Ana içeriğe atla

Paul Tough - Çocuklar Nasıl Başarılı Olur Kitap Tanıtımı

Her anne ile babanın, öğretmenlerin, okul yöneticilerinin, eğitimcilerin, eğitim sistemine karar vericilerin ve çocuklarımızın daha başarılı olmasını isteyen herkesin mutlaka okuması gereken bir kitap.
Bazen çocukların hayatları bir sınavdan ötekine yarış atı gibi koşturmaktan ibaretmiş gibi görünür. Sınavlarda başarılı olunca hayatta da başarılı olacağına inanıyoruz. Peki, yanılıyorsak?

Araştırmalar, çocukların daha iyi bir okul, iş ve sonuçta daha tatmin edici bir hayatının olmasını sağlayan özelliklerin sabır, merak, dürüstlük, iyimserlik ve öz-kontrol olduğunu gösteriyor. Bu özelliklere “bilişsel olmayan” veya “kişilik özellikleri” dense de çoğumuz bunları “karakter” olarak tanımlıyor.

Çocuklar Nasıl Başarılı Olur, bilimsel yöntemlerle karakterin gizemlerini çözen yeni nesil araştırmacıları ve eğitimcileri tanıtıyor. Onların ve yardım ettikleri öğrencilerin hikâyelerinden yola çıkarak Paul Tough çocuklukta stres, şımarıklık ve başarı arasındaki bağı inceliyor. Ailelerin çocuklarını şaşırtıcı bir biçimde hayata nasıl hazırladıklarını veya hazırlayamadıklarını ortaya çıkarıyor. Ayrıca dar gelirli ailelerin çocuklarını en iyi şekilde yetiştirebilmeleri için yeni fikirler buluyor. Sonuç olarak çocukların eğitimi konusunda kışkırtıcı ama kesinlikle iyimser bir kitap ortaya çıkıyor.

“Mükemmel ötesi… Kendinizi bu kitapla ödüllendirin.” -Maria Popova

“Paul Tough’ın kitabı Çocuklar Nasıl Başarılı Olur dikkatle yazılmış sıra dışı bir kitap. Hem bir ebeveyn hem de bir devlet bakanı olarak benim üzerimdeki etkisi büyük. Paul Tough tehlike altındaki birçok çocuğa yardım etmek için akıllıca teknikler sunuyor. Hayatta pek de şansı olmayan çocuklar için çok büyük değişimler meydana getirebilecek bu yaklaşım, ümit vaat ediyor.’’
ARNE DUNCAN, ABD Eğitim Bakanı

“Ezberleri bozun artık. Tough şunu açığa çıkarıyor: Kimin başarılı olacağını sınav sonuçları ya da zekâ değil, günlük hayatta edinilen merak, azim ve cesaret belirliyor. Gözünüzü açmanız için iyi bir kaynak.”
-People Magazine

“Algılarınızı harekete geçirecek. Başarma isteğiyle ve titizlikle yazılmış bir kitap.” -The Economist

“Çocukların hayatlarından derlenen, çarpıcı ve güçlü bir sosyal tartışma… Seveceksiniz. ” -The Independent

“Paul Tough, farklı sosyo-ekonomik sınıflardan çocukları, öğretmenleri ve yöneticileri temel alarak, net raporlar ortaya koyuyor.” -Bookforum

Basım Yılı : 2014

Sayfa Sayısı : 304

Pegasus Yayınları

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Kadir İnanır Kimdir?

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

6 Mantı

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?