Ana içeriğe atla

Heidi Betts - Kördüğüm

Merhabalar

Heidi Betts serisi kitap grubundaki bir arkadaşım tarafından hediye edildi.
Serinin çok eğlenceli olduğunu ve kitap alırken bana da hediye etmek için aldığını söyleyince sevinçten havalara uçtum. Kitabın genel olarak konusuna bakalım. Sonrasında yorumlarıma geçeriz.

Sihirli Çıkrık Serisinin ilk kitabı Kördüğüm. Dylan Stone, Cleveland gazetesindeki işe kabul edilir. Hayatını köşe yazarlığı yaparak kazanmaktadır. Ancak hayatı bu gazeteye işe girmesiyle değişir. Çünkü Ronnie Chasen'da bu işi deli gibi istemektedir ve istediği işi Dylan'a kaptırınca kendi gazetesindeki köşesinden resmen savaş açar. 

İkili akla hayale gelmedik meydan okumalarla her hafta birbirlerine kafa tutarlar, bazen de laf sokarlar. Meydan okumaları yapamayan da her defasında diğerinin cezasına razı gelmek durumundadır. Üstelik bu durum onur meselesi haline gelmişken içlerinden birinin meydan okumayı kaybetmesi ve yenilmesi söz konusu bile olamaz. 

Son meydan okumayı Ronnie yapacaktır. Örgü grubundaki arkadaşlarıyla konuşurken aklına öyle bir şey gelir ki, Dylan'ın bu seferki meydan okumayı kazanmasının söz konusu bile olmadığını düşünür. Dylan'dan örgü örmeyi öğrenmesini ve bir şey örmesini isteyecektir. 

Dylan kendisine yapılan meydan okumayı öğrendiğinde çok kolay olduğunu düşünür. Örgü örmek ne kadar zor olabilir ki? Dylan bu durumdan da sıyrılabilmek adına kendisini örgü grubuna atar. Ancak bir sürü örgü grubu arasından Ronnie'nin gittiği örgü grubunu seçmek tam da Dylan'a göre bir şeydir. 

Örgü grubundaki Charlotte ikili arasındaki inatlaşmayı bilmektedir ve ikilinin arasındaki çekimi de görmektedir. Dylan'ın geldiği gece kendisine Ronnie'nin örgü örmeyi öğretebileceğini söyler. Ronnie tabii ki bunu kabul etmeyecektir. Ancak Charlotte'yi kıramaz. Aynı zamanda Dylan'da örgü örmesi için kendisine güzel bir teklif yapar ve Ronnie için bu teklif çok caziptir, kabul etmek durumunda kalır. İlk zamanlarda örgü ile başlayan dersler, sonrasında yaşanılan çekimlerle bambaşka yerlere gelir. Tabii Charlotte'de bu konuda bir şeyler yapmadan durmayacaktır. Yıllar önce sihirli olduğu söylenen ve ailesinden miras kalan çıkrığı iş başına sokma vakti gelmiştir. Çıkrıkta eğirdiği ipi Ronnie'ye verdikten sonra ikilinin aşka yelken açmasını beklemek oldukça zevkli ama bir o kadar da sabır gerektiren bir iştir.

Serinin ilk kitabı Kördüğüm. Kitap benim şezolong kitaplarımdan. Fakat okunsa da olur, okunmasa da olur diyebileceğim türden. Eğlenceliydi evet ama bir şeyler eksikti. Tam anlamıyla aralarındaki aşkı hissedemedim. Okumak isteyenlere notum. Çok beklentiye girmeyin.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, herkese mutlu ve huzurlu bir hafta sonu diliyorum.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

“Seksi ve eğlenceli. Karşı koymak imkânsız. Bayıldım!”
Lori Foster

“Heidi Betts romantik öykülere seksi, yeni bir soluk getiriyor. Muhteşem!”
Carly Phillips

“Neşeli ve benzersiz bir anlatım, çekici karakterler, akıcı diyaloglar bir araya gelip Kördüğüm’ün yılın en eğlenceli romantik hikâyesi olmasını sağlamış. Mizah ile erotizmi bir araya getirebilme yeteneği Heidi Betts’i günümüzün aşk romanı yazarları arasında üst sıralara yerleştiriyor.”
Lisa Kleypas

“Yeni, ateşli, karşı konulamaz. Kördüğüm’ün her sayfasına bayılacaksınız.”
Leanne Banks

Dylan Stone, Cleveland Herald gazetesindeki, Veronica Chasen’ın da başvurduğu işe kabul edilince iki gazeteci arasında amansız bir rekabet, köşe yazıları aracılığıyla sürdürdükleri bir savaş başlar. Birbirlerine bungee jumping veya rafting yapmak, dövme yaptırmak gibi konularda meydan okurlar, ilk pes eden yenilmiş sayılacaktır. Ama Veronica’nın son numarası, Dylan’ı belki de hayatının en zor işiyle karşı karşıya getirir. Victoria Dylan’ın örgü örmeyi öğrenemeyeceğini iddia eder.

Dylan babaannesinin bile yapabildiği bir şeyin kendisini korkutmasına izin verecek değildir. Bir atkı örecek, Veronica’nın her hafta toplanan örgü grubuna katılacak kadar cesurdur. Ancak insanın sinirine dokunacak kadar yakışıklı bir erkek olan Dylan örgü grubuna gelip bütün kadınları büyüleyince Veronica kendini çetrefilli bir düğümün içinde bulur ve bu düğüm aşka çok benzemektedir.

ÖFKELERİ SONSUZA DEK SÜRECEK MİYDİ?

YOKSA AŞK, HER DÜĞÜMÜ ÇÖZECEK KADAR GÜÇLÜ MÜYDÜ?

Basım Yılı : 2012

Sayfa Sayısı : 288

Ephesus Yayınları

Çevirmen : Süreyya ÇALIKOĞLU

Yorumlar

  1. ha haa ne hoş ya film gibi konuu :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Beyda. İyi hafta sonları 😊🤚

    YanıtlaSil
  3. Daha önce görmüştüm bir süredir de okumak istiyorum

    YanıtlaSil
  4. Deep'e katılıyorum, film gibi cidden :)

    YanıtlaSil
  5. Kapağını beğenmiyordum zaten,okunmasa da olurmuş bir kitap elendi listeden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devrik Cümleler;
      Konu güzelde çok ağır ilerliyor. Başka kitaplar var buna benzer.

      Sil
  6. Ne eğlenceliymiş :-) Arada lazım eğlendiren ve güldüren kitaplar-filmler. Sağolll

    YanıtlaSil
  7. Bu seriyi çok severim. Favorim ikinci kitap. Bakalım sen ne düşüneceksin?

    Bu arada seni blogumda çok güzel bir mime davet ettim. Bir bak istersen :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şule;
      İkinciyi okumadan üç okumuşum. İkiyi de okuyacağım:) Mimlere bir ara bakacağım canım. Çok sağol.

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

6 Mantı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?