Ana içeriğe atla

Debbie Macomber - Mucizeler Dükkanına Dönüş (Blossom Sokağı Serisi - 4)

Merhabalar

Debbie Macomber serisine devam ediyoruz. Blossom Sokağı serisinin 4.kitabı Mucizeler Dükkanına Dönüş. Normalde seriye araya kitap katmadan devam edecektim ama bu şekilde tek yazarı sürekli okumakta iş değil. Çünkü bir süre sonra aynı şeyleri mi okuyorum hissine kapılıyorsunuz. Bu nedenle bir seri kitabı bir başka yazar şeklinde devam edeceğim. Hadi bakalım kitabımız nasılmış?
Lydia artık Brad ile evlenmiştir ve Brad'in oğlu ile mutlu bir hayat sürmektedirler. Aynı zamanda da artık örgü dükkanı Bir Yumak Mutluluk'da da işler yolundadır. Lydia ile ablası Margaret artık daha iyi geçinmeye başlamışlardır. Fakat hayat onlar açısından yine yeni sürprizler hazırlamıştır. 

Lydia yeni örgü kursu açmaya karar verir ve bu sefer şal kursu açar. Bahçemde Yeşeren Umutlar kitabından tanıdığımız Susannah'da Lydia'nın bulunduğu sokakta çiçekçi dükkanı açmıştır ve boş kalan vakitlerini değerlendirmek adına bu kursa katılır. 

Lydia artık evlendiğinden dolayı kendi evinden taşınmıştır ve dükkanın üstündeki dairesini Colette adında birine kiraya verir. Colette eski işinden istifa etmiştir. Kocası çatıda anten tamir ederken düşmüş ve hayatını kaybetmiştir. Colette kötü anılarından ve bulunduğu çevresinden uzaklaşmak adına Blossom Sokağında kendine yeni bir hayat kurar. Eskiden çiçeklerle ilgili olup, anladığından dolayı da Susannah'ın yanında işe başlar. Etrafındakilere hayatıyla ilgili pek bir şey anlatmaz. Margaret Colette'nin gizemli davranışlarından dolayı hiç güvenmemektedir. Bunu da Colette'ye belli eder. Colette'de yeni hayatına bir şeyler katması adına şal kursuna yazılmıştır.

Küçük Mucizeler Dükkanından tanıdığımız Alix'de yine bu kitapta karşımıza çıkıyor. Alix düğün hazırlıklarındadır ve nişanlısı ona rahatlaması için yeniden örgü kursuna yazılmasını söyler. Tavsiyeye uyan Alix kafasını boşaltmak ve düğün hengamesinden uzaklaşmak adına kursa yazılır. İlk kitaptan Alix'in ilk başlarda anlaşamadığı ama sonrasında da birbirlerinden neredeyse ayrılmadıkları Jaqueline'de bu kitapta bolca vardı. Hatta bir ara Alix ile ters düşecek duruma bile geldiler. Alix'i okumakta yine çok güzeldi. Serseri ruhunun ardındaki keşfedilmeyi bekleyen güzelliği ile insana huzur veren bir karakter.

Debbie Macomber'ın bu kitabını daha çok beğendiğimi söyleyebilirim. İlk kitapta Alix'i çok sevmiştim ve yeniden okumak iyi geldi. Susannah açıkçası diğer kitapta da pek ısınamadığım bir karakterdi. Bu kitapta da okumak ya da okumamak bana pek bir şey kaybettirmediyse de kazandırmadı da. Kitaptaki en sevdiğim karakter Christian'dı ve onun teyzesiydi. Colette, Christian ve Elizabeth teyzenin olduğu bölümleri zevkle okudum. Ama bu üçlünün yazıldığı kısım biraz daha uzun olabilirdi. Okumaya doyamadım. 

Lydia'nın ablası Margaret ve kızı kötü bir olayla sınanıyor. Lydia ve eşi Brad'in yardımı sayesinde yaptıkları hatayı anlıyorlar. Aile olmanın önemi bir kez daha burada karşımıza çıkıyor. 

Bakalım bundan sonraki kitabımızda hangi karakterle yolumuza devam ediyoruz? Merakla bekliyorum.

Yeni yazılarımda görüşene dek, okumayı, hayata gülümsemeyi ve kendinize iyi bakmayı unutmayın. 

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

İsteyince, her sorunun bir çözümü olduğunu anlıyor insan… Aşkın ve arkadaşlıkların filizlenerek çoğaldığı, zamanla sımsıcak ilişkilere dönüştüğü bir sokak hayal edin. Her iki yanında kapısını çalabileceğiniz, bir bardak çay eşliğinde sevdiklerinizle sohbet edebileceğiniz, içinizi ısıtan dükkânların dizili olduğunu düşünün. Aydınlığa açılan umut dolu bir dünyaya girmenin, hüzün ve mutluluğun bir arada sunulduğu, doyumsuz yaşam öykülerine tanıklık etmenin vakti gelmiş demektir. 

Debbie Macomber, Mucizeler Dükkânına Dönüş adlı romanıyla iyi-kötü her yaşanmışlığın bir tecrübe olarak bizlere geri döndüğünü bir kez daha kanıtlıyor.

“Debbie Macomber, aşkın ve arkadaşlığın mucizevi yönlerini kimsenin aktaramayacağı güzellikte anlatıyor.”
BookPage

“Macomber’ın son kitabı Mucizeler Dükkânına Dönüş, hayatınıza enfes bir lezzet katıyor.”
Publishers Weekly

“Macomber’in tanıdık karakterleriyle birlikte, arkadaşlığın ve aşkın kol gezdiği muhteşem bir dünyada gezintiye çıkmaya hazır olun.

Kitabı okurken alacağınız keyfin tarifi yok!”
Booklist

“Sorunların, insanları gerçek dostluklara ve sevgiye sürükleyişinin büyüleyici hikâyesine tanıklık edeceğiniz sımsıcak bir roman…”
RT Book Review

Sayfa Sayısı : 528

Basım Yılı : 2012

Martı Yayınları

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Kul Plan Yaparken, Kader Gülermiş!... 1. Bölüm

 

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Yeni Bir Yıla Merhaba Derken....

 

Kul Plan Yaparken, Kader Gülermiş!... 2. Bölüm

Naime Özeren - 23 Nisan

Megalodon Köpek Balığı Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhabalar Bugün sizlere Megalodon hakkında bilgi vereceğim.