Ana içeriğe atla

Datça Notları

Merhabalar

Datça turumuzun son gününde sizlere Datça'dan derleğim fotoğraflar eşliğinde Datça notlarımı aktarıp Datça günlüğümü kapatmak istiyorum.
Datça'da yaz sezonunu bilemem ama kışın dehşet kedi ve köpek vardı. Hemde öyle birkaç tane falan değil. Adım başı denilecek türden. Bu durum hayvanlarla çok aşina değilseniz sıkıntı yaratabilir. Hoş bir şey yapmıyorlar ama insanı yine de tedirgin ediyor.

Datça yerleşim yeri olarak küçük bir yer. Sahil boyunca yemek yiyip, bir şeyler içebileceğiniz kafe ve restaurantlar mevcut. Sahilin hemen arka caddelerinde de yine alışveriş yapıp, yemek yiyebileceğiniz mekanlar var. Datça merkezde gezerken kaybolmanız mümkün değil. Sokakların hepsi sahile ve merkeze çıkıyor.

Datça'da da yine yemek mekanlarına girmeden önce fiyat sormanızı öneririm. Aksi takdirde saçma sapan bir hesap ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Hele ki sezonda mutlaka sorun derim.

Datça'nın bademi ve balı meşhurmuş. Ama fiyatlar inanılmaz pahalı. Biz evdekilere tadımlık olsa da biraz aldık ancak "her şey yerinde pahalıdır" derler ya, burada aynı durum söz konusu. Üstelik bir de ucuz veriyorlarmış gibi konuşmaları yok mu? adamı deli ederler. Eskişehir'de bademin kilosu abartmıyorum en iyisi 90,00.-TL gibi bir fiyattan satılıyorken, burada en kötü dedikleri hemen hemen o fiyatlardan başlıyordu. 

Datça'nın tüm koylarını gezme şansımız olmadı ama gittiğimiz Kargı Koyu bile hayran olmamıza yetti. Yazın gelirseniz mutlaka tüm koylarını gezin. 

Datça'nın cumartesi günleri kurulan pazarını da gezme fırsatımız oldu ancak pazarda yine aşırı pahalıydı. Bir çok üründe fırsatçılık söz konusuydu. Birkaç hediyelik eşya aldık ama beğendiğimiz bazı ürünleri maalesef ki alamadık.

Eski Datça'da Can Yücel'in evini görmek istedik ancak her yer çamur ve su birikintisi olduğundan maalesef o sokağa ulaşamadık. Sadece bir kısmını gezebildik. Sezon olmadığından çoğu yer kapalıydı. Resmen terk edilmiş gibiydi. Ama bu bizim tabii ki de işimize geldi. Rahat rahat dolaşma imkanımız oldu. Eski Datça evlerine hayran olmamak elde değil. Çok güzel taş evler vardı. 

Datça'ya kışın gitmemize rağmen güneşli hava sayesinde gayet güzel saatler geçirdik. Sadece gittiğimiz gün aşırı yağmurluydu. Ondan sonraki günler yağmur yoktu ve güneşliydi. Tenha olması nedeniyle -ki sezon olmamasına rağmen yine de havanın güzelliğinden dolayı kalabalıktı- Cumartesi günü akşama kadar sahilde oturup, denizin keyfini çıkartma şansımız oldu. Mis gibi deniz havasını içimize çekip eşimle sohbet etmenin tadı paha biçilemez. Keşke yine oralara gidebilsek. İnşallah bu yazımı okuyan herkes bir gün buraları görme şansına sahip olur.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, herkese mutlu ve huzurlu bir pazar günü dilerim. 

Hoşçakalın.



























Yorumlar

  1. Resimlerin her biri ha-ri-ka! ^-^
    Datça'ya gidersem bu bilgiler bana çok lazım olacak.Teşekkürler! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuğçe;
      Çok teşekkürler canım. Beğenmene sevindim :)

      Sil
  2. Güzel bir gezi olmuş.

    YanıtlaSil
  3. Ege'nin turizm beldeleri ayrı güzel, köyleri bile giderek güzelleşmeye başladı. Teşekkürler güzeldi.

    YanıtlaSil
  4. Yazın kavurucu sıcağından ziyade böyle zamanlarda bu tip tatil yörelerini bende gezmeyi çok seviyorum.Yazınız için teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gizli Pencere;
      Küçük tatil yerleri her zaman güzel. Ben teşekkür ederim :)

      Sil
  5. Ne guzel resimler canim. Tatile gitmek istedim simdi 😃

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Nil Karaibrahimgil - Ben Aptal Mıyım?

 

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Şermin Yaşar, İlber Ortaylı - Cumhuriyet'in İlk Sabahı Kitap Alıntısı

 

Gülşen - Bangır Bangır

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?