Ana içeriğe atla

Mimlendim Ve Mimledim 35 - Dünün Hikayesi

Merhabalar

Mimlerimi bekletmeden yapan biriyimdir. Ancak son zamanlarda oldukça yoğun bir dönemdeyim ve ancak işyerimde blog yazılarını yazabiliyorum.
Bu nedenle de mimlerim birikti. Sırasıyla hepsini yapmaya çalışıyorum. Mimlerde şayet beni mimleyen varsa ve ben belirtmeyi unuttuysam, lütfen bana yorum olarak bırakın. Sizlerin linklerinizi de ekleyeyim. Çünkü gerçekten aradan kaçırmış olabilirim. Haydi şimdi bu açıklamalardan sonra mim kısmına geçelim. 

Sevgili Sessiz Umman Dünün Hikayesi mimini başlatmış ve sevgili Yurdagül'de beni mimledi. Kendilerinin hikayelerini aşağıdaki linklerden okuyabilirsiniz. 


Gelelim benim dünün hikayesine.

Hafta içi ya da hafta sonu fark etmeksizin her sabah 06:00'da uyanırım. Yine aynı saatte saat ve telefon alarmının ortak senfoni orkestrası eşliğinde, söylene söylene uyandım. Hemen yumurtaları kaynaması için ocağa koyduktan sonra eşim ve oğlumu uyandırmak için odaları dolaştım. Ancak bizim evde hemen seslenince kalkacak adam olmadığı için bu rutin maalesef bir kaç kez devam ediyor. Sonunda ben deliriyorum ve eşim yataktan fırlayıp, oğlumu kaldırdı. Bu arada ben oğlum ve eşime kahvaltılarını hazırladım. İkisi de sabah kahvaltı etmeyi sevmediğinden ekmek arası hazırladığım sandviçleri yanları koyup, önce oğlumu okula, sonrasında da eşimi işe gönderdim. En sonunda ben kahvaltımı yaparken kitap okudum. Kahvaltı sonrasında hazırlanıp işe geldim.

Öğlene kadar ofisteki işlerimi hallettim. Bu arada da arka planda Müge Anlı'yı dinledim. Ne hayatlar var demekten kendimi alamayarak. Saat 14:00 gibi oğlum okuldan geldi ve akşam çıkış saatine kadar hem çalışıp, hem de oğlumla telefon bağlantıları yaparak mesai saatlerini tamamladım.

Akşam olduğunda eşim beni araçla almaya geldi. Onlar oğlumla birlikte kuaföre gittiler. Bu arada ben de bir yandan sevgili Zuzumla telefonda konuşup, bir yandan da ertesi gün yemeği olan kuru fasulye ve pilavı ocağa koydum. Malum ben sağlıklı yaşam sürecinde olduğumdan kendime blenderda yeşillik detoksu hazırladım. Ispanak yemeğiyle birlikte hazırladığım karışımı tükettim. Mutfaktaki işlerim bitince kendimi dinlemek için salona atmıştım ki; çamaşırları makineye atmadığım aklıma geldi ve hemen kalkıp çamaşırları makineye tıkıp, çalıştırdım. Bu sırada oğlum ve eşim geldi. Onları da doyurduktan sonra kendimi tv karşısında çay eşliğinde kitap okumaya verdim. Oğlumu yatırdıktan sonra eşime çamaşırları sermesini söyleyerek, kendimi yatağa, uykunun huzuruna atarak hayatımdan bir günü daha tamamladım.

Bu mimi çoğu kişi yaptı ancak yapmayanları mimliyorum.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Mutlu ve huzurlu günleriniz olsun.

Hoşçakalın.

Yorumlar

  1. 😊 yoğun bir gün mimi olmuş 😊 Allah kolaylık versin sabah altı da duzenli olarak uyanıp günümü planlamayı çok isterim zaman çok hızlı akıyor çünkü ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslı Ergüven;
      Sen bir de hafta sonunu görmelisin. Oturur ağlarsın:(

      Sil
  2. Sağlıklı beslendiğin için tebrikler canım. 👌😀🤚

    YanıtlaSil
  3. Günü değerlendirebilmek çok marifetli birşey, bazıları gibi zaman öldürmek yerine...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atakan Aydın;
      Aynen öyle. Ama bazen de hiçbir şey yapmadan yatmak istiyor insan :)

      Sil
  4. Ben daha yeni döndüğümden kimse bir mimlemiyor sen de yapmayanlar dediğin için kendimi mimlemiş sayıyorum :D

    Bu kadar yoğun bir günü okuduktan sonra benimki çok boş gelecektir eminim :D

    YanıtlaSil
  5. Dolu dolu bir gün olmuş , sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küçük Hanım;
      Hafta sonlarımı okumak istemezsin emin ol :)

      Sil
  6. Azerbaycan' a kucak dolusu sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 😊😊😊 Teşekkürler. Bizden de kardeş ülkeye selam olsun.❤❤❤

      Sil
    2. Evet... Dolu-dolu bir günden sıcacık bir hikaye.😊 Yaptığınız için çok teşekkür ederim.❤

      Sil
  7. yoğun hayat :) kuru fasulye pilav en sevdiğim :)

    YanıtlaSil
  8. Zamanı gayet verimli değerlendiriyorsun.Mimi okurkwn hayal ettim,sanki gözlemci gibi izliyordum :) Teşekkürler Beydacığım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yurdagül;
      Sağol canım ama bana yine de zaman yetmiyor maalesef :)

      Sil
  9. Günün en güzel kısmı kendine ayırdığın özel vakit oluyor. Bunu işe başlayınca anladım. :')

    YanıtlaSil
  10. Dolu dolu geçen bir günün bize yansıması olmuş bu mim. Teşekkürler..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Smilodon (Kılıç Dişli Kaplan) Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhaba  Bugün sizlere Smilodon'dan (Kılıç Dişli Kaplan) bahsedeceğim. 

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Samed Behrengi - Bir Şeftali Bin Şeftali

Herkese merhaba Kısa zaman önce bitirdiğim bir kitap Bir Şeftali,Bin Şeftali. Bir gün annesinin dalında büyümekte olan bir şeftalinin hikayesi bu. Bu şeftali büyüyünce sahibi tarafından köye satılmaya götürülür.

Fatih Murat ARSAL - Yalnız Gözlerin İçin

Merhabalar Fatih Murat Arsal ile tanışmam Anlaşma romanına dayanır ancak yorumlamak için öncelikle Yalnız Gözlerin için kitabından başlamak istedim.

Uğruna İnsanların İntihar Ettiği İran Şahının En Sevdiği Karısı Anis-el Doleh

Merhabalar Son zamanlarda sosyal medyada sıklıkla karşılaştığım bir haber, aslında güzellik kavramımızı sorgulamama neden oldu.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Yeşil Yol