiği kadar Sasha'nın aşkını da hissettim diyemem. Sasha Cole göre daha soğuk kalıyordu. Yine erkek karakter favorim değişmedi ve Cole'e bayıldım. Kendisi için ideal bir koca adayı diyebiliriz.

Polisiye kitaplarda son ana kadar katilin belli olmaması gerekir ama kitabı okumaya başladığımda açıkçası ben katili tahmin ettim ki, doğru da çıktı. Bu yazarın katili tam olarak saklayamadığını ya da benim fazla polisiye okumamdan kaynaklı olduğunu gösterir, bilemiyorum ama katili başta tahmin etmek ve tahmin ettiğim kişi çıkması açıkçası beni ters köşe yapmadı. Sadece katilin neden bu cinayetleri işlediğini öğrenmek adına kitabı merak ettim.

Kitap polisiye türünde çok fazla okuyanlar için yeterli gelmeyebilir. Kitabın konusunu sevdim ama daha tempolu olsaydı daha çok severdim. Benim için ortalama bir kitaptı. Bir de Sasha'nın sürekli olarak kendini suçlaması vardı ki, bir ara kitabı bırakmaya bile niyetlendim. O durum beni aşırı sıktı. Çok kötü değildi ama derin etkiler bırakan bir kitapta olamadı maalesef.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Güzel ve mutlu bir gün sizlerle olsun.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

“Bana o gelinliği giydirip, gözümü bağlayarak dışarı çıkardığında biliyordum… Buraya kadardı işte. Ölecektim… Ağladı, Cole. Dışarıda yanımda yürürken ağlıyordu. Hıçkırıyordu… Ben de… Ona yalvardım, yakardım… Öleceğimi biliyordum ve ölmek istemiyordum.”

Damat lakaplı seri katilin elinden kurtulabilen tek kadın olan Sasha, on yıl önce kaçarcasına terk ettiği küçük kasabasına geri dönmeye karar verir. Ancak eski hayatını yeniden kurmak düşündüğü kadar kolay olmayacaktır. Annesinin işlettiği otele adımını attığı andan itibaren kâbus yeniden başlar. Kasabada ardı ardına kadınlar kaçırılıp öldürülür. Üstelik tüm cinayetler Sasha ile bağlantılıdır. Onun elindeyse yalnızca, yıllar önce ardında bıraktığı aşkı Cole vardır.

Basım Yılı : 2018

Sayfa Sayısı : 380

Dex Kitap

Çevirmen : Asena ÇAKMAK ÖZDEMİR

Yorumlar

  1. Ters köşe yapmasa da merak uyandırıyor bence ölene denk beraberiz kitabı gerçi çok kitap okuyunca seçici de oluyoruz teşekkürler hocam tanıtım için

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Kul Plan Yaparken, Kader Gülermiş!... 1. Bölüm

 

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Kul Plan Yaparken, Kader Gülermiş!... 2. Bölüm

Radyo Tiyatrosu - Kaplumbağa Sever misiniz?

 

Yeni Bir Yıla Merhaba Derken....

 

Naime Özeren - 23 Nisan