Ana içeriğe atla

Aylem Güngördü - Külkedisi'nin Zayıflama Hikayesi

Merhabalar

Bir eskiden ve bir yeniden kitap okumama son sürat devam ederken, senenin de son günleri yaklaşmışken daha çabuk kitap bitirebilmek adına çerezlik kitaplar okuduğum doğrudur.
Aslında başlamak istediğim başka kitaplar olsa da, seneyi birazda neşeli kitaplarla kapatmak istedim sanırım. Güzel bitsin ve yeni takvim yılı güzel başlasın.

Öykü bir dergide baş editör olarak görev yapmaktadır. Kendisi kilolu bir kızdır ve hayatı boyunca veremediği kiloları ile başı derttedir. Ama kendisine bunu hiçbir zaman dert etmemiştir. Ta ki derginin sahibi Bora Bey'in Türkiye'ye dönüş yapacağını duyup, hakkında araştırma yapana kadar. Öyle ki, resmini gördüğünde vurulur ve zayıflamaya karar verir.

Dergi'deki çalışma süresince anlaşamadığı insanların başında gelen müdürü Seçil Öykü'yü her defasında aşağılamaktan geri kalmaz. Özellikle de kiloları konusunda. Öykü işini kaybetmemek adına buna katlanır. Seçil dergi için kendisinden bir yazı yazmasını ve bu yazının da tutmasını istediğinde Öykü kendi zayıflama hikayesini yazmaya başlar. İlk yayında derginin tirajında yükselme görülürken, Öykü'den devam yazıları beklenir ve hikaye burada yavaş yavaş Öykü'nün bedeni gibi şekillenmeye başlar.

Kitap klasik çirkin Betty hikayesi. Kitabı okutturan ise yan karakterler ve mizahi dili. Ben bir gecede bitirdim kitabı ve çok sevdim. Ara ara kafa dağıtmak açıp yeniden okuyabilirim.

Hadi gelin birazcık dayan karakterlere bakalım. Tolga baştan beri favorimdi. Çok asildi. Kitapçı Dükkanı ve Tolga. Tolga hiçbir şey yapmasa bile kitapçı dükkanına sahip olması onu sevmeme yetti zaten. Öykü'nün kuzeni Melis ve spor hocası Berk on numara beş yıldız verilecek cinsten. Hele Berk. Çok tatlıydı ve Melis'le de çok güzel bir ikili oldular. Seçil ve Baran. Bu ikili için ne desem bilemedim. En iyisi okuyunca kendiniz karar verin. Tabii bir de kitapta Gizemli Erkek Avcısı var ki o tam bir sır. Devam kitabı Gizemli Erkek Avcısı zaten. Onu da okuyun. Ben okudum ve çok eğlendim. Öykü'nün yazdığı köşe yazılarını kitabın içinde okumak çok güzeldi. Kadınları zayıflama konusunda çok güzel motive ediyordu. Ayrıca en son yazdıklarına ayrıca kahkaha attım. Hele Seçil'le ilgili olanlar süperdi.

Kitabın benim açımdan en güzel tarafı da zayıflama sürecimde okuduğum için acayip bir motive kaynağı oldu. "Azmin elinden bir şey kurtulamaz" sözünün tam karşılığı Öykü. 

Bilindik bir hikayesi olsa da, gayet güzel, akıcı bir kitaptı. Ve ben hâlâ daha Tolga diyorum. Nokta.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. kitaplı bir dünyaya her gün nefes alabilmek dileğiyle. 

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

Bir kadın kendini değiştirmek istediğinde, ona engel olabilecek hiçbir yemek yoktur.

Öykü, hayatını zorlaştıracak her şeye sahipti.

Çalıştığı dergide gıcık bir müdire √

İnsanın dikkatini dağıtacak türden yakışıklı bir patron √
Fazla kilolar √
Sürekli topuz yapılan saçlar √
Paçoz kıyafetler √
Bu liste böyle uzayıp giderdi. Ancak bir gün bir şey oldu ve Öykü artık böyle devam edemeyeceğine karar verdi. Hayatını değiştirecekti. Ve buna, fazla kilolarından kurtularak başlamalıydı. Onlardan kurtulmak için ihtiyacı olan şeyler onda var mıydı peki?
Fazlasıyla vardı. Azim √
Uyuz ve süper çekici müdiresi Seçil, ondan dergiye bir köşe hazırlamasını istemişti. Öykü, yeterince iyi yazılar yazamazsa işini kaybedeceğini biliyordu. İlham gelsin diye beklerken, aradığı şeyi aynada gördü. Kendini yazacaktı. Kendi zayıflama hikâyesini ve bugüne kadar neler yaşadığını… Bu büyük bir riskti çünkü ilgi çekici bir konu gibi görünmüyordu. Ancak ilk yazı yayınlandığında, herkesi şaşkına uğratacak gelişmeler oldu. Artık Öykü’nün hayatı, kontrol edemeyeceği bir şekilde değişmişti.
Külkedisi, küllerinden doğacaktı!


Basım Yılı : 2017

Sayfa Sayısı : 417

Nemesis Kitap

Yorumlar

  1. Zayiflama oykuleri hep dikkatimi cekiyor.Kitabi not aldim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sibel Özer;
      Eğlenceli kitap. Keyifli okumalar canım :)

      Sil
  2. Asla eskimeyecek bir konu bu :))

    YanıtlaSil
  3. ben de yenisıkı bir diet döneminden yeni çıktığım için okusam çok beğenirim diye tahmin ediyorum...sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. babaannemintakvinciği;
      O zaman sana da keyifli okumalar canım :)

      Sil
  4. Cerezlikleri yaza sakliyorum ben 😄

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derya;
      Bende normalde yazın okuyordum ama seneyi güzel bitirmek adına okudum :)

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Kadir İnanır Kimdir?

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?

 

6 Mantı