Ana içeriğe atla

Marcel Proust - Hazlar Ve Günler Kitap Tanıtımı

Marcel Proust’un 20’li yaşlarında kaleme aldığı, kısa anlatılardan ve şiirlerden oluşan bu eser, bir bakıma Kayıp Zamanın İzinde’nin habercisidir.
Honoré’nin yakışıklı sofra arkadaşı gençliğin ihtiyatsızlığıyla Heredia’nın eserlerinde genelde söylendiğinden daha fazla düşünce bulunabileceğini ima etmeye kalkışınca, zihinsel alışkanlıkları sarsılan konuklar surat astılar. Ama Mme Fremer derhal, “Aksine, onlar takdire şayan oymalı akikler, görkemli mineler, kusursuz kuyumculuk örnekleri” diye haykırınca bütün çehrelerde yeniden keyifli ve doyumlu ifadeler belirdi. Anarşistlere ilişkin tartışma daha vahimdi. Ama Mme Fremer bir doğa yasasının kaçınılmazlığı karşısında boyun eğercesine, teslimiyetle, “Bütün bunların ne yararı var? Zenginler ve yoksullar daima var olacak” dedi yavaşça. Ve en yoksulu en azından yüz bin frank ranta sahip olan bütün davetliler bu gerçekle yüz yüze gelince vicdan azaplarından kurtulup yürekten bir neşeyle son şampanya kadehlerini de devirdiler...

Basım Yılı : 2013

Sayfa Sayısı : 168

Yapı Kredi Yayınları

Yorumlar

  1. yaa en sevdiğim bikaç yazardan biri okudum bütün kitaplarını, onun hakkında yazılan diğer kitapları da okudum ama bunu okumamışım yaa. kayıp zamanın habercisi yani öncesini anlatıyo oleey okurum tabiii saoool :)

    YanıtlaSil
  2. Hiç okumadım ben bu yazarı. Neden acaba dedim yayınını okurken. Bir sonraki okuma şenliğine ekleyeyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adadenizi;
      O zaman şimdiden keyifli okumalar canım:)

      Sil
  3. İlkay Özgür;
    Kayıp Zamanın İzinde serisi için döngü diyorlar. Yani 7 kitap oku bitir ve sonra başa dön. Ama bende henüz kendimi hazır hissetmedim o seri için:)

    YanıtlaSil
  4. Merak ettiğim bir yazar henüz hiç ojumadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derya;
      Bu sene değil ama seneye alacağım inşallah tüm kitaplarını:)

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Kadir İnanır Kimdir?

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?

 

6 Mantı