Ana içeriğe atla

Mimlendim ve Mimledim 14 - #Dogamizdavar

Merhabalar

O kadar güzel bir mimle geldim ki içim içime sığmıyor. Sevgili Ece Abla deli sorular hazırlamış ve bu sorulara cevap vermezsem emin olun çatlarım. Zaten Ece Abla ile aramızda değişik bir çekim var. Bunun farkındayım. Anne-kız gibiyiz. Bu gidişle çok beklemeden Eskişehir'den çıkıp, ayrıntılı sohbet ve tanışma için soluğu yanında alacağım zaman yakındır sanırım. 

Ece Ablanın bu mimle ilgili yazısına buradan ulaşabilirsiniz. Hadi bakalım. Sorulara geçelim.
1 -Hayatınızda olmalarına izin vermek için, kişilerde hangi özellikleri ararsınız?

Yalan söylemeyecek ve dürüst olacak ki güvenebileyim. Yalan söylediğini anladığım insana acıyorum. Aslında kendisini kandırıyor haberi yok. Öyle zamanlar geliyor ki; yalan söylediği için eskiden ne dediğini unutup, aynı olayları farklı sözlerle, olaylarla ve farklı şekilde anlatıyor. Bense sadece gülüyorum. Hatta içimden "Sen anlat, ben külahımı şuraya bıraktım. Şimdi müsait değilim. Müsait olunca bir ara dinlerim" şeklinde geçirmeler yapıyorum. Çok eğlenceli sizde deneyin. İnsanın morali düzeliyor.

Oğluma söylediğim tek şey. "Yalan yok. Şayet yakalarsam sonunu kendin düşün." Şükür ki bugüne kadar hiç yalan söylemedi. Bu konuda çok şanslıyım. 

2- Ben ilk bakışta yada bir iki görüşte anlarım nasıl bir insan olduğunu diyenleriniz var mı? Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Bu konuda ben hiç yanılmam. Nokta atışıdır. Bu zamana kadar ilk ya da birkaç görüşmede analiz ettiğim insanların hepsi maalesef dediğim gibi çıktı. Bu konularda haklı çıkmak bazen can sıkıcı olsa da, bazen de işe yaradığı durumlar da ortaya çıkabiliyor.

3- Birini sevmeniz için (sevgili,dost,arkadaş,hepsi) size sıcak davranması şart mıdır?

Açıkçası benim dostluk ilişkilerim normal insanlara göre biraz daha farklı olduğu için sıcak davranma konusu muallakta kalıyor. Şöyle ki; ben telefonda direkt olarak konuya dalarım. Ya da dostlarım "ne var?" diye telefonu açabilirler. Her ne kadar dışarıdan kavga ediyor gibi görünsek de; aslında biz hiç bir zaman birbirimize kırılmayız. Bu bizim sıcaklık anlayışımız mesela. Ama yapmacık sıcak olacaksa bırak dağınık kalsın. Lazım değil. 

4- Birine iyi bir insan dediğinizde, hangi yönleri bu tespitinizde ağır basar?

İyilik göreceli bir kavramdır. Herkesin işine geldiğin kadar ya da herkes işine geldiği kadar iyidir. İnsan canlısı olması iyilik için en önemli nedendir. Ortamdaki söz, düşünce ve hareketleri de tabii ki bu durumu destekler ya da köstekler. 

5- Dokunmak nedir? sizce. İki manasıyla da rica etsem...

Aşkla dokunmak. Sevgiyi yürekte hissetmek. Dokunurken yüreğinin titremesi ve sonrasında gelen huzur. Bakışlarla dokunmak. İçini okumak gözlerle dokunurken, konuşmadan sevgiyi anlatmak ve anlamak.

6- Fedakar mısınız?

Eskiden çok daha fazlaydı. Dostlarım hep kızardı. "Zarar görüyorsun. Yapma!..." diye. Ama yaşadığım bazı olaylardan sonra daha seçiciyim. Kime ve neye göre fedakarlık yaptığımı sorgular hale geldim. Bu belki bizi bencilleştiriyor bizleri ama zarar görmekten iyidir. Sonuçta üzülen hep ben olacaksam eğer yaptığım fedakarlığında bir anlamı kalmıyor. Hani derler ya "yaptın bir hayır, tut bacağından ayır!..." 

7- Birinin size iyiliği dokunsa minnet duygunuz sürer mi? O iyilik herhangi bir terslikte referans olur mu? Yoksa?

En küçük bir iyiliği bile unutmam. Ters düştüğüm durumlarda tabii ki referans olur ama kötülüğü iyiliği aşıyorsa ve bana zarar veriyorsa o zaman dur derim ve gerekirse hayatımdan bile uzaklaştırırım. Hayat kısa. Kötü, duygusuz, bencil  ve insana hiç bir değer katmayan insanlarla harcayacak zamanım yok. Vaktim kıymetli. Gereksiz insanlar, oldukları yerde kalsınlar. Hayatımdan uzak dursunlar.

8- Sevgiyi bir iki cümleyle anlatabilir misin?

Sevgi... Eşim ve oğlum. Benim için sevgi onlar. Sevgi deyince aklıma gelen, hiç aklımdan çıkmayan iki kişi. Hakkında yazılacak çok şey var belki ama insanın sevgilisi (anne,baba,çocuk,eş,arkadaş,dost) kimse, sevgisi de o olur tabii ki.

Bu güzel ve içten soruları için Ece Ablama çok teşekkürler. Bu mimi yapmayan ve yapmak isteyen herkesi mimliyorum. 

Ece Abla biz en kısa zamanda röportaj yapalım. Sorularını cevaplamayı özlemişim.. Çok öpüyorum. Sevgiler.

Yeni yazılarımda görüşmek üzere. Kendinize çok iyi bakın. Sevgisiz kalmayın. 

Hoşçakalın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Nil Karaibrahimgil - Ben Aptal Mıyım?

 

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Uğruna İnsanların İntihar Ettiği İran Şahının En Sevdiği Karısı Anis-el Doleh

Merhabalar Son zamanlarda sosyal medyada sıklıkla karşılaştığım bir haber, aslında güzellik kavramımızı sorgulamama neden oldu.

Naime Özeren - 23 Nisan

Şermin Yaşar, İlber Ortaylı - Cumhuriyet'in İlk Sabahı Kitap Alıntısı

 

Kademe Analizi Nedir?