Ana içeriğe atla

Ekrem Usta'nın Yeri Datça / Muğla

Merhabalar

Datça'da konakladığımız otel oda-kahvaltı olduğundan öğle ve akşam yemeklerini dışarıda yememiz gerekiyordu.
Bu nedenle Anfora Otelde Zeynep Hanım'ın önerdiği yerlerden biri olan Ekrem Usta'nın Yerini denemeye karar verdik. 

İlk gittiğimiz gün çok açtık ve yolumuzun üstünde olduğundan hemen mekana kendimizi attık. Çok beklemeden balıklarımız geldi. Balıklar tazeydi ve kararında pişirilmişti. Fiyat olarak Datça'ya göre gayet makuldü. Ortam ve temizlik de iyiydi. 

Datça'da kaldığımız üç gün içerisinde iki öğünümüzü burada yedik. Eşim çok balık sevmemiş olmasına rağmen beğendi. 

Yalnız Datça'da fark ettiğimiz bir diğer konu ise; sahil kenarı ile sahil kenarında olmayan balık restaurantları arasında porsiyon arasında en azından 10,00.-TL gibi bir fiyat farkı olmasıydı. Örneğin; sahilde 35,00.-TL olan hamsinin porsiyonu, sahil kenarı olmayanda 20,00.-TL'den satılıyordu. Yani balık yiyeceğiniz mekanı seçerken sahil kenarı tercih ederseniz, ekstradan sahil manzara farkı ödemiş gibi de oluyorsunuz. Bilginiz olsun.

Sizlerde Datça'ya gidecek olursanız Ekrem Usta'nın Yerini tercih edebilirsiniz.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Tatil tadında bir gün geçirmeniz dileğiyle.

Hoşçakalın.

Adres : İskele Mahallesi, 48900 Datça/Muğla







 

Yorumlar

  1. Afiyet olsun! Muhakkak birilerine faydalı olacaktır yazınız. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rehitu;
      Çok teşekkürler.:) İnşallah birilerinin işini yarar:)

      Sil
  2. Hııım çok lezzetli duruyor.
    Mersin'de de aynı yaaa. Sahil kenarı cafelere ekstra sahil manzarası parası ödeniyor resmen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nevbahar Durağı;
      Evet tadı da gayet güzeldi. Ya ben zaten bu manzara meselesini anlamıyorum. Ne gereği var o kadar para vereyim. Yemeğimi yer, gider sahilde izlerim :)

      Sil
  3. Afiyet olsun. Datça'ya gidersek Ekrem Ustanın yeri iyi bir fikir teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Güzel öneriler, not alıyorum :) Teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. Ooo çok güzelmiş, ustanın pişiren, senin de fotoğraflayan ellerine sağlık. Bu manzaraya ödenen fark her yerde var, yapacak bişey yok:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duo Diyet;
      çok teşekkürler. O fark yüzünden sahilde yemedim. Ne gereği var ki:)

      Sil
  6. afiyet olsun yine bedava balık yiyeceğiz ben gidersem müdürm gönderdi derim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sessiz haykırış;
      tabii ki de neden olmasın. Afiyet olsun :)

      Sil
  7. datçaaa sevdiğim yeer piku gidince burdan bakıyoree :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Fuat Baray - Diz Çökmeyen Çocuk

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Sevginin Gücü Film Yorumu

 

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları

Fatih Murat Arsal - Nefretten Sonra

Merhabalar Natalia gençliğinin baharında babasının ölümü ile hayatta tek başına kalır. Bir yabancının evlerine gelip babasıyla konuşmasından sonra babası kendini öldürür. Babasının ölmeden önce Natalia'den istediği tek şey vardır. Tamer denen o adamdan intikamını alması.

Cevdet Pişkin - Rüzgarla Gelen Hüzün

 

Fatih Murat Arsal - İki Mükemmel Hata

Merhabalar Uzun zamandır sizlere kitap yorumu yaz(a)mıyorum zira bu sıralar yorum yazmak için maalesef kafamı toparlayamıyorum. Hoş bir aydan fazladır kitap kapağı da açamadım. Kitap okumadan uyumayan ben; son zamanlarda kitaplara dokunamadım bile. Fakat okuduğum kitaplara ve yazarlara da haksızlık da etmek istemiyorum. Zira beğendiğim kitapların yorumsuz durmalarına maalesef gönlüm razı gelmiyor. Çıktığı ilk anda alıp okuduğum, ancak yorum giremediğim bir kitap İki Mükemmel Hata. O zaman başlayalım.

Yerdeki Süper Yıldızlar

 

Asalet Salgınoğlu Röportajı

Merhabalar Baharı yavaş yavaş hissettiğimiz şu günlerde Nisan ayına geldik bile.