Ana içeriğe atla

Selvi Atıcı - Yarasa

Merhabalar

Selvi Atıcı okumaya başladıysanız kesinlikle müptelası olursunuz.
O kadar güzel kurguları var ki, okumaya başladığınızda kitabı elinizden kesinlikle bırakamıyorsunuz. Yarasa kitabı da diğer kitapları gibi yine son anına kadar elimden bırakamadığım kitaplarından.

Kod adı : Yarasa Kendisine verilen görevleri sorgusuz, sualsiz yerine getiren ve sonuna kadar görev bilinciyle hareket eden biridir. Onun için sevmek yoktur. Sadece görev vardır. Gittiği yerlerde görünmemek için tedbirli davranan, hiçbir şekilde görüntü vermeyen ve gittiği mekanlara ikinci kez gitmemeyi alışkanlık haline getirmiş ve hata kabul etmez kişiliğiyle kesinlikle yenilmezdir. Ta ki Mavi'ye kadar. Mavi Yarasa'nın kırılma noktası olacaktır.

Yarasa bir gece, yine bir görev sonrası rutin olarak yaptığını yapıp bir eğlence mekanına gider. Bir içki içip evine dönmek istemektedir. Ancak geceden beri dikkatini çeken mavi saçlı kızı izlemekten de kendini alamaz. Kızın birden sahneye çıkıp berbat dansını izledikten sonra ayaklarının dibine düşmesi ve sonrasında Yarasa'nın Mavi'nin çekim alanına girmesiyle değerleri alt üst olur.

Mavi bir gece kulübünde organizatör olarak çalışmaktadır. Annesini kaybettikten sonra babasıyla hayatına devam etmektedir. Ancak aynı evde yapamadıklarından birlikte yaşayamazlar. Mavi bir şarkıcının gecede sahne alması için organizasyon yapar. Ancak şarkıcı gelmeyince patronunun ısrarı ile müşterileri oyalamak adına sahnede dans etmek zorunda kalır. Mavi her ne kadar dans etmeyi sevse de, topluluk önünde dans etmek istemez. Kaldı ki berbat dans ediyordur. Fakat yine de sahneye çıkar. Sahneden inerken yaşadığı talihsizlik nedeniyle düşünce kendisini Yarasa'nın ayaklarının dibinde bulur. Mavi  karanlıkta her ne kadar yüzünü görmemiş olsa da, Yarasa bundan sonra Mavi'nin hayatında yer alacaktır ve Mavi bunu acı gerçeklerle yüzleştiğinde anlayacaktır.

Yarasa gerçek adıyla Uğur gerçekten karakter olarak harika biri. Her ne kadar teşkilatta yaptıklarından ve görevinden dolayı kendisinden hoşlanmasam da, sergilediği duruş nedeniyle gerçekten takdir edilesiydi. Yaptığı her şeyi planlayan ve sonraki hamleyi hesaplayan karakteri ile beğenimi kazandı. 

Mavi'nin ise yerinde olmak istemezdim. Arafta kalması bir yana, yaşadıklarını atlatması ve kabullenmesi de hiç kolay değildi. Fakat buna rağmen yine de kolay atlattı.

Kitaptaki yan karakter Eyüp ve Leventi çok severken, Mavi'nin ilk göz ağrısı ve sonrasında hayatına aldığı gereksiz ve korkak iki karakterden resmen nefret ettim. İlki psikopat, ikincisi ise bencil ve korkak. Neyse ki Mavi'nin hayatında çok kalmadılar.

Mavi ve Uğur'un kaçış anlarındaki planlar, olay örgüsü, yaşadıkları dozundaydı. Son ana kadar devam eden aksiyonla yüreğim ağzımda okudum kitabı. İkilinin birbirine olan çekimleri ve aşkları da çok güzeldi. Yarasa'nın aşık halleri, Mavi'nin kendi içindeki mücadelesi okunmaya değerdi. Genel olarak olay örgüsünü sevdim ancak, bir tık daha fazla aksiyon olabilirdi diye düşünüyorum. 

Selvi Atıcı'nın okumadığım tek kitabı Ben İyi Bir Kızdım kaldı. Onu da kısa zamanda okumayı planlıyorum. Yazardan da yeni hikayeler bekliyorum.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Kitapla ve aşkla geçen günleriniz olsun.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

Kod adı: Yarasa.

Gizli görevlerin aranan ismi.Dünyanın herhangi bir yerinde, herhangi bir işi kendine has yöntemleriyle halledebilir. Onun için imkânsız diye bir şey yoktur. Her işin altından kalkar. Bir kere göründüğü yere bir daha gitmez. Gitmez. Gitmezdi…

Ta ki o gece tamamladığı gizli görevin ardından kafa dağıtmak için en sevdiği ritüeli gerçekleştirmek amacıyla o mekâna gidene kadar… O mekâna gidip Mavi’yle karşılaşana kadar…

Mavi, bugüne kadar üstlendiği en zor görev olacaktı.  Üstelik ilk defa, başarılı olacağı konusunda  kendine duyduğu güveni, koyduğu yerde bulamıyordu.

Yarasa’nın mavi gecesi, siyah gecelerinden daha uzun olacak gibiydi…

Basım Yılı : 2018

Sayfa Sayısı : 496

Nemesis Kitap

Yorumlar

  1. hiç okumamıştım bu yazarın kitaplarını şimdi takibe alayım ben de....teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. babaannemin takvimciği;
      Kayıp Şehir serisinden başla canım. Kimliksiz, Pinokyo'nun Rüyası, Gitme ve Kalbim Sende Kalmış. Sonrasında da Sen, Biz, Yarasa ve Ben İyi Bir Kızdım:)

      Sil
  2. Selvi Atıcı hiç okumamıştım, not aldım teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. lovehouse;
      Keyifli okumalar canım. Oku kalemini seversin :)

      Sil
  3. BİR YERDEN OKUMAYA BAŞLAMAK LAZIM. GÜZEL FİKİRLER VAR ÇÜNKİ. TEŞEKKÜRLER.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Bey;
      Evet güzel kitap. Ayrıca kitaplarında polisiye de içeriyor:)

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Borsada Short Pozisyon

 

Smilodon (Kılıç Dişli Kaplan) Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhaba  Bugün sizlere Smilodon'dan (Kılıç Dişli Kaplan) bahsedeceğim. 

Gabriel Garcia Marquez - Ağustosta Görüşürüz

 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Samed Behrengi - Bir Şeftali Bin Şeftali

Herkese merhaba Kısa zaman önce bitirdiğim bir kitap Bir Şeftali,Bin Şeftali. Bir gün annesinin dalında büyümekte olan bir şeftalinin hikayesi bu. Bu şeftali büyüyünce sahibi tarafından köye satılmaya götürülür.