Ana içeriğe atla

Kapı Önü Dedikoduları - Öküz Patronlar ve Salak Sandığı Çalışanlar

Merhabalar

Patronların çoğunun şerefsiz olduğu gerçeği diye bir şey var. Bu da nereden çıktı demeyin. Anlatacaklarımı dinleyin.
Geçenlerde bir arkadaşımın başına gelen bir olayı anlatmak istiyorum. İki şirketin birden müdürlüğünü yapıyordu. Şirkette işler karıştı. Ortaklıklar bozuldu ve iki şirket ayrı ayrı kendi yoluna gitme kararı aldı. Ancak arkadaşım halen daha iki şirketinde müdürlüğünü yapmaya devam ediyordu.

Uzun bir zaman bu iş böyle devam ettikten sonra, şirketlerden biri arkadaşıma teklif götürdü ve kendi bünyelerinde çalışmayı teklif etti. İşleri yoluna koyduktan sonra kendisini şirket bünyesine alacaklardı. Diğer şirkete de bu durumu açıklayacaklardı. 

Günün birinde arkadaşım bu şirketin ortaklarından biri ile ciddi bir kavga yaşadı. Kendisinin saçma sapan işleriyle uğraşamayacağını, sürekli arkasını toparlamaya çalışarak iş yapamadığını, bu şekilde göreve devam edemeyeceğini söyledi ve diğer ortağa da durumu anlattı. Diğer ortak her ne kadar tartışılan ortakla sıkıntılı günler yaşasa ve durumdan rahatsız olsa da; bir şey yapamayacağını söyledi. Arkadaşım da görevinden istifa etti. Şu anda kaldığı şirkette (her ne kadar istememiş olsa da) devam etmeye karar verdi. Sonuçta buradakilerde diğerlerinden pek farklı değildi.

Oysa ki aylardır diğer şirkete geçeceğinden söz ediyordu. Hakkında Allah hayırlısını versin ama bu patronların iki yüzlü ve öküz oldukları gerçeğini maalesef değiştirmiyor. Üstelik arkadaşım birkaç gün içinde hemen nereden buldularsa bir müdür aldıklarını söyledi. Sanırım hazırda bekliyordu. 

Tartıştığı patronu beş para etmez, tek ayak üstünde yalan söyleyen öküzün biri. Aslında öküzlere hakaret ediyorum farkındayım. Öküzler bile bir işe yarıyor doğrusu. 5 e 10'luk kalas bile olmaz bu adamdan o derece sıtkım sıyrıldı.

Arkadaşımın iş bulmak konusunda herhangi bir sıkıntısı yok. Kendisi çok sağlam bilgi ve tecrübeye sahip. Artık yaşı geçmeye başladığı için iş değiştirip sürekli yeni insanların huyunu suyunu öğrenmekten ve yeni insanlara katlanmaktan sıkılmış durumda. Bereket versin ki kalacağı şirket onunla çalışmaya devam ediyor. Ama şöyle bir gerçek var. Şayet arkadaşım diğer şirkete güvenip, bir süre sonra oraya işe başlayacağını es kaza söylemiş olsaydı, buradaki işinden de olacaktı. İyi ki de öyle bir şey yapmamış. Kendisi bu durumlarda acayip temkinli biridir. İyi ki de öyleymiş. Patronun sözüne güvenseydi, şu anda iki şirketteki işinden de olacaktı. 

Sevgili patronlar kusura bakmasınlar ama yanınızda çalışan personeller salak değil. Aptal hiç değil. Kendi çıkarlarınız söz konusu olduğunda insanları satmak çok kolay ama emin olun hiçbir çalışan personeliniz haklarını size helal etmiyorlar. Bilginiz olsun istedim.

Demek ki neymiş efendim; Öküz patron milletine güvenmemek gerekmiş. Zira çıkarları için salisesinde seni satarlarmış. Bildiğimiz bir konuyu tekrar tescillediğiniz için, yeniden size güvenmemiz gerektiğini bir kez daha gözümüze soktuğunuz için çok teşekkür ederim.

Yeni notta görüşmek üzere. 

Hoşçakalın.

Yorumlar

  1. ah yaaa ne şanssızlık olmuş yaaaa işallah işyerinde huzurlu olur bundan sonraa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deeptone;
      Pek de huzurlu olduğu söylenemez maalesef:(

      Sil
  2. Ne baş ağrıtıcı bir olay olmuş bu böyle . Böyle iğrenç insanlar hiç olmasa keşke

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevdiğim Günlük;
      Maalesef ki böyle insanlar hep var. İnsanları salak sanıyorlar ama kimse salak değil.

      Sil
  3. Müfred;
    Maalesef günümüz güven devrini çoktan geçti:(

    YanıtlaSil
  4. Patronlarda genelde istemem ama yan cebime koy anlayışı var. Çalışan psikolojisi veya ahlak maddiyatlarının gerisinde kalıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yusuf Arslan;
      Patronlar maalesef ki kendi çıkarlarından başka bir şey düşünmeyen benciller.

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

6 Mantı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?

 

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları