Ana içeriğe atla

Sarah Jio - Yeşil Deniz Kabuğu

Merhabalar

Sarah Jio okumaya başladıysanız geçmiş ve bugün arasında yolculuğa çıkmaya hazır olmanız gerekir.
Yazar yine kendisini bozmamış ve bu kitabında da yine eski ve yeni zaman arasında gidip gelmiş.

Kailey bir gazetede yazarlık yapmaktadır. Zamanında Cade ile güzel giden ilişkisi bir anda tepetaklak olmuş ve Cade ansızın, habersiz hayatından çıkıp gitmiştir. Kailey gerçek aşkı tattığı Cade'in neden hayatından çıktığını bir türlü anlamaz. Fakat hayat devam etmektedir ve aradan uzun yıllar geçmiştir. Kailey, Ryan ile nişanlanmıştır. 

Kailey son projesi olan evsizlerle ilgili araştırmalar yaparken eski sevgilisi Cade'i görünce her şey bir anda alt üst olur. Çünkü Kailey, Cade'in artık öldüğünü düşünmektedir. Yıllar sonra birden eski sevgilisini evsizler arasında, sokaklarda görmek Kailey'i yıkar. Her ne kadar nişanlı olsa da eski sevgilisinin hayatından neden çıkıp gittiğini ve bir açıklama yapmadığını öğrenebilmek adına Cade'i bulmak için araştırma yapmaya başlar. Fakat Kailey'nin araştırma sırasında buldukları dengeleri tamamen değiştirecek türdendir. Geçmişi ile geleceği arasında kalan Kailey bundan sonra ne yapacaktır? Cade neden hayatından çıkmıştır? Ryan, Cade'i öğrendiğinde nasıl bir tepki verecektir?

Sarah Jio'nun Gündüzsefası kitabından sonra açıkçası diğer kitaplarına biraz daha önyargıyla yaklaşmıştım. Her ne kadar o kitabını çok seven olsa da, ben pek beğenememiştim. Ama Yeşil Deniz Kabuğu hikayesi daha iyiydi. 

Kailey'nin durumu gerçekten zordu. Bir yanda nişanlısı, diğer yanda geçmişi. Her ne kadar hayatına devam için bir yol çizmiş olsa da; yine de merakına yenildi ve Cade'in peşinden gitti. Bu açıkçası bir erkeğin kaldırabileceği bir şey değildi. Ryan'ın yerinde hangi erkek olsa aynı tepkiyi verirdi. Bir yere kadar Kailey hak vermekle beraber, sonrasında gelişen olaylarda Ryan'a hak vermemek elde değildi. Ne olursa olsun dürüst olmadı. 

Cade'in eski ortağının karısını yolmak istedim. İnsanda nasıl bir hırs olur da, bu kadar ortalığı birbirine katacak şekilde davranır akıl almaz. Ortaklı işlerin her zaman sıkıntılı olduğunu da görmüş olduk.

Kitabın sonu ise beklemediğim şekilde bitti. Gerekli miydi? Değildi. Farklı bir final yapmak adına yapılmış ama o kadar çileden sonra olmadı. Final bayağı bir ters köşe yaptı. Ama ben diğer finali tercih ederdim. 

Kitapta yer yer sıkıldığım, kızdığım yerler olsa da, şezlong kitabı türünden. Okunabilir.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Güzel ve kitaplarla geçen bir pazar günü sizin olsun. 

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

Yirmili yaşlarda hayat daha kolaydı. Özellikle de konu aşk olduğunda. Biriyle tanışıyordun, sen onları seçiyordun, onlar seni seçiyordu. Birlikte dünyayı fethedebilirdiniz. Paris’e taşınabilirdiniz. Bir sürü çocuk sahibi olabilir veya çiftçilik yapabilirdiniz. Günlük tuttuğunuz zamanlarda yazdığınız her şeyi yapabilirdiniz. Hayaller, parlak, çarpıcı renklerde yaşanacaktı. Hayat sizindi, ikinizindi. Her şeye birlikte göğüs gerip birlikte yaşayabilirdiniz. Hayatınızı birine bağlardınız ve gerisi önemini kaybederdi. Peki ya şimdi? 

“Sarah Jio, her kitabında olduğu gibi, aşk hikâyesini, geçmişi ve gizemi birlikte harmanlayarak içinizi ısıtacak, okuduktan sonra kolay unutamayacağınız bir roman sunuyor. Yeşil Deniz Kabuğu, geçmişin kolay kolay peşimizi bırakmayacağını, dönüp dolaşıp bizi bulacağını son derece tatlı ve merak uyandırıcı bir dille anlatırken, bir yandan da Kailey’yle birlikte çıktığımız bu, zamanlar arası yolculukta, geride bıraktıklarımızı, hayatımızdan silinip gidenleri ve kendi geçmişimizi düşünmemizi sağlıyor. 

Yazarın ve türün hayranları kesinlikle hayal kırıklığına uğramayacak. Henüz Sarah Jio’yu hiç okumadıysanız buradan başlayabilirsiniz.” 
Tuğçe’nin Kitaplığı

“Klasik bir Sarah Jio değil, bir Sarah Jio klasiği. Sürükleyici bir aşk hikâyesi... Okurken umudu, hüznü ve aşkı içinizde yaşayacağınız, aşkın en derinlerde olduğunu hissedeceğiniz etkili bir yolculuk. Daima kalbinizdeki sese kulak verin, aşkın hep var olduğuna inanın. İçinizdeki sonsuz sevgiye dokunmak istiyorsanız kesinlikle okumalısınız.” 
Sarah Jio Turkey

“Sarah Jio okuyucusunu her kitabında biraz daha şaşırtarak çıtayı yükseltiyor. Merakla okuyacağınız; romantizmi, vefayı, gerçek aşkı hissedeceğiniz bir hikâye.” 
seyhandan.blogspotcom

Basım Yılı : 2019 

Sayfa Sayısı : 312

Pena Yayınları

Çevirmen : Fatma Zeynep ÖZTÜRK

Yorumlar

  1. Kitaplarını hep merak ettim ama fiyatlar uçmuş durumda uygun fiyatlı olanına denk gelemedim daha. Kitaplarını okumayı çok istediğim bir yazar. :) Kitap tanıtımı için emeğinize sağlık :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mavi Gökyüzünün Elleri;
      Maalesef KDV indirimi yapıldı güya. Ama fiyatlar yine ateş pahası. Ne olacak bilmiyorum:(

      Sil
  2. Bu yazarın tarzını çok beğeniyorum. Her kitabı film gibi, çok güzel. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuğçe;
      Evet canım. Eski yeni derken kitap bitiyor:)

      Sil
  3. Sizin yazınız kadar tanıtımını yaptıgın uz Sarah jio nun yeşil deniz kabugu romanı akıcı ve sürükleyici okumadığım yazarlar arasında Sarah jio inş okumaya çalışacağım merak uyandırdı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tolum.site;
      Hikayeleri güzel. Sürükleyici. İnşallah okuyabilirsin:)

      Sil
  4. Bir dönem yazar ülkemizde çok popülerdi ama kitapları birbirine çok benziyor. Ben iki kitabını okuduktan sonra yazarı okumayı bırakmıştım. Böğürtlen Kışı ve Mart Menekşeleri'ni okudum. Mart Menekşeleri'ndeki Esther'in davranışları ve düşünme tarzıyla beni sinir ettiğini hatırlıyorum. Gıcık almıştım karakterden :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şule;
      Evet geçmiş ve şimdiki zamanda geçtiğinden aynı tür okuyorsun. O nedenle de sıkabiliyor canım:)

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

6 Mantı

 

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları