Ana içeriğe atla

Gerçek Ağyel - Kanunsuzlar Meclisi

Merhabalar

Hayatlarını hırsızlık yaparak geçiren yedi adam. Her birinin yolu planladıkları bir hırsızlık gecesinde farklı bir yöne savrulacaktı. 
Gökhan ve arkadaşları Necdet ve arkadaşlarıyla güç birliği ederek zengin bir muhitte hırsızlık yapmak üzere anlaşırlar. Tüm her şey planlanmıştır. Herkes üzerine düşeni yapacaktır ve tereyağdan kıl çeker gibi sorunsuz soygun bitecektir. Ta ki girdikleri yanlış bir ev olmasaydı. 

Soygun sırasında ortaya çıkan adamlar Gökhan ve arkadaşlarını karga tulumda başka bir yere götürürler. Yapmadıkları işkence kalmaz ve onların basit bir hırsız olduklarını anladıklarındaysa bu çeteye bir teklif sunarlar. Bu karanlık adamların teklifini kendi çıkarları için kabul eden çetenin asıl hedefi onlardan kendilerine yaptıkları işkencenin intikamını almaktır. Tabii ki her çetede olduğu gibi kıskançlıklar ve çatlak sesler vardır. Bu sesler çeteyi nasıl etkileyecektir? Güven duygusu zarar görecek mi?

Kitabı yazar okumam için göndermişti. Kendisine öncelikle teşekkürler. Kitabın içeriğini çok sevdim. Anlatılmak istenen ağdalı cümlelere gerek duyulmadan öz haliyle aktarılmıştı. Gülhan ve Gökhan aşkını sevdim. Çok naif anlatılmıştı. Eski aşkları anımsadım. Günümüz gençliğinde şu anda böyle bir aşk maalesef yok. Tüketmeye endeksli. 

Kitap arkadaşlıkları, dostlukları ve ilişkilerimizi de sorgulamamızı sağlıyor. İnsan arkasını yaslayacak sağlam dostlar bulmalı. Arkadaş değil. Bu kitapta bunu da çok güzel görüyoruz. Kitabın dili akıcı. Kitabın sonuna nasıl geldiğinizi anlamıyorsunuz. 

Kitapla ilgili eleştireceğim noktalara gelirsek. Kitabın devam kitabı çıkacakmış ve bu sonunda belirtilmemiş. Bu nedenle de sonu okuyucu da hava da kalmış hissi bırakıyor. Bu kadar hırsızlık yapan, kimsesizler yurdunda yetişen kişilerin salon beyefendisi gibi konuşmalarını yadırgamadım desem yalan olur. Sonuçta hayatları sokakta geçen insanlar bunlar. Son olarak avukat bu çeteyi telefonlarla dinleyecekti ama depoda çete planlarını yaparken hiçbirinden haberdar olmadı.  Her an dedim ki avukat planlarını öğrenecek ama öyle bir şey olmadı. Burası bana kalırsa gözden kaçmış.

Kitabı genel olarak sevdim ve başarılı buldum. Bakalım devam kitabında neler olacak? Savrulan hayatlar tekrar bir araya gelecek mi? Eski defterler nasıl yeniden açılacak? Gülhan ve Gökhan ne olacak?

Yazarımız Gerçek Ağyel'in kalemine sağlık. Çıktığı yolda kendisine başarılar ve bol okurlar diliyorum.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, okumaya devam. Hayat kısa gülümseyin. Hayırlı Cumalar.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

İnsanların ve hayatın onlardan çaldığı her duygu için bir şey çalmak mücadelelerinin adıydı… 
Aslında sıradan birer hırsızlardı. Hepsi de yakalanmaya karşı şerbetliydi, ama biri hariç! Gökhan o güne kadar hiç yakal­anmamıştı, yakalanmanın ne demek olduğunu bile bilmiyor­du, ta ki grubunun liderliğini aldıktan sonra girdikleri o evde, avukatla karşılaşana kadar.
Gökhan, insanın en iyi zor zamanlarda düşünebildiğini ve farkına varma olasılığının daha da yükselebileceğini biliyor­du, ama bu karşılaşmada aklına gelen ilk şey; eve girdiklerin­den kimin, nasıl haberinin olduğuydu?
Bu karşılaşmanın ardından Gökhan, hayatının farklı bir yöne akmaya başlayacağı o akşam; yaşadığı mahallenin, ark­adaşlarının en önemlisi de aşkın ve âşık olmanın bildiklerin­den çok daha farklı olduğunu öğrenecekti.
Kanunsuzlar Meclisi’yle alt tabakalardan gelip Elitlere kadar tırmanan hayatlara tanıklık ederken heyecanın her satırını sarıp sarmaladığı aşkın en saf halini ve insanın değişken doğasını soluksuz okuyacaksınız.

Basım Yılı : 2018

Sayfa Sayısı : 248

Puslu Yayıncılık

Yorumlar

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Smilodon (Kılıç Dişli Kaplan) Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhaba  Bugün sizlere Smilodon'dan (Kılıç Dişli Kaplan) bahsedeceğim. 

Gabriel Garcia Marquez - Ağustosta Görüşürüz

 

Yeşil Yol

 

Samed Behrengi - Bir Şeftali Bin Şeftali

Herkese merhaba Kısa zaman önce bitirdiğim bir kitap Bir Şeftali,Bin Şeftali. Bir gün annesinin dalında büyümekte olan bir şeftalinin hikayesi bu. Bu şeftali büyüyünce sahibi tarafından köye satılmaya götürülür.

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.