Ana içeriğe atla

Lisa Wingate - Nehir Kuşlarının Şarkısı Kitap Tanıtımı

Merhabalar

Bugün sizlere gerçek bir skandaldan yola çıkılarak yazılmış bir dram kitabı önerisiyle geldim.
Kitabın konusu aslında kapalı kapılar ardında dönen olayları görmemizi sağlayacak türden. Buz dağının görünmeyen kısımlarını da anlatıyor. Buyurun o zaman arka kapak tanıtımı okuyun.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize iyi bakın. Yeni kitaplar ve yeni mekanlar keşfedin.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

Büyük Buhran Amerikası’nda, Mississippi Nehri üzerindeki yüzer kulübelerinde yaşayan Foss ailesinin mutlu hayatı, bir anda darmadağın edilir. Yozlaşmış kamu görevlileri tarafından anne babalarından koparılan beş kardeş, kendilerini bir anda yürek dağlayan bir insanlık ayıbının ortasında bulurlar. Kardeşlerin en büyüğü olan Rill, bir yandan küçük kardeşlerini bir arada tutmaya çabalarken bir yandan da nehre ve ailesine, nehir kuşlarının şarkılarına, morsalkımların ve okaliptusların o büyülü dünyasına geri dönmenin yollarını aramakta, yeniden ailesine kavuşmanın hayalini kurmaktadır. 


“Hayat filmlerden farksızdır. Her sahnenin kendine ait bir müziği vardır ve müzik o sahne için yaratılır, bizim anlayamayacağımız şekillerde ona dokunur. Biten bir günün ezgisini ne kadar seversek sevelim ya da gelecek günün melodisini ne kadar hayal edersek edelim, bugünün müziği ile dans etmeliyiz; yoksa adımlarımızı şaşırır, o âna uymayan bir şekilde etrafta sendeleyip dururuz.”

1930’ların Amerika’sında yaşanan gerçek bir skandaldan yola çıkılarak yazılmış Nehir Kuşlarının Şarkısı, tüm dünyada 1 milyondan fazla okurla buluşmuştur. O dönemlerde Eleanor Roosevelt’in evlat edinme yasası konusunda danışmanlık alacağı derecede ün yapmış Georgia Tann, gerçek bir hayırsever olarak lanse edilmektedir ve modern evlat edinme sürecinin âdeta kurucusu olarak gösterilir. Ancak bu işin görünen kısmıdır. Kapalı kapılar ardında yapılan yüksek ücretli anlaşmalar, yoksul ailelerin çocuklarının kaçırılıp alıkonularak biyolojik ailelerinden koparılması gibi olaylar yıllarca gizli kalmıştır. Georgia Tann ve şebekesinin yaptıklarının bir kısmı kayıt dışıdır. Bu evlerde yaşayıp başka ailelere verilmiş çocuklar olduğu kadar, kötü şartlara dayanamayıp yaşamını kaybeden çocuklar da vardır. Bu roman, herkesin bilip kimsenin önüne geçemediği bir dramın hem kurbanlarını hem de kahramanlarını satırlara dökerek ölümsüzleştiriyor. Nehir Kuşlarının Şarkısı, son yılların en ‘gerçek’ romanlarından biri olmaya aday.


Basım Yılı : 2018

Sayfa Sayısı : 432

Nemesis Kitap

Yorumlar

  1. Sanırım drama dayalı bir kitap ve üstelik gerçek bir olaydan alınmış . Dünya üzerinde bildiğimiz ve bilmediğimiz çok fazla kötülük var .

    YanıtlaSil
  2. Kötülük sınır tanımıyor, çok etkileyici gözüküyor. Elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Kısa zamanda okumayı planlıyorum inşallah.

      Sil
  3. Gerçek bir dram.Konusu çok etkileyici.Okumamıştım,bilgilendirme için teşekkür ederim canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim canım. Uzun zamandır bende dram okumuyordum. Bununla başlayayım.

      Sil
  4. Kitabı görmemiştim, aklımda bulunsun :))

    YanıtlaSil
  5. ismi de konusu da kapakı da iyimiş :)

    YanıtlaSil
  6. Çocuklarla ile ilgili dramlar dayanılmaz, Hayat bir mücadele ancak çocuk yaşta başlayanlar durdurulabilir mi ? sorusu aklıma geliyor, beni çok etkiliyor, Teşekkürler paylaşım için...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuklarla ilgili yapılan istismarların maalesef sonu gelmiyor. Bu kitapta o tarz bir durum var anladığım kadarıyla. Rica ederim...

      Sil
  7. Güzel bir romana benziyor.Elimde bir sürü teknik kitap.Not alayım da ara vermek için bunu da okuyayım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım. Senin mesleğin açısından da uygun olabilir.

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Nil Karaibrahimgil - Ben Aptal Mıyım?

 

Bugün 23 Nisan, Hep Neşeyle Doluyor İnsan

 

Şermin Yaşar, İlber Ortaylı - Cumhuriyet'in İlk Sabahı Kitap Alıntısı

 

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?