Ana içeriğe atla

Meryem Nart - Renkli Düşler Sahnesi (Külkedisi 1)

Merhabalar

Meryem Nart ismi ile takas sayesinde tanıştım.
Eğlenceli olduğunu düşündüğüm kitabı geçenlerde kafam dağılsın diye okumaya başladım ve iki cilt kitabı maalesef atlayarak bir gün içinde bitirdim. Önce konusuna bakalım. Ardından yoruma geçelim.

Pelin babası öldükten sonra annesinin evlenmesiyle iki üvey kız kardeş ve bir de üvey baba ile yaşamaya başlamıştır. Ancak üvey aile ile hiçbir zaman yakın olamadığı gibi, onlarla arasına hep mesafe koymuştur. Zaten üvey kız kardeşleri de Pelin'den hoşlanmamaktadır. Lise dönemine geldiğinde vakti zamanında yaşadıkları Antalya'da bir liseye girer ve annesinden ve üveylerinden tamamen kopar.

Lisede çok güzel bir arkadaş grubu vardır. Emre, Sibel, Rana ve Kaptan. Birlikte güzel vakit geçirirler ancak günün birinde yaşanan bir olaydan sonra üvey kardeşi Azra'nın da katkılarıyla Pelin kendisini annesi ve üveylerinin yanında İstanbul'da bulur. Hiçbir zaman istemediği bu şehre gelmek Pelin için çok zordur ama elinden gelen bir şey yoktur.

Ailesiyle yaşam iyi gitmezken yaşadıkları bir tartışma sonucu Pelin kendisini sokaklara atar. Kaldıkları lüks Zümrüt Konaklarından çıkarak kendisini girilmesi tehlikeli olan Akasya Mahallesinde bulur. Hüngür şakır ağlarken yanına gelen bir yabancı ile dünyası değişir. Uğur Akasya Mahallesinde oturan bir gençtir. Pelin'in korkması gerekmektedir ancak Uğur'a kanı kaynayınca Uğur ile arkadaş olur.

Günler geçerken bir yandan Zümrüt Konaklarında oturanlara, üveylerine ve okuldakilere kendisini göstermek, diğer yandan da eski arkadaşlarının hasretiyle baş etmek zorunda kalan Pelin, Uğur'un sakladığı sır ile sarsılır. Acaba Pelin doğru karar verecek midir? Uğur'a duyduğu duygular değişecek midir?

Kitabı ortaokul ve lise zamanlarındaki kesim okursa mutlaka beğenecektir. Ancak benim için tamamen boşa geçirilmiş bir zaman oldu bu kitap. Aşırı çocukça, gereksiz detaylarla sayfa sayısı uzatılmış bir kitap. Yazara haksızlık etmek istemem ancak belli bir yaş düzeyi için uygun değil maalesef. Çoğu yerdeki muhabbetleri atlayarak okudum. Zira kitapta aşırı goygoy vardı. Genel konu itibariyle güzel olsa da bana maalesef hitap eden bir kitap olmadı. Devam kitabını da kaldığı yeri merak ettiğim için okudum. 

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Kitaplı günler olsun.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

MODERN KÜLKEDİSİ MASALINA HOŞ GELDİNİZ…

Hayat sana limon veriyorsa limonata yap derler. Pelin ise limonata yapmak yerine kendi gökkuşağına bir renk daha eklemeyi tercih eder ve külkedisi olarak anıldığı şu hayatı renkli düşlerle dolu bir sahneye çevirir.

Yatılı okulda okuyan liseli bir genç kızken, Kırmızı Başlıklı Cadı dediği üvey kardeşi yüzünden kendisini bir anda, yıllar önce kaçtığı Zümrüt Evleri'nde bulur. Uzakta kalan dostlarının hasreti, sınav telaşı, ilk aşk ve açığa çıkması gereken sırlar derken, tüm bu sıkıntılarla baş edebilmenin en güzel yolunun onlarla oynamak olduğunu keşfeder.

Peki, sen bu eğlence ve dostluk dolu renkli düşler sahnesi'nde bir izleyici olmaya hazır mısın?

Basım Yılı : 2017

Sayfa Sayısı : 496

Ephesus Yayınları

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Smilodon (Kılıç Dişli Kaplan) Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhaba  Bugün sizlere Smilodon'dan (Kılıç Dişli Kaplan) bahsedeceğim. 

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Gabriel Garcia Marquez - Ağustosta Görüşürüz

 

Yeşil Yol

 

Samed Behrengi - Bir Şeftali Bin Şeftali

Herkese merhaba Kısa zaman önce bitirdiğim bir kitap Bir Şeftali,Bin Şeftali. Bir gün annesinin dalında büyümekte olan bir şeftalinin hikayesi bu. Bu şeftali büyüyünce sahibi tarafından köye satılmaya götürülür.

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.