Ana içeriğe atla

Nazmiye Sümer - Hiç Hesapta Yoktun Sen

Merhabalar

Arkadaşımdan 654687651 ay önce aldığım ve aralarda unuttuğum bir kitabı bulunca hemen okuyup iade etmek istedim ve hemen hafta sonu da bitirdim. 
Nadir ailesinin inşaat şirketlerinin başındadır. Kardeşleri ile şirketi idare etmektedir. Seneler önce akrabalarından birinin evinde gördüğü fotoğraftaki kıza da delicesine ve umutsuz bir aşkla aşıktır. Annesinin tüm ısrarlarına rağmen hiçbir kızla evlenmek istemez. Fakat Şahsenem'e tutkun olduğunu da ailesine söyleyemez. Çünkü hayatında biri olduğunu ve ortalığı karıştırmaması gerektiğini düşünür. Hayatında biri olmasa bile kendisi ile birebir tanışmadan, birbirlerini anlamadan evlilik kararını ona açıklamak istemez.

Şahsenem annesine verdiği söz üzerine çalışıp kendi ayakları üstünde durmaya çalışan 23 yaşında bir kızdır. Kız kardeşleri, huysuz halası, üvey annesi(iyi üvey anne) ve babasıyla bir evde yaşamaktadır. Çay toplayarak hayatlarını geçindirmeye çalışmaktadır. Günün birinde gördüğü bir adam yüreğini hoplatırken, aynı zamanda akrabalarından biri Şahsenem'i oğluna ister. Şahsenem yüreğini hoplatan adamla, kısmeti arasında kalır.

Nadir'in annesi günün birinde kendisine bir kız bulduğunu ve bulduğu kızın Şahsenem olduğunu söylediğinde duydukları karşısında Nadir önce ne diyeceğini bilemez. Ama içten içe sevinmekten de geri kalmaz. Annesine olumlu düşüncesini bildirdiğinde olaylar başka türlü gelişmeye başlar. Nadir'in rüyalarında bile göremediği şeyler gerçek mi olacaktır?

Kitabı sevmekle sevmemek arasında bir yerlerde kaldım. Sevmediğim kısımlardan biri çok fazla karakter barındırması. Tamam Karadeniz kalabalık yer ama çok fazla karakter barındırması kafa karışıklığına neden oluyor. Bunun dışında Nadir'in kaçırılma meselesinde çok fazla detay olmaması, sanki bir şeylerin yarım kalmasına neden olmuş gibiydi. Şahsenem'in Zühal ve Türkan'ın oyununa gelmesi de açıkçası kitap uzatmak için yazılmış gibi geldi. Yani bir insanın zaten kötüyse ve sende bunu biliyorsan zaten onun sözlerine inanmazsın. Sorgusuz sualsiz o kadınların dediklerine inanıp, Nadir'i dinlemeden yargılaması pek inandırıcı gelmedi. Ayrıca evlenmeden önce her şeye cevap veren kızın evlendikten sonra utanıp, sürekli kızarması da açıkçası saçma olmuş. Her şeyi Karadeniz kültürüne bağlıyor ama bekarken Karadeniz kültüründe değil miydi? Evlendikten sonra Karadeniz kültürü diye ortalıkta dolaştı. Sürekli kızardı. Bu kısmı da olmamıştı. 

Gelelim sevdiğim yönlerine. Karadeniz yöresiyle ilgili bir kitap okumak çok güzeldi. Yazar Karadeniz'i gerçekten güzel anlatmış. Kendimi çok merak ettiğim Karadeniz bölgesinde hissettim. Nadir'i çok sevdim. O nasıl güzel seven bir adamdır öyle. Mukaddes kesinlikle kitaptaki favorimdi. Harbi kız. Şahsenem'i başlarda sevmiş olsam da açıkçası sevemedim. Tutarsızdı. Yazarın kalemine sağlık.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize iyi bakın. Okumaya devam. Hayata dair notlar alın. Sevin.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden


Kendime yediremiyordum. Benimle evlenmek istediğini annesinin aracılığıyla ileten bu adam; kendini şimdi bana farklı bir kişi olarak tanıtıyordu.İntikam almam artık kaçınılmazdı. “Evli misin?” diye sorduğumda şaşırdı. “Hayır,” dedi. Soğukkanlılığımı korumaya çalışarak devam ettim. “Peki, nişanlı olabilir misin ya da bir kız arkadaşın var mı?” derken göz ucuyla ellerine baktım. Bunu bilinçli yapıyordum. Sorduğum sorular onu şüphelendirmiş olmalıydı ki, bana tereddütle bakarken yine, “Hayır,” dedi. “Güzel!” dedim neşeyle.  “Beni kaçırsana!”  Karadeniz'in hırçın dalgaları arasında hayat bulan, büyüleyici bir aşk hikayesi

Basım Yılı : 2015

Sayfa Sayısı : 568

Mendirek Yayınları

Yorumlar

  1. Bu paylaşımın merak uyandırdı bende Beyda'cığım, teşekkürler sevgiler :))

    YanıtlaSil
  2. hımm yazarı duymadım kapağı da güzelmiş ama okumasam da olur demekkisii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında konu güzeldi. Güzelde başlamıştı ama çok uzatılmış. Gerek yoktu bence :)

      Sil
  3. Bu akşam çok güzel bir blog keşfettim. Adı: Beyda'nın Kitaplığı.
    Okumayı çok seven biri olarak böyle bir sayfayla karşılaştığıma çok memnun oldum. Merhabalar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba hoşgeldiniz. Ben sizi takipteydim zaten. Çok memnun oldum. :)

      Sil
  4. afişi görünce film zannetim meğersem kitap kapağımış..😀"hiç hesapta yoktun sen nazmiye sümer" bende ilk defa duydum bunu ama "Türklerin aşkı böle olur" dedirtecek bi kitapa benziyo..emeğinize sağlik..🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel kitaptı sadece bazı yerler gereksiz uzatılmıştı ve çok fazla detay vardı.

      Sil
  5. Ben çıktığı zaman severek okumuştum. Hatta devam kitabı da var ama bir türlü elim gitmiyor okumak için. Bu yıl okunacaklarıma eklesem iyi olur. Yorumunu görünce aklıma geldi :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

6 Mantı

 

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları

Borsada Kredili İşlem Nedir?