Ana içeriğe atla

Meryem Nart - Gökkuşağı Tutulması (Külkedisi 2)

Merhabalar

İlk kitap Renkli Düşler Sahnesi'nin devam kitabı Gökkuşağı Tutulması.
İlk kitapta Pelin Uğur'un katil olduğunu sanmıştı ve orada kitap bitmişti. Bu kitapta ise Pelin Uğur'un katil olmadığını Doruk'un da destekleriyle öğreniyor. Uğur'un uzun zamandır Pelin'den sakladığı sırrı paylaşıyorlar ve Uğur'a destek olabilmek adına bir plan yapıyorlar. Plan doğrultusunda Uğur'un sakladığı sırla ilgili istediği sonuca ulaşmasını sağlayacaklar ya da sağlayamayacaklar. 

Uğur'un gerçek kimliğini öğrendiklerinde Zümrütlüler de Uğur, Pelin ve Doruk'a yardım ederken, Pelin'in Antalya'daki arkadaşları da olaya dahil olurlar ve polisiye kovalamaca başlar. Bu süreçte karşılaşan Zümrüt konaklarındaki gençler ile Pelin'in arkadaşları arasındaki aşk da kaçınılmaz olacaktır.

İlk kitaptaki düşüncem maalesef ikinci kitapta da değişmedi. Bu kitabı da yine atlayarak okudum. Polisiye kısmı zaten bana çok basit geldi. Üstelik bir grup gencin bu işe bulaşması, hafiyecilik oynaması da ayrı bir ironi. Klasik birbirlerine ilk bakışta aşık olan gençler vardı. Yani tamamen gençlere hitap eden, bir gençlik serisi. Daha önce de söylediğim gibi genç kesim bu kitabı ağzı kulaklarında okuyacaklardır ama maalesef bana basit geldi. Sonu ise tamamen geçiştirilmiş gibiydi. Yani o kadar şeyden sonra açıkçası Pelin ve Uğur'un daha doyurucu bir sonla bitirilmesini isterdim. Ama olmadı.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Güzel bir hafta sonu sizlerle olsun. Kitap okumayı ihmal etmeyin.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

Modern külkedisi masalı devam ediyor!

Pelin renkli düşlerini sahnelediği dünyada basit bir külkedisi olmadığını herkese göstermişti. Sahip olduğu arkadaşlarını geride bırakıp zümrüt evleri’ne döndüğünde, oranın bıraktığı gibi olmadığını keşfetmiş, yeni dostlar edinip, aşka yelken açmıştı.

Tanıdığını sandığı prensinin sırları ortaya çıktığında ise Pelin'in etrafındaki renkler tek tek solmaya başlar. Yalan ve gerçekler birbirine karıştığında, kendini bir anda renkli düşler sahnesinden koparılırken bulur.

VE ARTIK GÖKKUŞAĞI TUTULMASI da BAŞLIYORDU!

Basım Yılı : 2017

Sayfa Sayısı : 464

Ephesus Yayınları

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Kul Plan Yaparken, Kader Gülermiş!... 1. Bölüm

 

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Naime Özeren - 23 Nisan

Piyasalarda Bugün: 26 Nisan 2024

 

Radyo Tiyatrosu - Kaplumbağa Sever misiniz?

 

Bedelli Sermaye Artırımı Nedir?

 

Bir Yaprak Sarması Meselesi

26 Nisan 2024 Cuma Altın Fiyatları