Ana içeriğe atla

John Berger - Manzaralar Kitap Tanıtımı

“Bazen bir manzara orada yaşayanların hayatları için bir dekordan ziyade ardında mücadelelerinin, başarılarının ve kazalarının vuku bulduğu bir perde gibidir.
Orada yaşayanlarla birlikte perdenin ardında olanlar için köşe taşları artık yalnızca coğrafi değildir, aynı zamanda biyografik ve kişiseldir.”

Berger’ın tüm yapıtı yeniden hayal etmeye, farklı biçimlerde görmeye bir davet niteliğinde. Yazı yazmak Berger için her zaman “devrimci” bir eylem olmuştur. Berger’ın düşüncesini şekillendiren bireylerden –demek yoldaşlardan– söz eden yazıları bir araya getiriyor Portreler’in kardeşi Manzaralar: Antal, Raphael, Brecht, Barthes, Benjamin. Yanı sıra haritalar, patikalar, mekânlar, köyler, kasabalar, kentler, tarihsel zamanlar. Özetle bir “hikâye anlatıcısı”nı oluşturan, var eden şeyler.

Basım Yılı : 2019

Sayfa Sayısı : 264

Metis Yayınları

Yorumlar

  1. Fotoğrafçılığa,yazmaya,düşünmeye,görmeye ilgi duyanların baş ucu olabilecek bir eser;teşekkürler Beyda...

    YanıtlaSil
  2. John Berger ilgi duyduğum bir yazar. Bu kitabı da yeni yayımlanmış anlaşılan. Haberdar ettiğiniz için teşekkürler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keşfedilen Bloglar 5

Herkese merhaba Ben Hayata Genç Bakış. Annemin bloğunda yazmaya başladığımda blog keşif etkinliği düzenlemiştim.

M. Akyüz - Köprü Kralı

 

Gaziantep Tüm Okullar Listesi

 

Melisa Şentürk - Kullanıcı

 

Fatih Murat Arsal - Büyülü Orman

 

Molly Doyle - Gölge ve Kan

 

Gizem Bilici - Ateşkes

Merhabalar Gizem Bilici'nin kalemi ile tanışmam  Gönülçelen  kitabını hediye eden bir arkadaşım sayesinde olmuştu. Yakın zamanda Ateşkes kitabını da çok merak ettiğimden okumak istedim. 

Fazıl Hüsnü Dağlarca - Saadet

Halil İbrahim Daysal - Misal

 

Michelle Heard - Günahkarın Gücü / Günahkarlar Serisi 2