Ana içeriğe atla

Oyunun Oyunu Tiyatro

Merhabalar

Dün akşam uzun zamandan beri gitmek istediğim tiyatroya Oyunun Oyunu oyunu ile merhaba dedim. Kışın tiyatroya gitmeyi çok sevmeme rağmen, eşim de bir o kadar haz etmez durumda. Tiyatro nedense sıkıyor kendisini ama sırf bana eşlik etmek adına da yanımda geliyor sağolsun. Anlayacağız oğlum, eşim ve ben maaile dün akşam tiyatrodaydık.

"Oyunun oyunu" oyunun konusu; yeni bir oyun provalarına başlayan bir tiyatro grubunun başından geçen olayları, hareketli ve mizah dozu yüksek bir dille anlatan bir komedi.

Oyunun ilk kısmında sahnelenecek oyunun prova kısmını izliyoruz. Bu bölüm biraz durağandı. İkinci kısım biraz daha hareketli olup, oyun günü geldiğinde hem sahne arkasını, hemde sahnede sergilenen kısmını izliyoruz.

Oyun Haldun Dormen tarafından yönetilmiş. Tabii akşam ki oyunda kendisi yoktu. Fakat sahnelenme sürecinde Haldun DORMEN yönetmenliğini üstlenmiş. Oyun +9 yaş olarak sahneleniyor. 

Oyundan ilk bölümde pek memnun olamasak da; ikinci bölüm biraz daha toparlamıştı. Oyun sürecinde tiyatro sahnesinde yaşanan olaylar sergilendiğinden ilk başlarda biraz karmaşık gelebilir. Sahnedeki sürekli sirkülsayon olayı da biraz baş döndürebilir. Kimin nereden girip, çıktığı belli değil çünkü. Komedi kısmına gelecek olursak, evet güldüğüm yerler vardı ama tam bir komedi olduğunu da düşünmüyorum. Oyun genel olarak izlenebilir bir oyundu. Hoş vakit geçirmek için gidilebilir. Tiyatro zor iştir ve emek ister. Emeklerinden dolayı tüm oyunculara teşekkür ederiz. Oyunun sahnelenmesinde emeği geçenlerin isimleri ise şöyle;

Yazan: Michael FRAYN
Çeviren: Lale EREN
Yönetmen: Haldun DORMEN
Yardımcı Yöentmen: Hakkı KUŞ
Reji Asistanı: Onur BİRGİ& Buğra Can ILDIRIŞIK
Kostüm TASARIM: Tülay KALE
Dekor TASARIM: Başak ÖZDOĞAN
Işık Tasarım: Ali Rıza TEKİN
Sahne Amiri: Berna KAFKAS

Oyuncular
LLOYD DALLAS: Mustafa KILIKCI
DOTTY: Gamze DEMİRER
GARRY: S.Berkay AKIN
BROOKE: Özlem BAYKARA
BERLİNDA: Çiğdem ALTUĞ SERTOĞLU
FREDERİCK: Yalçın ÖZEN
SELSDON: M.Özgür ONAN
TİM: M.Alp SUNAOĞLU
POPY: Nagihan ORHAN

Yeni yazılarımda görüşünce dek, kendinize iyi bakın. Tiyatro insana iyi gelir. Tiyatroya mutlaka gidin. Hoşçakalın.




Yorumlar

  1. Ben de istiyorum en kısa zamanda... Bakalımm. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğer tiyatrolara bakıyorum. Ay sonuna doğru bir çok oyun var ama o tarihlerde şehir dışında olacağım için maalesef gidemiyorum :( Sende mutlaka git :)

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Nil Karaibrahimgil - Ben Aptal Mıyım?

 

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Şermin Yaşar, İlber Ortaylı - Cumhuriyet'in İlk Sabahı Kitap Alıntısı

 

Gülşen - Bangır Bangır

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?