Ana içeriğe atla

Nora Roberts - Bu Güller Senin

Merhabalar

Nora Roberts'in gelin serisinin ikinci kitabını da bitirdim. Bu kitaba başlamıştım ama sonrasındaki süreç benim için kötü olunca elimde uzunca bir zaman süründü. Nihayet hafta sonu bitirebildim.
Emma küçüklüğünden beri çiçeklere hayrandır. Parker, Mac ve Laurel ile birlikte küçüklüklerinden beri düğünlere olan ilgileri nedeniyle kurdukları şirkette herkes kendi ilgi alanında sevdiği işi yapmaktadır. Emma düğün organizasyon şirketinde çiçekler, aranjmanlarla ilgilenmekte ve yaptığı işin hakkını da vermektedir. 

Emma'nın aile yapısında aşk vardır. Anne ve babası aşk evliliği yapmışlardır. Emma'da kendi ailesi gibi aşk evliliği yapmak istemektedir. Hatta evlilikle ilgili hayalleri bile vardır. Ancak kendi ilişkileri maalesef istediği gibi uzun soluklu olmamış ve evlilikle sonlanmamıştır.

Jack organizasyon şirketindeki Parker'ın ağabeyi Del'in en yakın arkadaşıdır ve mimardır. Jack uzun soluklu ilişkilere sıcak bakan biri hiç olmamıştır. Onun için evlenmek çok uzak bir terimdir.

Bir gün Emma'nın arabası bir davet dönüşünde yolda arızalanır ve oradan geçmekte olan Jack kendisine yardım eder. İkilinin buradaki bir anlık yakınlaşmasından sonra olaylar baş göstermeye başlar. Ama buradaki sorun ikilinin hayata bakış açılarının dışında, bir de en yakın arkadaş kuralları nedeniyle de sıkıntılıdır. İkilinin başladıkları ilişki acaba mutlu son olabilecek midir?

Gelin serisinin ikinci kitabını ilkine göre daha çok sevdim. Nora Roberts kitaplarında aşkı ve tutkuyu da sonuna kadar hissediyorsunuz. Emma'yı çok sevdim. Jack'e başlarda sinir olsam da sonrasında ortaya çıkan bazı gerçekler nedeniyle kendisine biraz sempati duymadım değil.

Gelin serisi yine benim şezlong kitaplarından. Kafa yormadan, sıkılmadan okunabilecek türden. Tavsiye ederim.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, okumaya devam. Gülümseyin. Hayat surat asacak kadar uzun değil. Gerçek aşkı bulmanız dileğiyle.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

Aile bağları, eski dostlar ve yeni keşfedilmiş bir tutkunun renkli karmaşası...

"Gelin" dizisinin ikinci kitabında Nora Roberts okurlarını, Connecticut'ın en büyük düğün organizasyon şirketi Vows'ın kurucuları olan ve çocukluklarından beri hiç ayrılmayan Parker, Emma, Laurel ve Mac ile buluşturmaya davet ediyor...
Emma Grant küçüklüğünden beri romantizme bayılmaktadır. Bu yüzden kendini düğün çiçekçisi olarak bulmuş olması aslında bir sürpriz değildir. Çiçeklerle ilgilenerek zaman geçirirken en yakın üç arkadaşıyla birlikte çalışmakta ve bundan daha güzel bir iş hayal edememektedir..
Dışarıdan bakıldığında Emma'nın aşk hayatı oldukça iyi görünmektedir.
Güzel, tutkulu Emma, tıpkı yarattığı aranjmanlar gibi girdiği her ortamı renklendirmektedir. Fakat erkekler etrafına üşüşse de Emma hâlâ Bay Doğru'yu bulamamıştır. Ancak onu burnunun dibinde aramak aklına bile gelmez.
Mimar Jack Cooke, Parker'ın en yakın arkadaşıdır ve aileden biri sayılmaktadır. Jack çok geçmeden Emma'ya olan hislerinin arkadaşlıktan öte olduğunu fark eder. Ve Emma onun tutkusuna karşılık verdiğinde, Vows'ta işler karmaşıklaşmaya başlar.
Jack bağlılık konusunda hiçbir zaman başarılı olamamıştır. Emma ise uzun süreli bir ilişkinin özlemini çekmektedir. Ortak bir paydada buluşmak adına her ikisi de geçmişlerine ve kalplerine güvenmek zorunda kalırlar.

"Tutarlı bir şekilde eğlendiren bir yazar."
USA Today

Basım Yılı : 2011

Sayfa Sayısı : 336

Epsilon Yayınları

Çevirmen : Derya Gezmiş

Yorumlar

  1. Sanki buna benzer bir film izlemiştim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki de bu seri sinemaya da aktarılmış olabilir canım.

      Sil
  2. Severim onun kitaplarini. Yaz okumaliklari 😊

    YanıtlaSil
  3. Yazının konusunda çok dediğin sözler hoşuma gitti: 'Gülümseyin.Hayat surat asacak kadar uzun değil.Gerçek aşkı bulmanız dileğiyle.' Gerçekten de öyle. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Gerçek aşkı bulunca kaybetmemek gerek canım. Umarım herkes gerçek aşkı bulur. Sevgiler :)

      Sil
  4. hım ivit seviyom şezlong kitaplarısınıııı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bu tarz kitaplar tatilde daha fazla okumamı sağlıyor :)

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Smilodon (Kılıç Dişli Kaplan) Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhaba  Bugün sizlere Smilodon'dan (Kılıç Dişli Kaplan) bahsedeceğim. 

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Gabriel Garcia Marquez - Ağustosta Görüşürüz

 

Yeşil Yol

 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Samed Behrengi - Bir Şeftali Bin Şeftali

Herkese merhaba Kısa zaman önce bitirdiğim bir kitap Bir Şeftali,Bin Şeftali. Bir gün annesinin dalında büyümekte olan bir şeftalinin hikayesi bu. Bu şeftali büyüyünce sahibi tarafından köye satılmaya götürülür.

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.