Ana içeriğe atla

İmren Tatlıcısı Alaçatı

Merhabalar

Alaçatı'ya gitmişken meşhur Alaçatı İmren Tatlıcısı'nı ziyaret etmeden gelmek olmazdı.
Zira hakkında o kadar çok şey duydum ki, mutlaka gideceğim yerlerin bilmem kaç yıldızla başlarındaydı. Alaçatı'ya gittiğimiz ilk gün karnımızı doyurduktan sonra içimizi ısıtacak sıcak bir şeyler içmek istiyorduk. Zira hava acayip rüzgarlıydı ve bu rüzgardan dolayı fena halde üşümüştük.

Gezerken İmren Tatlıcı'sını gördüğümde çok sevindim. Zaten methini çok duyduğum ürünlerini de denemek istediğimden kendimizi 1941 yılından beri kaç kuşaktır hizmet veren mekana attık.

Öncelikle temizlikten başlamak istiyorum. Ömrü hayatımda bu kadar temiz ve güzel bir wc görmedim. Mükemmeldi. Fotoğraflamayı unutmuşum ama emin olun evdeki kadar temiz ve düzenliydi. Mekanda aynı şekilde mükemmel temizdi. Personel inanılmaz ilgiliydi. Zaten mekan olarak da ev ortamı gibiydi.

Ben içecek olarak sakızlı sahlep söyledim. Tadı enfesti. Bunun yanı sıra sakızlı muhallebi ve damla sakızlı dondurma söyledim. Sakızlı ürünleri zaten oldum olası severim. Eşim ve oğlum sakızlı muhallebi ile dondurmayı pek beğenmedi. Zira kendileri sakızlı şeylerden pek hoşlanmıyorlar. Ama Sakız Adası'na yakın olup, sakız ürünlerinin olduğu bir yerde denemeden gelmek olmazdı. Ben şahsen çok sevdim. Eşim kendisine kahve söylemişti. Yanında aşağıda fotoğrafını göreceğiniz kurabiye ikram ettiler. Birde fotoğrafını çekmeyi unuttuğum sakızlı kurabiyelerden. Sakızlı kurabiyede sakız tadı daha baskın. Alacaksanız bile öncelikle deneyin. Sonra alın. Herkes sevmeyebilir. Bu güzel tatları döneceğimizden bir gün önce yeniden yedim. Eşim bana sana inanmıyorum bakışı atıyordu. Ama ne yapalım seviyorum. 

Fiyat olarak Alaçatı yani. Düşük fiyat beklemek biraz saçma olur. Zira orada malum her şey ateş pahası. Mekanda fotoğrafta gördüğünüz hediyelik havlular satılıyor ve fiyatı 10,00.-TL. Ben hediye olarak sakızlı Türk kahvesi almak istediğimden havluyu tercih etmedim. Bir de sakız macunu var. Bunu da kahvenin içine atmak için alabiliyorsunuz. Bunun dışında reçeller de vardı satışta olan ama ben tercihimi yöresel şeylerden yana yapmayı seviyorum.

Alaçatı ve Çeşme'ye giderseniz mutlaka İmren Tatlıcısı'na uğrayın. Sakızlı sahlep, sakızlı dondurma ve sakızlı muhallebinin tadına bakın.

Mekanla ilgili aşağıya web adresini bırakıyorum. İmren markasında fırın, otel ve yöresel ürün mağazaları da mevcut. Buradan detaylı olarak inceleyebilirsiniz.


Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize iyi bakın. Yeni kitaplar, mekanlar ve keşiflerde görüşünceye dek hoşçakalın.

Adres : Alaçatı Mahallesi, Kemalpaşa Cd. No:65, 35930 Çeşme/İzmir
Telefon : (0232) 716 83 56













Yorumlar

  1. Çok şirin bir yere benziyor :)

    YanıtlaSil
  2. Muhallebi çok severim. O tarafa yolum düşerse uğrarım mutlaka. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Harika tatlılar..ahhhh bi gidebilsek bir de :)))))

    YanıtlaSil
  4. Alaçatı'ya gittim ama bu tatlıcıyı bilmiyorum.Tatlılarla pek aram yok.Sanırım dikkatimi çekmedi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende tatlı pek sevmem ama sütlü tatlıya bayılırım. Bu nedenle ilgi alanıma girdi canım :)

      Sil
  5. ay of sütlü tatlı delisiyim yaaaaa hepsisini canım çektiii :)

    YanıtlaSil
  6. Çok şirin ve sempatik bir mekana benziyor. Tatlılar da mükemmel. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuğçe;
      Canım çok tatlı bir yerdi. Gidersen mutlaka uğramalısın.:)

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

6 Mantı

 

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?