Ana içeriğe atla

Ayşegül Çiçekoğlu - İntikam

Merhabalar

Son zamanlarda kendimi eskiden aldığım, uzun zamandır raflarda bekleyen ama okumak için hep arkalarda kalan kitapları bitirmeye adadım.
Yeni gelenlerin yanı sıra aralara eski kitaplarımı da katayım ki; eski kitaplarıma karşı çektiğim vicdan azabım azalsın.

Ayşegül Çiçekoğlu'nun İntikam kitabını da yine wattpadde uzun zaman önce okumuştum. Kitap olduktan sonra satın aldım ama kitap olan halini okuyamamıştım. Şükür ki sonunda bu kitabı da okudum ve bitenlerin arasına kaldırabildim.

Ege'nin hayatı 17 yaşındayken bir gece ansızın değişir. Babası iflas etmiştir ve bir gece cinnet geçirerek tüm ailesini katleder. Ardından da geride kimsenin kalmadığını gördüğünde bir kurşun da kendisine sıkarak hayatına son verir. Ege'nin babası kendisine kurşun sıktığında tüm ailesini de beraberinde götürdüğünü düşünmektedir. Ancak geride oğlu Ege'yi bıraktığından habersizdir.

Ege'yi teyzesi Amerika'ya tedavisi için götürür ve  aylarca yoğun bakımda kalır. Doktorlar ümidini kestiklerinde bile teyzesini ümidini kesmez. Son anına kadar yanındadır. Günün birinde Ege iyileşmeye başladığında artık Ege, eski Ege değildir. Ege ölmüştür ve artık Cem vardır. Hayatını mahveden Fikret'ten intikamını da sonuna kadar alacaktır. Kendinin ve ailesinin hayatını mahvettiği gibi O'nun da hayatını yaşanmaz duruma getirecektir. Bunun içinde planlarını yapar. Cem olarak 22 yıl bekledikten sonra karşılarına çıkmak için Türkiye'ye döner. "İntikam soğuk yenen bir yemektir." ancak Cem intikam planlarına aşkı dahil etmemiştir.

Aslı babasıyla birlikte kendi şirketlerini yönetmektedir. Bir de hayatında sevmediği nişanlısı vardır. Hayatı tek düze şekilde devam ederken, karşısına Cem'in çıkmasıyla hayatı renklenmeye başlar. Artık Aslı hayatın anlamını Cem'le daha çok yaşamaya başlamıştır. Ta ki günün birinde Cem tarafından üzülene kadar.

İntikam duygularıyla hayatta kalan Cem, Aslı ile intikam duygusundan vazgeçecek mi? yoksa her şeye rağmen intikamını alacak mı? Bu hikayedeki en masum kişi olan Aslı her şeyi öğrendiğinde ne yapacak? Her şeye rağmen aşk mı galip gelecek, yoksa geçmiş mi?

Hep söylerim. Ayşegül Ablanın çok naif ve kendini tekrar etmeyen bir kalemi var. Hikayelerini okurken hem bitmesini, hem de bitmemesini istiyorsunuz. İntikam kitabı da diğerleri gibi benim vazgeçilmezlerim arasında yerini almayı başaran kitaplardan. 

Ayşegül Çiçekoğlu kalemi ile tanışmayanlara tüm kitaplarını gözü kapalı öneririm. Okuyun. Kesinlikle pişman olmazsınız.

Son çıkan kitap Gözyaşlarımız dışında tüm kitaplarını okumuş biri olarak kalemine hayranım. Son kitabını da kısa zamanda kitaplığıma eklemeyi umuyorum. Okuduklarım arasında tek bir kitap yorumu kaldı. Sevgimin Esareti. 

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Mutlu, sağlıklı ve huzurlu bir hafta sonunuz olsun. Kitaplı günler.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

Acının intikamla yoğrulduğu yirmi iki yıl boyunca sabreden ve bu intikamın kasırgasında herkesi ezip geçen, yüzü ve ruhu yaralı bir adam.., İntikamın en can alıcı noktasında, ateş hattında kalan ve bu intikamın bir parçası olduğunu bilmeden adama âşık olan genç bir kız...

Tüm ailenin ölümüne neden olan birini affedebilir misin?
Yüreğindeki kin ve nefret tohumlarını, aşkın gücüyle ezebilir misin?
Yaralı bir ruhun intikamı mı, yoksa tertemiz bir aşkın kudreti mi?
Ya da bu savaşta yeni acılara gebe olaylar mı?

Ege ailesinin intikamını almak için verdiği savaşta yolun sonuna gelmiştir artık. Son bir hamle için Amerika’dan İstanbul’a gelir. Tek amacı vardır; hayatını ondan alan baba ve kızından intikamını alabilmek. Ama hesaba katmadığı, genç bir delikanlıyken hayatını kurtardığı küçük kız tarafından ‘kurtarıcı meleğim’ diye çağırılmasıdır. Oysa onun ruhu çoktan ölmüştür. Bu saatten sonra hiç kimsenin kurtarıcı meleği olmayacaktır.


Basım Yılı : 2015

Sayfa Sayısı : 415

Olimpos Yayınları

Yorumlar

  1. eeee aşk çıkınca işler değişiyor işte olmuyor öyle intikam filan :)

    YanıtlaSil
  2. BU yazar ve kitaplarıyla bugünlerde bloglarda çok rastlaşıyoruz:)

    YanıtlaSil
  3. Ölü bir kalbin yeniden atması, olumlu bir dönüşün sinyallerini verir. Tanıtım adına teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mukaddes;
      Rica ederim canım. Ölü kalbi canlandırmak iyidir :)

      Sil
  4. Çok severek okumuştum ben de bu kitabı. Son kitabı Gözyaşlarımız ise bambaşka ve muhteşem . O kitabı da çok seveceğinizi düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kozmokitap;
      Henüz okuyamadım ama kısa zamanda alıp okuyacağım inşallah :)

      Sil
  5. Sürükleyici bir konu gibi. Sira gelirse okuyayim ben de 😊

    YanıtlaSil
  6. hımmm dramatik yazıyo demekkisiiii.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Nil Karaibrahimgil - Ben Aptal Mıyım?

 

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Naime Özeren - 23 Nisan

Kademe Analizi Nedir?

 

Fatih Murat Arsal - İki Mükemmel Hata

Merhabalar Uzun zamandır sizlere kitap yorumu yaz(a)mıyorum zira bu sıralar yorum yazmak için maalesef kafamı toparlayamıyorum. Hoş bir aydan fazladır kitap kapağı da açamadım. Kitap okumadan uyumayan ben; son zamanlarda kitaplara dokunamadım bile. Fakat okuduğum kitaplara ve yazarlara da haksızlık da etmek istemiyorum. Zira beğendiğim kitapların yorumsuz durmalarına maalesef gönlüm razı gelmiyor. Çıktığı ilk anda alıp okuduğum, ancak yorum giremediğim bir kitap İki Mükemmel Hata. O zaman başlayalım.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Risk Bildirim Formu