Ana içeriğe atla

Mimlendim ve Mimledim 33 - Dürüst Müyüz?

Merhabalar

Sevgili Ece Abla çok anlamlı ve güzel bir mim başlatmış. O zaman bizde hemen sorularına cevap verelim. Kendisinin mim yazısına buradan ulaşabilirsiniz. Hadi başlayalım o zaman.
1- Dürüstçe fikirlerinizi söyleyecek yapıya sahip misiniz? Bu mecrada da öyle miydiniz? Kırılmasın diye geçiştirdiğiniz yorumlar oldu mu?
Hayatım boyunca hep birileri incinmesin diye uğraşırken neredeyse son on yıldır ben kırılacağıma bırak onlar kırılsın mantığındayım. Normalde zaten içimde tutabilen biri değildim ama artık hiç tutmuyorum. Ne varsa içimde söylüyorum. Blog dünyasında da ne düşünüyorsam onu söyledim. Sonuçta herkes aynı fikirde olmak zorunda değil. Hayat kısa ve bu hayatta ne hissediyorsak onu yaşamalı, ne düşünüyorsak onu söyleyebilmeliyiz. İçimden geldiği gibi yorum yapıyorum. Zaten bana hitap etmiyorsa da sırf yazmış olmak için yorum yapmam. 

2- Blog tutmaktan sıkıldığınız oluyor mu?
Blog tutmayı kendime günlük tutmak gibi düşünüyorum. Sonuçta söz uçar yazı kalır. Sıkıldığım hiç olmadı. Aksine yazamazsam üzülüyorum. Bir nevi çocuğum gibi oldu da diyebilirim. Emek verirsen büyür.

3- Yazdıkça rahatlıyor musunuz? Yani yazmak sizin için bir ihtiyaç mı?
Yazmak benim iç dökebilme şeklim. Kitap yorumu yazarken bile kendimi hafiflemiş hissediyorum. Çünkü yazarken kafamdakilerden kısa bir süreliğine de olsa kurtuluyorum. Yazmadığım zaman rahat değilim. Çantamda ajanda ile gezmemin nedenlerinden biri de bu. Nerede bir şey aklıma gelse hemen not alıyorum. Yazmak iyi ki var.

4- Geçiştirmek için yazdığınız oldu mu? Ya da bloğumu ihmal etmeyeyim diye demek daha sıcak bir ifade olur...
Hayır. Çünkü benim sürekli yazacak bir konum var. Kafamda sürekli yeni projeler var. Hatta yazılmayı bekleyen o kadar not var ki; yetişemiyorum. Bu durumda da zaten geçiştirilmiş yazı hiç olmuyor.

5- Yorumların niteliklerinden memnun musunuz? Yapay olduklarını düşündükleriniz oluyor mu? Burada ferdi bloglarız, hep aynı yere yüklenip; abone gibi sürekli oraya yorum yapmanın altındaki sebep ne olabilir sizce? O kişi; elliye varan yorumlardan memnun olur mu ki?
Bana blog keşifleri dışında öyle aman aman yorum geldiği pek olmadı sanırım. Ama gelseydi de güzel olurdu. Kim istemez ki bir sürü yorum olmasını. Bazı blog sahipleri, bazı blog sahiplerini daha yakın görüyor olabilir. Bu nedenle de sürekli belli bloglara yorum yapılıyor olabilir. Bazen bana gelen yorumlarda sırf geri dönüş alabilmek için yorum yapanlarda oluyor ama takılmıyorum. Beni ziyaret ettiyse geç de olsa ben de uğramaya çalışıyorum. Ama şöyle bir durum da var. Blog dünyası geniş bir yelpaze ve ben maalesef ne kadar istesem de her bloğa uğrayamıyorum. Ya gözden kaçıyor ya da zaman olmuyor. Gündüz iş, akşam ev ve blog dışında da bir hayat var. Her ne kadar bloğumla 7/24 ilgilenmek istesem de normal yaşama da zaman ayırmak gerek.

6- Bir bloğu nesine göre değerlendirirsiniz? Tema ve blog düzenine mi, yazdıklarına mı? Ya da hepsi mi önemlidir?
Ben elimden geldiğince her bloğu takip etmeye çalışıyorum. Tasarım açısından bence okunabilir olması önemli. Gözü yormayacak punto ve renk. Onun dışında açıkçası tasarım bence önemli değil bir blog takibinde. Ben her blog yazarından kendime bir şey katabileceğimi düşündüğümden her türden yazıyı elimden geldiğince de okumaya çalışıyorum. Yani şunu okurum, şunu okumam diye bir şey söz konusu değil. 

7- Antipatik bulduğunuz bloglar var mı? Buna rağmen onlara da yorum yapar mısınız, eleştirel de olsa? Zira buna da ihtiyacımız var...
Vardır mutlaka ama hiç o gözle bakmadım. Belki beni de antipatik bulan olabilir. Yazdıklarıma gıcık olan mesela. Herkesi elimden geldiğince okumaya ve yorum yapmaya çalışıyorum. Kalanı da açıkçası çok da önemli değil. Bana gelirse güzel olur ama gelmezse de canı sağolsun. 

8- Aramızda olmaktan mutlu musunuz?
Tabii ki çok mutluyum. Bu mecraya girdiğimden beri bir çok güzel insan tanıdım ve tanımaya da devam ediyorum. 

