Ana içeriğe atla

Kurban Bayramımız Kutlu Olsun

Merhabalar

Yine Allah'a şükür bir kurban bayramına daha eriştik. Rabbim kesilen kurbanlarımızı kabul eylesin inşallah.



Bayramlar benim için her zaman önemli oldu. Kurban bayramlarının önemi ise bende daha bir büyüktü. Tabii artık eski bayramlar yok ve bu dünyadan göçen eskiler nedeniyle her gün değerlerimizi biraz daha yitiriyoruz.


Çocukken kurban bayramının ilk günü babam kurbanımızı keserdi. Sonrasında biz arkadaşlarımızla şeker toplamaya çıkardık ve 1.günün geçmesini deli gibi isterdik. Çünkü bayramın 2.günü sabah trenle köye giderdik ve şimdi rahmetli olan dedem bizi istasyondan traktörü ile alır, eve getirdi. Kalabalık bir sülaleye sahip olduğumuzdan tüm akrabalar rahmetli anneannemlerde toplanır, kesilen kurban etleriyle hazırlanan sofralara otururduk. Babam aşçı olduğundan genelde yemeklerin hazırlanması kısmıyla kendisi ilgilenirdi ve bize kadayıf tatlısı yapardı. Çocuklara ayrı, büyüklere ayrı sofra kurulur, o anda sofrada bulunan en büyük çocuk (ki bu genelde dayımın oğlu olurdu) yemek sonrasında kadayıf tepsisini eline alır, geriye doğru sayar ve sofraya koyar gibi yaparak bizi kandırırdı. Sofrada kadayıfa batmış çatal yerine, boş siniye değen çatal sesleri eşlik ederdi. Bu olay bir kaç kez tekrarlandıktan sonra abim sonunda beklemediğimiz bir anda tepsiyi bırakır ve herkes bir çatal daha fazla almanın yarışına girerdi.

Şu anda o günleri ne kadar özlediğimi anlatmama gerek yoktur sanırım. Keşke o günlere geri dönebilsek ve kıymetini bilemediğimiz bayramlarımızı biraz daha yaşayabilsek. Siz siz olun yaşadığınız anın kıymetini bilin. Malum geçen zaman geri gelmiyor. Geriye sadece güzel hatıralar kalıyor.

Hepinize sevdiklerinizle geçireceğiniz mutlu, huzurlu ve sağlıklı bayramlar dilerim.

Hoşçakalın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Smilodon (Kılıç Dişli Kaplan) Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhaba  Bugün sizlere Smilodon'dan (Kılıç Dişli Kaplan) bahsedeceğim. 

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Gabriel Garcia Marquez - Ağustosta Görüşürüz

 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Yeşil Yol

 

Samed Behrengi - Bir Şeftali Bin Şeftali

Herkese merhaba Kısa zaman önce bitirdiğim bir kitap Bir Şeftali,Bin Şeftali. Bir gün annesinin dalında büyümekte olan bir şeftalinin hikayesi bu. Bu şeftali büyüyünce sahibi tarafından köye satılmaya götürülür.