Ana içeriğe atla

Ağır Roman Tiyatro

Merhabalar

Geçen hafta pazar günü eşimle birlikte önceden biletini aldığımız Ağır Roman tiyatrosuna gittik. Bu sıra malumunuz tiyatroya takmış durumdayım. Garibim eşimde benimle birlikte o tiyatro senin bu tiyatro benim ne kadar söylense de el mecbur yalnız bırakmamak adına peşimden geliyor. (Sağ olsun)


Oyunda öncelikle +16 yaş sınırı var. Oyuna bilet alacaklar bu hususa dikkat etmeliler ki bana göre +18 bile olabilirdi. 16 yaş bile az bu oyun için. 


Oyun, kentin varoş mahallerinden olan Kolera Mahallesinde geçiyor ve kentin ortasında sıra dışı bir yaşam süren Koleralıların, yalnızlıkları, acılarını ve aşklarını sarsıcı bir bakış açısı ile anlatıyor. 


Şimdi gelelim tiyatronun detaylarına. Ben Ağır Roman filmini izlemediğim için daha bağımsız yorumlayabilirim sanırım. Eşim izlemiş ve tiyatroyu beğenmediğini söyledi çünkü filmiyle kıyasladı ister istemez. Ama ben izlememiş biri olarak çokta keyif aldığımı da söyleyemem. Nedenlerine gelecek olursak; filmdeki gibi sahne geçişleri yapılmaya çalışıldığından sürekli sahnenin karartılmasından rahatsız oldum. Tamam oyuncuların ve sahnenin değişmesi için bu şart ama yine de pek memnun olduğumu söyleyemem. (Perde arasında çoğu kişinin benimle aynı düşüncede olduğunu duydum.) Sahne geçişlerinden sonra sürekli bir yerlerden birilerinin çıkması da oyunun takibini zorlaştırdı. Sağdan, soldan, geriden sürekli birileri çıkıyordu. Oyun güzel icra edildi. Oyunla ilgili tek söz söyleyemem ama ben çokta keyif aldığımı da söyleyemeyeceğim. Oyuncular rollerini gerçekten güzel yaptılar. Fakat film tadında olması gereken oyun tiyatro sahnesinde pek olmamış. Yaklaşık 2,5 saat süren oyun bana pek keyif veremedi. Eşim filmi izlediği için oyundaki oyuncuları da ister istemez filmle karşılaştırmış. Söylediğine göre film yansıtılmış ama yine de durağandı. Bazı yerlerde de duyurmak adına mı? yoksa oyunun kendisinde midir? bilemiyorum fazla bağırmalı çağırmalı sahneler vardı ve bu da bir süre sonra rahatsız etti. 

Oyuncuların emeklerine haksızlık etmek istemem ama tiyatro sahnesinde sadece sahnenin kullanıldığı oyunlar sergilenmeli diye düşünüyorum. Arada sahne dışını kullanabilirsiniz belki ama sürekli olduğunda insan nereyi takip edeceğini şaşırıyor. Yine de oyunda emeği geçen herkese teşekkürler.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Mutlu pazarlar olsun. Okuyun. Tiyatroya gidin. Sevgiyle ve hoşçakalın.




Yorumlar

  1. Yıllar önce ismini duymuştum, filmi çekilmişti ama gitmemiştim, çok eleştiriler almıştı diye hatırlıyorum filmi. Çok teşekkürler Beyda'cığım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmi çok iyidir Müjde Abla, bence bir ara izlemelisin eğer izlemediysen halen :)

      Sil
    2. Ben filmini izlemedim ama izlemeyi düşünüyorum açıkçası. :) Rica ederim Müjde Abla :)

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Tiyatrosu her şehirde var mıdır? bilemiyorum ama filmini izlemediysen izle. Bende izlemeyi düşünüyorum. Sevgiler :)

      Sil
  3. Tiyatroya el attın demek 😉 Ne güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bu bu sezon izlediğim 3.oyundu. Yeni oyunlar yolda geliyor :)

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Kadir İnanır Kimdir?

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

6 Mantı

 

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları