Ana içeriğe atla

Aylem Güngördü - Külkedisi'nin Zayıflama Hikayesi

Merhabalar

Bir eskiden ve bir yeniden kitap okumama son sürat devam ederken, senenin de son günleri yaklaşmışken daha çabuk kitap bitirebilmek adına çerezlik kitaplar okuduğum doğrudur.
Aslında başlamak istediğim başka kitaplar olsa da, seneyi birazda neşeli kitaplarla kapatmak istedim sanırım. Güzel bitsin ve yeni takvim yılı güzel başlasın.

Öykü bir dergide baş editör olarak görev yapmaktadır. Kendisi kilolu bir kızdır ve hayatı boyunca veremediği kiloları ile başı derttedir. Ama kendisine bunu hiçbir zaman dert etmemiştir. Ta ki derginin sahibi Bora Bey'in Türkiye'ye dönüş yapacağını duyup, hakkında araştırma yapana kadar. Öyle ki, resmini gördüğünde vurulur ve zayıflamaya karar verir.

Dergi'deki çalışma süresince anlaşamadığı insanların başında gelen müdürü Seçil Öykü'yü her defasında aşağılamaktan geri kalmaz. Özellikle de kiloları konusunda. Öykü işini kaybetmemek adına buna katlanır. Seçil dergi için kendisinden bir yazı yazmasını ve bu yazının da tutmasını istediğinde Öykü kendi zayıflama hikayesini yazmaya başlar. İlk yayında derginin tirajında yükselme görülürken, Öykü'den devam yazıları beklenir ve hikaye burada yavaş yavaş Öykü'nün bedeni gibi şekillenmeye başlar.

Kitap klasik çirkin Betty hikayesi. Kitabı okutturan ise yan karakterler ve mizahi dili. Ben bir gecede bitirdim kitabı ve çok sevdim. Ara ara kafa dağıtmak açıp yeniden okuyabilirim.

Hadi gelin birazcık dayan karakterlere bakalım. Tolga baştan beri favorimdi. Çok asildi. Kitapçı Dükkanı ve Tolga. Tolga hiçbir şey yapmasa bile kitapçı dükkanına sahip olması onu sevmeme yetti zaten. Öykü'nün kuzeni Melis ve spor hocası Berk on numara beş yıldız verilecek cinsten. Hele Berk. Çok tatlıydı ve Melis'le de çok güzel bir ikili oldular. Seçil ve Baran. Bu ikili için ne desem bilemedim. En iyisi okuyunca kendiniz karar verin. Tabii bir de kitapta Gizemli Erkek Avcısı var ki o tam bir sır. Devam kitabı Gizemli Erkek Avcısı zaten. Onu da okuyun. Ben okudum ve çok eğlendim. Öykü'nün yazdığı köşe yazılarını kitabın içinde okumak çok güzeldi. Kadınları zayıflama konusunda çok güzel motive ediyordu. Ayrıca en son yazdıklarına ayrıca kahkaha attım. Hele Seçil'le ilgili olanlar süperdi.

Kitabın benim açımdan en güzel tarafı da zayıflama sürecimde okuduğum için acayip bir motive kaynağı oldu. "Azmin elinden bir şey kurtulamaz" sözünün tam karşılığı Öykü. 

Bilindik bir hikayesi olsa da, gayet güzel, akıcı bir kitaptı. Ve ben hâlâ daha Tolga diyorum. Nokta.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. kitaplı bir dünyaya her gün nefes alabilmek dileğiyle. 

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

Bir kadın kendini değiştirmek istediğinde, ona engel olabilecek hiçbir yemek yoktur.

Öykü, hayatını zorlaştıracak her şeye sahipti.

