Ana içeriğe atla

Ayşegül Çiçekoğlu - Sensiz Geçen Yıllarım / Ada

Merhabalar

Yankı'nın hikayesinden sonra sırada Ada var.
İlk kitabın sonunda Ada çocukluğundan bugüne kadar olan günlükleri Yankı'ya vermişti ve kitap orada bitmişti. Ada kitabında Ada'nın çocukluğundan Yankı'nın dönüşüne kadar geçen süreçte tuttuğu günlükleri okuyoruz. Ada'nın küçük yaşta yangında ailesini kaybettikten sonra ne kadar zor günler geçirdiğini, kendi başına hayatta kalma mücadelesini, Yankı'ya olan sonsuz aşkına şahit oluyoruz.

Yankı gittikten sonra geride kalanlarla geçirdiği günleri Ada ile birlikte adeta yaşıyoruz. Ada'nın aileye verdiği değeri, ne olursa olsun ailesi için kendi hayatından vazgeçecek kadar ailesine olan bağlılığını iliklerinize kadar hissediyorsunuz. 

Ada gönlü çok zengin biri. Kendisine yapılan kötülüklere rağmen bir çok kişiyi affetti. Peki Yankı'yı da affedebilecek miydi? Oğlu ile kurdukları dünyaya Yankı'yı da alacak mıydı? Yoksa oğlu ile hayatında başka biri ile mi devam edecekti? 

Kitapta en çok sevdiğim karakterlerden biri de Anıl Yankı'ydı. Çok tatlı bir çocuktu.

Ayşegül ablanın kitaplarını yeniden ve yeniden okumalara doyamayan ben, yakın zamanda bu seriyi yine okumak niyetindeyim. Ayşegül abla yeni kitabını da sabırsızlıkla bekliyoruz. 

Sizlerde Ayşegül ablanın kalemi ile tanışmadıysanız en kısa zamanda tanışmanızı tavsiye ederim.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Güzel ve huzurlu bir gün sizlerin olsun.

Hayırlı Cumalar.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

“Yarım kalan sevinçlerim vardı benim. Yarım kalan mutluluklarım. Daha tohum halindeyken, filiz bile verememişken solmuş umutlarım vardı. Hep bir yanım eksikti. Hiç tamamlanmamıştım şimdiye kadar. Hep yarım kalmıştım. İlk defa dün akşam kendimi tamamlanmış hissetmiştim, oysaki bu bir yanılsamaydı. Yankı gitmişti. O pırıl pırıl parlayan güneş sanki önünde koyu bir bulut varmış gibi tüm güzelliğini ve ışığını kaybetmişti.”

Henüz beş yaşındayken kaybettiği anne ve babasının ardından büyük bir yalnızlığa gömülen Ada, içinde biriktirdiği binlerce kelimeyi defterlere yazarak ve tek bir kişiye karşı duyduğu imkânsız aşkını anlatarak geçirdi çocukluk yıllarını. Ta ki bir gün o imkânsız aşkına kavuşuncaya kadar. Ancak gözlerini açtığında, yıllar sonra kavuştuğu çocukluk aşkını kaybedeceğini bilemezdi.

Aradan geçen yıllar kimsesiz Ada’nın küllerinden yeniden doğmasını sağlayıp onu güçlü bir kadın mı yapacaktı yoksa çocukluğundan beri içinde debelendiği yıkıntıların altında mı kalacaktı?

Günün birinde her giden geri gelirdi ve o gün geldiğinde Ada’yı önemli bir karar bekliyordu.

Basım Yılı : 2019

Sayfa Sayısı : 312

Müptela Yayınları

Yorumlar

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Kul Plan Yaparken, Kader Gülermiş!... 1. Bölüm

 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Yeni Bir Yıla Merhaba Derken....

 

Radyo Tiyatrosu - Kaplumbağa Sever misiniz?

 

Naime Özeren - 23 Nisan

Bir Yaprak Sarması Meselesi