Ana içeriğe atla

Dukan Mantı

Merhabalar

Sağlıklı yaşam sürecime tam gaz devam ediyorum. 5 ayda toplamda 13,5 kilo verdim ve halen vermeye devam ediyorum. Sağlıklı yaşam sürecinde sizlerle tariflerimi paylaşacağımı söylemiştim. Buyurun o zaman kim demiş sağlıklı yaşamda mantı yoktur diye. Vardır. Hem de candır. 
Malzemeler

Hamuru için :

4 yemek kaşığı yulaf kepeği
2 yumurta
1 çay bardağı süt

İç harcı için :

1 soğan
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
250 gram yağsız kıyma
Karabiber
Tuz

Servis İçin :

Pulbiber
Salça (Ev yapımı salça kullanıyorum. Diğerlerinde katkı maddesi ve şeker ilave var.)
Sarımsaklı yoğurt

Yapılışı :

Öncelikle zeytinyağını bir tavaya koyup, kıyma ve soğanla kavuruyoruz. Kavrulduktan sonra karabiber ve tuz ilave edip ocağın altını kapatıyoruz.

Hamur için olan malzemeleri bir kaba koyup güzelce çırpıyoruz. Yağlı kağıt olan tepsiye harcın yarısını döküp 200 derece fırında hafif kendini çekene kadar pişiriyoruz. Çok pişirmeyin çünkü yeniden fırınlanacak. Hamur hafif piştikten sonra fırından çıkarıp hazırladığımız harcı hamurun üstüne döküyoruz. Kalan hamur harcını da üstüne ilave edip pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra yağlı kağıdı tepsiden alıyoruz ki, mantımız terleme yapmasın. Sıcaklığı gidip ılıyınca ortadan ikiye bölüp dürüm şekline getiriyoruz. Bu şekilde porsiyonlar halinde poşetleyip dondurucu da saklıyorum. Yiyeceğim zaman çıkarıp ısıtıyorum. Isıtırken zaten parçalandığından bölmeme gerek kalmıyor. Bazı sitelerde mantı şeklinde yapan arkadaşlarda mevcut. Ancak onların kullandığı hamur harcında nişasta mevcut. Nişasta dukan'da tolere gıdadır ve zayıflama sürecini yavaşlatır. Bu nedenle sağlıklı yaşam sürecim boyunca tolere gıda olarak sadece yağsız pastacıların kullandığı süt tozunu kullandım. 

Bu mantı benim iki günlük protein sebze (PS) günlerinde tükettiğim bir yemek. Yiyeceğim zaman üzerine sulandırılmış salça sosu ve pulbiber yapıp, sarımsaklı yoğurtla tüketiyorum. Siz isterseniz pulbiber ilave etmeyebilirsiniz. Pulbiber metabolizmayı hızlandırdığından ve acıyı sevdiğimden ilave ediyorum.

Yapılış aşamalarını anlatan fotoğrafları aşağıda yayınladım. Umarım size yardımcı olur. 

Sağlıklı günler. Hepinize afiyet olsun.

Hoşça kalın.












Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Kul Plan Yaparken, Kader Gülermiş!... 1. Bölüm

 

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Radyo Tiyatrosu - Kaplumbağa Sever misiniz?

 

Naime Özeren - 23 Nisan

Megalodon Köpek Balığı Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhabalar Bugün sizlere Megalodon hakkında bilgi vereceğim.

Bir Yaprak Sarması Meselesi