Çalıştığı dergide gıcık bir müdire √

İnsanın dikkatini dağıtacak türden yakışıklı bir patron √
Fazla kilolar √
Sürekli topuz yapılan saçlar √
Paçoz kıyafetler √
Bu liste böyle uzayıp giderdi. Ancak bir gün bir şey oldu ve Öykü artık böyle devam edemeyeceğine karar verdi. Hayatını değiştirecekti. Ve buna, fazla kilolarından kurtularak başlamalıydı. Onlardan kurtulmak için ihtiyacı olan şeyler onda var mıydı peki?
Fazlasıyla vardı. Azim √
Uyuz ve süper çekici müdiresi Seçil, ondan dergiye bir köşe hazırlamasını istemişti. Öykü, yeterince iyi yazılar yazamazsa işini kaybedeceğini biliyordu. İlham gelsin diye beklerken, aradığı şeyi aynada gördü. Kendini yazacaktı. Kendi zayıflama hikâyesini ve bugüne kadar neler yaşadığını… Bu büyük bir riskti çünkü ilgi çekici bir konu gibi görünmüyordu. Ancak ilk yazı yayınlandığında, herkesi şaşkına uğratacak gelişmeler oldu. Artık Öykü’nün hayatı, kontrol edemeyeceği bir şekilde değişmişti.
Külkedisi, küllerinden doğacaktı!


Basım Yılı : 2017

Sayfa Sayısı : 417

Nemesis Kitap

Yorumlar

  1. Zayiflama oykuleri hep dikkatimi cekiyor.Kitabi not aldim

    YanıtlaSil
  2. Asla eskimeyecek bir konu bu :))

    YanıtlaSil
  3. ben de yenisıkı bir diet döneminden yeni çıktığım için okusam çok beğenirim diye tahmin ediyorum...sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. babaannemintakvinciği;
      O zaman sana da keyifli okumalar canım :)

      Sil
  4. Cerezlikleri yaza sakliyorum ben 😄

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derya;
      Bende normalde yazın okuyordum ama seneyi güzel bitirmek adına okudum :)

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ece Evren - Geçmişten Gelen Adam Kitap Tanıtımı

Merhabalar Haydi toplanın yamacıma. Sizlere çok güzel bir haber vermeye geldim.  Kitap sitelerinde yeni çıkan kitaplara bakarken bir de ne göreyim? Hepimizin sevdiği ve saydığı sevgili  Ece Abla  yeni bir kitap çıkarmış.

Kapı Önü Dedikoduları - İçindeki Fesatlıktan Kurtul

  Merhabalar Bayan X her defasında kendini aşamaz dediğim noktada kendisini aşmayı başarıyor ve level atlayarak devam ediyor.

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları

14 Şubat Sevgililer Günü Zırvalığı

Merhabalar Hadi bugün şu sevgililer zırvalığını biraz açalım. Geçen seneki sevgililer gününde yazdığım yazıda bahsetmek isteyip bahsedemediğim şeyler vardı. Hadi bu sevgililer gününde de onları konuşalım. Geçen sene yazdığım yazıma da  buradan  ulaşabilirsiniz.

14 Şubat Sevgililer Günü Zırvalığı

Merhabalar İki sene önce 14 Şubat ile ilgili duygu ve düşüncelerimi belirtmiştim.

Fırın Muhallebi

Merhabalar Malum bizim ev halkı tatlı konusunda doyumsuz.

2019 Eylül Ayında Okuduklarım

Merhabalar "Bir insan kendisine nasıl beyin göçü yaşatabilir?" sorusunun bir sonucu olarak bu ay sadece tek bir yazar okudum.

Füsun - Bir Olur Da Beni Ararsın

Merhabalar Şimdi diyeceksiniz ki bu Füsun? Nereden çıktı? Füsun Tokyürek şarkıcı Nalan Tokyürek'in nam-ı diğer Of Aman Nalan'ın kardeşidir.

Aşkın Nur Karataş - Ateşli Kitap Tanıtımı

Kural tanımazlık ve yaramazlık sadece Rock yıldızlarına has değildir.

Melek Öztürk - Münzevi Mısralar İskelesi