Ana içeriğe atla

İçerik Kopyalanmasını Engelleme

Merhabalar

Bloğumda günün birinde blog teknik desteği vereceğim hiç aklıma gelmemişti ama demek ki her şeyin bir ilki varmış.
İçeriklerim Kopyalanıyor yazımdan hatırlayacağınız gibi, blog yazılarım otomatik olarak başka sitelere yönlendiriliyordu. Yazılarımın kaldırılmasını söylemek için web sitelerine tıkladığımda bu sitelerde herhangi bir iletişim kanalı bulunmaması da çok manidar değil mi? Ne hikmetse bir web sayfası açıyorsunuz ama iletişim adına tek bir kanal yok. 

Buyurun o zaman sizlere bloğunuzdan otomatik çekim yapılmasını engelleyecek adımları göstereyim. Sizin de başınıza benim ki gibi talihsiz bir olay gelmesin. Her şerde bir hayır varmış derler bu nedenle bu sevimsiz meselenin bana bir yararı dokundu ve bir şey daha öğrendim. O zaman sizinle de paylaşalım.

Öncelikle blogger panelinizi açıyorsunuz. Sonrasında ayarlar ve diğer seçeneğine tıklıyorsunuz.


Ardından Blog İçerik Takibine İzin Ver seçeneğini tıklıyorsunuz. Buradan Özel seçeneğini işaretliyorsunuz. Aşağıda çıkan seçeneklerden;

Blog Kayıtları İçerik Takibine : Hiçbiri
Blog Yorum İçerik Takibi       : Tüm
Kayıt Başına Yorum İçerik Takipleri : Tüm

seçeneklerini işaretledikten sonra ayarları kaydederek sayfayı kapatabilirsiniz.

Bu işlemler bloğunuzdan otomatik olarak yazı çekilmesini engelleyecektir. Bununla ilgili deneme yayını paylaştım. Söz konusu sitelerde başka sitelerden çekilen yayınlar yayına girerken benim deneme yayınım yayına alınmadı. Çok şükür ki bu olayı da çözdüm. Sizlerde yukarı da verdiğim ayarları yaparak kendinizi emek hırsızlarından koruyabilirsiniz.

Yeni yazılarımda buluşuncaya dek, Allah'ım hepimizi emek hırsızlarından korusun. 

Hoşçakalın.

Yorumlar

  1. Geçmiş olsun canım. İçerik hırsızlığı maalesef her yerde var. Bu bilgiyi paylaştığın içinde çok teşekkürler. Hemen yaptım. Çok sağol :)

    YanıtlaSil
  2. Çok geçmiş olsun, bu kış benim de içeriğim çalınmıştı. Bunu uyguladım mı bilmiyorum, hemen bakayım. Çok teşekkürler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapmadıysan yap mutlaka. Ne zaman ne yapacakları belli değil maalesef :(

      Sil
  3. hımmmm iyi bilgi, bilmiyodum bu tekniği, ya benim yazılarım da çok çalındı, hatta baktım da yazı aralarına reklam bile almışlar, hatta şunu nasıl yaptılar anlamadım hiç, ben yazıyı yayınlıyorum mesela ve alan site yazının saatini benden onbeş dakka önce yapıyor, nasıl beceriyolar ki bunu yani, sanki ben onlardan almışım gibi, ama umursamıyorum ben ama bak lazım da olabiler bigüüün :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deep sende milendin internetum zayıf ta seninkine girmiyor o yüzden buradan yazayım dedim tavsan blogum da mimlendin 💙 kalplendin

      Sil
    2. Teknik kısımlar o kadar detaylı ki, daha ne hileler dönüyor. Bu arada deneme yayınını kaldıracağım için buradan cevaplayayım. Ayarları yaptıktan sonra deneme girdim. Acaba yine devam ediyor mu otomatik çekim diye. Olmuyor. Bu nedenle sitende bu ayarları yaparsan en azından otomatik çekimi önlemiş olursun ama bu sadece çözümlerden biri. Dediğim gibi teknik detayı çok iyi bilenler yine çekiyorlar.

      Sil
  4. Tavsan blogumda mimlendin son yazıma bak bekliyorum 💙 kalplendin

    YanıtlaSil
  5. Ben yıllar önce kopyalamayi engelleyen bir gadget eklemistim ama bu dediginizi de uygulayayim. Şu an blog yazilarim caliniyorsa da bilmiyorum gerci:))) Adamlara bak yahu, iyi kotu biz bir ozgun icerik uretmek icin saatler harcayalim bir tikla alip gotursunler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başkalarının sırtından geçinmeye alışmış insanların durumları. Bedavadan hayat oh ne rahat.

      Sil
  6. Bende şimdi uyguladım. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  7. Maalesef ki tüm interneti kontrol etmek mümkün olmuyor. Kopyalama için başka yöntemlerde var ama elimizden geldiği kadar engellemek en güzeli. Normalde sağ tuş olayını bende sevmiyorum ama kopyalamaya karşı insanları mecbur bırakıyorlar. Uygulaman iyi olmuş ayarları. Sonuçta emek veriliyor ve çalınmasını istemeyiz.

    YanıtlaSil
  8. Hiç bilmiyordum ben bunu.Hemen yapıyorum şimdi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yap canım en azından engelleyebildiğin kadarını engelle. Sonrasında da yapılıyorsa o zaman bakarız :)

      Sil
  9. Blog'dan kopyalanmasını engellemenin bir yolu yok malesef kii siz sağ tık sol tık engeli yapsanız'da view-source: ve sayfa link yapıştırdığın'da herşey döküm olarak veya F12 yaparak herşey ulaşabilirler üzgünüm bunun bir çözümü yok en son yapıcağın iş suç duyurusun'da bulunmak onlada kim uğraşır acaba..?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O biraz daha uzun bir yöntem. En azından engelleyebildiğimiz kadarını engelleyelim. Ondan sonrasında fark edersek fikir ve sanat eserleri kanununa göre tazminat davası açarız. :)

      Sil
    2. Destekliyorum şimdiden kolay gelsin skdjskjsdksj:DD

      Sil
  10. Bilmiyorum. Teşekkür ederim.🤗

    YanıtlaSil
  11. Çok Faydalı bir bilgi, hiç bilmiyordum teşekkürler

    YanıtlaSil
  12. Bu bilgicok iyi olducanim ben de yapayim 😊

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

6 Mantı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?

 

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları