Ana içeriğe atla

Fatih Murat Arsal - Buz Sıcağı

Merhabalar

Yazılmaya başladığını duyduğumdan beri heyecanla beklediğim, sosyal medyada alıntıları paylaşıldıkça içimin eridiği ve kitap çıkar çıkmaz sipariş edip iki gece de bitirdiğim bir kitapla geldim. Tabii ki Fatih Murat Arsal ve Buz Sıcağı.

Bu kitap aynı zamanda Öneri Makinesi'nin okuma challenge için yaptığım listenin 12.sırasında bulunan, favori yazarından bir kitap için belirlemiş olduğum kitap. Yani challenge için ilk kitabımı da böylelikle okuyup bitirmiş oluyorum.


Challenge okuma listeme buradan ulaşabilirsiniz.

Şimdi gelelim sevgili Zafer ve Zeynep'e. 

Zafer 35 yaşında çok yakışıklı, başarılı bir beyin cerrahı. Aynı zamanda da bir hastaneye ortak. Bir o kadar da soğuk nevale. İnsanın yanında durmak istemeyeceği türden biri. Suratsız ve nemrut.

Zeynep 23 yaşında genç ve güzel bir iç mimar adayı. Zafer'in aksine hayat ve neşe dolu bir kız. Peki bu iki zıt karakter bir araya gelirse ne olur? Tabii ki olaylar olaylar olaylar...

Zafer ortağının kızının düğününe gittiğinde içinde bulunduğu karmaşadan bir an önce kurtulmak ister. Ancak ayıp olacağından erkenden düğünden ayrılamaz. Takısını verdikten sonra hemen evine gitmek için harekete geçer. Yolda aracında arıza uyarısı aldığında inip kontrol eder ve araca binerken bir karaltı görür. Bu karaltının önce bir erkek olduğunu zannetse de yaklaştıkça bir kıza ait olduğunu anlar.

Zeynep ailesi tarafından evden kovulduğunda ayağında ayakkabı bile yoktur. Çaresizce yolda yürürken rastladığı aracı gördüğünde içine bir umut doğmuştur. Kendisini bu aracın gideceği yere kadar götüreceğini düşünür.

Zafer arıza kontrolü yapıp aracına bindiğinde Zeynep yanına gelir ve yardım ister. Zafer başta dilenci zanneder ve para uzatır. Ama kız dilenci olmadığını, kendisini anayola kadar götürmesini ister. Zafer kabul etmez ve yoluna devam eder. Fakat benzinlikte aracının arızası için yeniden durduğunda aynı kızın çıplak ayakla yürüdüğünü fark eder. Aslında böyle durumları pek takmamasına karşın tenha bir yerde ve gece yarısı olduğundan kızı arabasına alır. Fakat Zafer'in bilmediği şey aslında arabasına sadece alelade bir kız değil aynı zamanda da başına bir bela aldığıdır ve Zafer bunu kısa zaman sonra anlayacaktır. Zafer'in buz gibi yüreğine, neşeli, hayat dolu ve sürekli gülümseyen Zeynep iyi gelecek midir? 

Bir FMArsal kitabı daha biter ama ben bu kitabı henüz tam olarak içime sindiremedim. Yeniden daha içime sinerek, daha da içime çekerek okumak istiyorum. Kitap tabii ki çok güzeldi. Fatih Hoca nasıl yazıyorsa kitabın sonunda buluyorum kendimi ve ne kadar okusam da yetmiyor. Biliyorum kitap yeni çıktı ve tüyo bekliyorsunuz ama maalesef bu kadar tüyo yeter. Kalanını kitaptan okuyun.

Bu kitapta en çok hoşuma giden yine sevgili eski kitap karakterlerimizi görmemizdi. Ah Doğan Dodo, Kara, Selim ve tabii ki Anlaşma kitabındaki çiftimiz, benim ilk göz ağrım Yavuz ve Merve. Bir de sanırım yeni kitap sinyali var bu kitapta. Yeni bir karakter olarak tehlikeli dörtlümüze Karmen eklenmiş. Bu da diğerleri gibi çok tehlikeli ama bir kadın. Belki onun da kitabı yazılacaktır ya da yazılıyordur bilemiyorum ama yazılsa güzel olurdu. Karakter olarak Karmen hoşuma gitti. Zeynep ve Zafer'in birbirine zıt diyolaglarını çok sevdim.

Sayın Fatih Hocam bana 512 sayfa yetmedi haberiniz olsun. Bir daha ki sefere daha uzun ve eski karakterlerinde içinde bulunduğu bir kitap olursa tadından yenmez. Haberiniz olsun. 

Tabii ki bu kitabı şiddetle tavsiye ediyorum. Aşkı yazan adamdan aşkı bu sefer de farklı bir bakış açısıyla okuyacaksınız. Fatih Murat Arsal kalemine sağlık ama yeni kitap için lütfen çok bekletmeyin.

Yeni yazılarda görüşmek üzere. Okuyun, gülümsemeyi ve kendinize vakit ayırmayı unutmayın. Hayırlı Cumalar.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

Hedeflerine erişmiş, başarılı bir doktordu. Hayattan hiçbir beklentisi kalmamıştı. Büyük evinde tek başına yaşamaktan, soğuk ameliyathanesinden, az dostu olmasından, sevgisiz ilişkilerinden memnundu. Tesadüfen otomobiline aldığı bir kızın sorumluluğunu neden üstlenecekti ki? Katılaşmış kalbini yumuşatan neydi bilmiyordu! Genç kızın boyun eğmeyen cesur ruhu mu? Yeşil gözlerinin sıcacık pırıltıları mı? Buz gibi ruhunu ısıtan neşeli gülüşleri mi?


... ya da yalnız hayatını dolduran kocaman yüreği mi? Sebep ne olursa olsun, kadere karşı koyulamayacağını çok çabuk anladı. Üstelik bilerek kadere yardım etti. Dışlanmış ve çaresiz bir genç kızın, yaşama sevinci olmayan, buz kalpli bir adamın hayatına usul usul sızmasını gülümseyerek izleyeceğiniz bir FMArsal romanı daha!


Basım Yılı : 2017

Sayfa Sayısı : 512

Ephesus Yayınları

Yorumlar

  1. Teşekkürler bu eğlenceli ve içten yorum için. Kalplerimizi sıcacık yapan sevdiklerimizin hep hayatımızda yer alması dileğiyle. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili yazarım Fatih Hocam. Güzel yorumunuz için asıl ben teşekkür ederim. Yeni kitabı sabırsızlıkla bekliyorum :)

      Sil
    2. Kitabı hiçbir yerde bulamıyorum acaba mail adresime gönderebilirmisiniz

      Sil
    3. Kitap satış sitelerinde Fatih Hocam'ın kitabı mevcuttur :)

      Sil
  2. Ben bu kitabın elektron versyonunu nasıl elde ede bilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap satış sitelerinde e-kitap olarak satın alabilirsiniz.

      Sil
  3. Kitabı CNR fuar'ndan almıştım. Okuyacak kitaplarımın arsında. Sevebileceğimi düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben severek okudum. Zaten Fatih Hocan'ın kalemini seviyorum. Bu nedenle çıkan her kitabını alıyorum. İnsana kendini rahat hissettiriyor. Keyifli okumalar canım :)

      Sil
  4. Doğan'dan bahsettiğinde hemen şimdi kitabı alıp okumak istedim gerçekten <3 Fatih Beyin kitaplarını yaklaşık 2-3 sene önce keşfedip okudum fakat yeni basılan kitaplarını henüz alıp okuyamadım(malum öğrencilik ve kitapların pahalı oluşu) bende elimde olan eski kitaplarını yeniden okumaya başladım bugün. Şimdi sizin gibi başka FMA okurlarının olduğunu görmek beni durduk yere mutlu etti. Ay okul bitse de yaz tatilinde şu kitabı alıp 5 defa okusam (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanane;
      Kusura bakmayın yorumunuzu gözden kaçırmışım. Fmarsal bağımlılık yapıyor kesinlikle :)

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Fatih Murat Arsal - İki Mükemmel Hata

Merhabalar Uzun zamandır sizlere kitap yorumu yaz(a)mıyorum zira bu sıralar yorum yazmak için maalesef kafamı toparlayamıyorum. Hoş bir aydan fazladır kitap kapağı da açamadım. Kitap okumadan uyumayan ben; son zamanlarda kitaplara dokunamadım bile. Fakat okuduğum kitaplara ve yazarlara da haksızlık da etmek istemiyorum. Zira beğendiğim kitapların yorumsuz durmalarına maalesef gönlüm razı gelmiyor. Çıktığı ilk anda alıp okuduğum, ancak yorum giremediğim bir kitap İki Mükemmel Hata. O zaman başlayalım.

Gizem Bilici - Ateşkes

Merhabalar Gizem Bilici'nin kalemi ile tanışmam  Gönülçelen  kitabını hediye eden bir arkadaşım sayesinde olmuştu. Yakın zamanda Ateşkes kitabını da çok merak ettiğimden okumak istedim. 

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları

Tarihte Bugün 13 Mart

 

Monica Mccarty - Aziz

Merhabalar İskoç hikayelerine merak salmama neden olanlara selam olsun diyerek başlayalım.

Tay 2: Ebabil Takımı

 

Tarihte Bugün 14 Mart