Ana içeriğe atla

Mike Silverman - Kan Konuşur Bir Adli Bilimcinin Anıları Kitap Tanıtımı

Merhabalar

20.04.2018 tarihinde raflarda yerini alacak çok değişik bir kitapla geldim.
Kitap kurgu değil. Kitabın yazarı adli bilimci. Bu zamana kadar suç mahallerinde nasıl tespitler yaptığı ve adalete nasıl yardımcı olduğu ile ilgili olarak otuz beş yıllık deneyimini kitap haline getirmiş. Cinayet kitapları ilgimi çektiğinden bu kitabı da alıp okumayı düşünüyorum. Tanıtım bültenini okuduğunuzda daha fazla fikir sahibi olacaksınız.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize iyi bakın. Okumaya ve keşfetmeye devam. Sağlık ve mutluluk peşinizi bırakmasın.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

Neredeyse bütün suçlular farkında olmadan suç mahallerinde veya kurbanları üzerinde geriye birçok delil bırakır. Birleşik Krallık’ın önde gelen adli bilimcilerinden biri olan Mike Silverman; işte bu sayede onlarca katilin, tecavüzcünün, silahlı soyguncunun, hırsızın ve mafya üyesinin tespitinde ve adalete teslim edilmelerinde kritik bir rol oynamıştır.

Mike Silverman, parmak izlerinin hâlâ kartotekslerde saklandığı günlerde kariyerine başlamıştı ve DNA profillemesi sadece boş bir hayalden ibaretti. Dolayısıyla Kan Konuşur, bir vaka defterinden çok daha fazlası; son otuz beş yıl boyunca adli tıptaki gelişimin hikayesini de gözler önüne süren eksiksiz bir seyir defteri.

Gaddarca infazların arkasında bıraktığı kan örneklerini toplamaktan, adli bilimlerdeki önemli sorunlara karşı cesaret dolu karşı koyuşlarına kadar, Mike Silverman’ın benzersiz kariyeri, gerçek yaşamdaki suçları çözmeye yönelik kullanılan yöntemleri kavramamızı sağlayan, büyüleyici bir bakış açısı sunuyor.
“Kendinizi heyecanla bitmesini beklediğiniz sıradan bir sona değil, ürpertici detaylara hazırlayın.” (Dr. Anna Williams, BBC Focus Magazine)
"Silverman, perde arkasında neler döndüğü ortaya koyarken şok geçirmeye hazır olun. Eğer bilim, adli tıp, modern tarih ve siyasetten hoşlanıyorsanız veya sadece iyi bir şeyler okumak istiyorsanız, bu kitaptan keyif alacaksınız." (The Biologist)
"Her suç yazarının kütüphanesinde bulunması gereken bir kitap." (Lynda La Plante)
"Mike Silverman suçluların peşinden gidiyor – Bu onun DNA'sında var. Bu kitap, sadece Silverman’ın keskin adli bilim becerileri sayesinde tespit ettiği suçlulardan ibaret değil. Kan Konuşur; zekice bir başlık. Burada ondan kovalarca var. Silverman'ın uzmanlık alanı kan lekesi model analizi ve o bu konuda çok iyi." (Daily Express)


Basım Yılı : 2018

Sayfa Sayısı : 320

Nika Yayınevi

Yorumlar

  1. Ay tam bana göre ben de alayım
    İyi ki tanıttın bu kitabı

    YanıtlaSil
  2. gerçek suç öyküleri çok severiiim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bende çok seviyorum. Çıksın da almayı planlıyorum. İyice psikopata bağladım :)

      Sil
  3. Beydacim tam benlik. Not alayim hemen 😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende çok merak içindeyim kitapla ilgili. Bende hemen alacağım canım :)

      Sil
  4. Evet bende aynen öyle düşünüyorum :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

6 Mantı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?