9- Zaman zaman ters düşdüklerimiz oldu. Bunu sürdürür müsünüz? Yani büyük bir sorunmuş gibi mi algılarsınız? 
Bu zamana kadar kimseyle ters düşmedim. Umarım öyle bir şey de yaşamam. Sonuçta hayat kısa ve çok da şeytmemek lazım. Yazımı yazarım. Yorumumu yaparım. Kim ne yapmış çok da takılmam. Benim için önemli olan yazmak. Bir kişi bile okusa benim için çok güzel bir şey. Ama okunmasa da kendim için yazmaya devam ederim.

10- Blog tutmanın sizce yararları nedir? 
Öncelikle insanın kendisine kalıcı notları oluyor. Güzel dostluklar ve blog sayesinde bana göre daha planlı bir hayat. Sonuçta bu mecraya zaman ayırmak gerekiyor ve bunun içinde planlı olmak şart. 

Bu mimi yapmayan herkesi mimliyorum. Ece Abla sana da bu sorular için çok teşekkürler.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, güzel ve mutlu günler sizlerle olsun.

Hoşçakalın.

Yorumlar

  1. Tam istediğim, beğendiğim,içten cevaplar canım... Çok güzel,doyurucu olmuş. Ilımlı karakterin yazılarına yansıyor. Kendine güvenin tam, bu hemen belli oluyor. Seni düşündüğümde içimi hep huzur kaplar.Olduğun gibisin ve çok seviyorum seni. Beni kırmayıp mimi yaptığın için teşekkürler canım. Hep mutlu günlerin olsun. Sevgiyle kucaklıyorum,o tatlı oğlunu ve seni...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ece Abla;
      Çok sağol güzel sözlerin için. Bende seni çok seviyorum. Blog dünyasının hayatıma kattığı güzel insanların başındasın. Her zaman yaz. Burada sana ve tecrübelerine ihtiyacımız var. Sevgilerimle :)

      Sil
  2. hehe demek devamlısı kafanda poroceler vaaaar hihi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deep;
      bende o kadar çok proje var ki yazmaya ömrüm yeter mi bilmem :)

      Sil
  3. Yine keyifle okuduğum bir mim daha, ellerinize sağlık. Umarım o yeni projeler, yazılacak şeyler hep bizimle kalmaya devam eder.. :)

    Bu arada en son 2 ay öncesi yayınlarınız görünüyor sayfamda, sanırım bir sıkıntı var. Sevgili Yurdagül Hanım ile de aynı sıkıntı olmuştu, düzeldi kısa zamanda. Bu aralar uzun zamandır yazmadığını düşünüp sonradan yazılarını gördüğüm çok arkadaşımız oldu, ben de belirtmek istedim.
    Sevgilerimle.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. herteldeşef;
      canım inşallah ömrüm yettiğince yazmaya devam edeceğim.
      Bu arada sanırım o sorun içerik kopyalama ile ilgili yaptığım ayarlardan kaynaklı. RSS akışlarının iznini kaldırdığımdan beridir okunma oranım düştü. Kazara ziyaret eden olursa yayınlarımı okuyabiliyor ama RSS akışını açarsam da içeriklerim kopyalanıyor maalesef :(

      Sil
    2. Ah o sıkıntıyı çok iyi biliyorum, çok da haklısınız bu konuda :( Ayarlarla oynamak bir dert, içeriklerin alındığını düşünmek başka. Olsun hiç dert değil, kopyalanmasındansa özel ziyaretle gelmeyi tercih ederim doğrusu.. ;)

      Sil
    3. sağol canım çok teşekkürler. Maalesef içeriklerimi başka türlü kopyalanmasına engel olamadım. Başka yollarda var tabii ki ama en azından önüne geçebildiğim kadarıyla kendimce engellemeye çalıştım. Sonuçta emeklerimi başkalarının kazançlarına heba etmek istemem. Sevgilerimle :)

      Sil
  4. Yazmaya olan bu tutkun ne güzel 👍

    YanıtlaSil
  5. cevaplarda içtenlik ve samimiyet gördüm..emeğinize sağlık..🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ertuğrul yıldırım;
      ben kimseyi mimlemedim ama senin cevaplarını da gerçekten merak ediyorum :)

      Sil
  6. Severek takip ediyorum seni.Bazen hızına ve yazılarına da yetişemiyorum :) Aşkla blog yazdığın o kadar belli ki :) Varlığından ve seni tanımaktan memnunum valla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yurdagül;
      Canımsın. Blogların bana kattığı güzel insanların başında gelenlerden birisin. Bende aslında o kadar çok yayın var ki emin ol yetişemiyorum. Birini yazsam, diğerinin boynu bükük kalıyor. Seviliyorsun şekerim. Hep hayatımda ol :)

      Sil
  7. Emeğine sağlık canım 🙂

    YanıtlaSil
  8. Cok samimi cok güzel yanitlar olmus canim. Bu alemde iyi ki tanidim dediklerimdensin 🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derya;
      Sende öyle canım. Keşke Türkiye'de olsaydın da görüşebilseydik :(

      Sil
  9. Ece Hanım'ın yazısından sizin yazınıza ulaştım. Kaleminize sağlık. Blog dünyası çok yapay geliyor bana. Ama buna rağmen yıllardır blogla uğraşıyorum. Tüm sahteliğine rağmen bloglamaya devam. Başka çaremiz yok ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Edebiyatçının Biri;
      Öncelikle hoşgeldiniz. Bence samimi olan bloglar var olmayanlar kadar. Ama bende blog yazmaya başladığımdan beri bırakamıyorum. Kendim için bile olsa yine yazarım. Selamlar :)

      Sil
  10. Gayet içten ve dürüst cevaplar olmuş. Yani yazdıklarınızla bu hissi bana çok açık ve net verdiniz. Tebrikler :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Kadir İnanır Kimdir?

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?

 

6 Mantı