Ana içeriğe atla

Görsel Sanatlar Sabır Sınıyor

Merhabalar

Başımıza bela görsel sanatlar öğretmeni ile yeni maceralara hoşgeldiniz. Bu sefer ki maceramızın baş rolü kil hamuru. 
Pek muhterem öğretmenimiz bu sefer de marka belirterekten kil hamuru istemiş. Kil hamurundan ne yapılacağını dahi söylenmeden haftaya ... marka kil hamurunu getirin demiş. Masraf kısmını artık gerçekten geçtik ama çocuklar bilinçsiz bir şekilde kil hamurunu temin edip götürdüler. O haftaki derslerinde de çocuklara herhangi bir bilgilendirme yapmadan kil hamurundan bir şeyler üretmelerini istemiş.

İyi güzel de; çocuklara kil hamuru getir demek kolay. Bu çocuklara kil hamuruyla ilgili araştırma yaptırmadan, ne kadar sürede kuruduğunu dahi bilmeyen çocuklara böyle bir ödev vermek nasıl bir ödev anlayışıdır. Kil hamuru denilen malzeme biraz oynandıktan sonra yapısı bozulan ve kısa sürede şekil verilmezse de kurur. Sen nasıl oluyor da çocuklara bilgi vermeden böyle bir şeye kalkışıyorsun? Baktı ki çocuklar herhangi bir şey üretemiyor; araştırma yaparak gelmelerini söylemiş. Peki bunu neden geçen hafta söylemedin? Aklın yeni mi başına geliyor?

Geçen hafta ki verimsiz dersten sonra dün yine yapılmamış hamurları götürdüler ve çocuklarda güya araştırma yaptı. İşin daha da ironi kısmı şimdi başlıyor. Neredeyse tüm öğrenciler çanak yapmaya karar vermişler ne güzel değil mi? Aslında yapılabilecek o kadar çok şey varken bilgisiz çocuklar buldukları ilk kolay objeye sığınıyorlar. Ve yine maalesef ki zatı şahaneniz yaptıkları hiçbir şeyi beğenmeyeceksiniz. Yine öğretmen sıfatı altında dolaşmaya devam edeceksiniz. Yazık ki öğretmen kimliğinizi hak etmiyorsunuz. 

Eşim zatınızı toplantıda görmüş. Kafanızda ressam şapkası, elinizdeki pipo ile kendinizi entel ressamlara benzetmeye çalışmanız sadece trajikomik. Aldığınız maaşı bile hak ettiğinizi düşünmüyorum. Her meslek grubunda olduğu gibi sizin mesleğinizde de siz yüz karası durumdasınız. Madem bu işi hakkıyla yapamıyorsunuz bırakın hakkını verecekler göreve gelsin de; siz de hem başkalarının hakkını gasp etmeyin. Hem de bizim ve çocuklarımızın beyinlerine turp suyu sıkıp, değerli vaktimizden çalarak sinir sistemlerimizle oynamayın.

Yorumlar

  1. Çok üzüldüm Beyda'cığım, bir kere onlar çocuk. Adı üstünde: Çocuk. Heykeltraş değiller, heykeltraş öğrencileri değiller. Sen de yazmışsın zaten ressam şapkası ve pipo, ben görmedim ama belki ressam sakalı dediğimiz sakal da bırakmıştır yeterli değil:)))Ukalalık olarak ne olur görme, 17 yaşımda o zamanki adıyla DGSA yı kazandım ve yıllarca akademide dirsek çürüttük diğer öğrenci arkadaşlarımla birlikte, nur içinde yatsın Sabri Berkel, Nurullah Berk gibi ustalar derslerimize girerdi, ne pipo, ne ressam şapkası, ne de sakal, öyle mütevazi, öyle babacan, şeker insanlardı. Sokakta görsen aklına gelmez ülkenin en ünlü iki sanatçısı olduğunu, öldüklerinde çok üzülmüştüm:( dünyaca ünlü tasarımcılar dersimize girerdi ne pipo,ne şapka...sanat derslerine girmek çocuklara sanatı sevdirmek içindir, bir de yeteneği olanları tespit edip, yüreklendirmek, cesaret etmek hatta elinden tutmak olmalıdır diye düşünüyorum, marka vermek ne demek bir kere? Çok yanlış, kanserojen olanı olmayanına dikkat etmeli asıl, dahası atölye yok mu biz çamuru kendimiz almazdık, atölyede çamur zaten vardı, öğrenci niye çamuru, kili kendi alıyor? Başını ağrıttım kusura bakma...

    Ne diyeyim umarım düzelir bu durum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur mu ablacığım öyle şey kafa ağrıtmak falan. Estağfurullah. Aslında dediğin gibi mütevazi olsalar, çocukları anlayarak bu işi yapsalar süper olacak ama makamlarını bile hak etmeden maaş alan, insanlara zaman kaybından başka bir şey değiller. Yazık.

      Sil
  2. Böylelerini anlamakta zorlanıyorum. Olan çocuklara oluyot maalesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen canım. Çocukların devreler yanmış durumda...

      Sil
  3. Aynı şey bizim başımızada geldi.Geçen hafta porselen boyayacağız demiş öğretmenleri kızımın sınırına.Kalem sipariş vermişler ne olduğunu da bilmiyorlar.Bir sürüde masraf yaptık.Nasıl olacak,ne işe yarayacak,hangi renkleri seçmeleri lazım hiç söylememiş.Benim kızda altı renk seçmiş yeşil,mor,mavi falan.Hani deki şekle karar verin ona göre renk seçin değil mi.Çocuk işe yaramayacak altı renkle orta da kaldı,arkadaşları ana renklerden seçmiş kulandırmayız da demişler:/Evde çaresiz kaldı,üzüldü. Neyse kontras oluşturduk olduğu kadar,boyadı neyseki güzel oldu yoksa çok daha üzülecekti.Ben öğretmeniyle geçen yıl çalışmıştım aynı okulda,hani üç kurş maaş kazanınca ne oldum delisi olanlar varya neyse daha bir şey demiyeyşm.Hasılı kelam sonuna kadar haklısın........

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sırf istemiş olmak için istiyorlar. Sorsan kendileri bile bilmiyordur neyin ne işe yaradığını. Ama entel dantel şeyler yapıyorlar densin diye arzular şelale maşallah. Size de geçmiş olsun canım.

      Sil
  4. Aaa bu nasıl öğretmen? Eğitim verememekten, çocuklara bir şey öğretememekten zaten utanmıyor bari aldığı maaştan utansın da onun hakkını versin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama o adam aldığı maaşı hak ettiğini düşünüyor. Yüzsüzce halen daha istek belirtmeye de devam ediyor ne yazık ki...

      Sil
  5. Rezalet ya başka bir şey değil.

    YanıtlaSil
  6. Artık malzemelerden yapsınlar. Hem atık ürünlerde değerlendirilir ama bunu düşünecek kapasite lazım.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

6 Mantı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?

 

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları