Ana içeriğe atla

Meral Kır - Aşkın Kokusunu Aldım

Merhabalar

Meral Kır'ın Aşkın Kokusunu Aldım kitabını çıkar çıkmaz almış, sonrasında da çok vakit kaybetmeden okumuş biriyim. Ancak yorum için geç kaldım. O zaman hemen yoruma geçelim.
Serra Sancaktar'ı diğer üç kitaptan okuyanlar bilirler, bilmeyenler için de kısaca anlatayım resmen sıkıcı bir tip. Hayatına aşkı almamış, aşktan kaçan, duygusuz tabiri bile az kalacak, disiplin manyağı, mükemmeliyetçi ve lafını esirgemeyen, sivri dilli biri.

Barış Dağlı yada Dağlı Barış. Küçüklüğünden beri futbol oynayan, futbolda çok iyi olan ancak geçirdiği bir kaza sonucu futbol hayatına antrenörlük yaparak devam eden, herkesin hayran kaldığı yakışıklı biridir.

Serra hayatına Fırat'ı aldığından beridir başta kendi ailesi olmak üzere Fırat'ın ağabeyi Barış'ı da karşısına alır. Serra ile Fırat'ın arasındaki yaş farkı da aileyi rahatsız eden eden durumlardan biridir. Fırat'ın ağabeyi Barış'ın Serra'yla kardeşinden uzak durması için konuşmaya gitmesiyle tanışırlar. Öyle bir tanışma ki bu tanışmadan sonra aralarında soğuk rüzgarlar esmeye başlar. Barış Dağlı Serra Sancaktar'ı gözünün önünde tutmak ve Fırat'la ayrılmalarını sağlamak adına evinin dekorasyon işini ona verir. Niyeti Fırat'ı Serra'dan korumaktır. Aynı zamanda Serra'nın neden Fırat'la birlikte olduğunu da çözmeye çalışmaktadır.

Barış Fırat'a çok düşkündür ancak Fırat açısından durum daha farklıdır. Barış'ın hoşuna gitmeyen her davranış, Fırat'ın hoşuna gitmektedir. Ne derse tersini yapmaktadır.

Barış'ın evine giden Serra eve hayran kalır. Her ne kadar evi Barış'ın istediği gibi dizayn etse de kendi yorumlarını da katmaktan çekinmez. Bir yandan da Barış ve Serra'nın arasındaki buzlar gün geçtikçe artarken, Fırat cephesinde de Serra'dan farklı bir durum söz konusu değildir. Tam ortalık durulacak derken Barış'ın futbol takımında oynayan oyunculardan birinin cinayete kurban gitmesi her şeyin daha da beter olmasına neden olur. Geçmişe ait sırlar, medyada çıkan çalkantılı haberler, Serra ve Barış'ı çıkmazlara sokar. Bundan sonrasında kimse için hiç bir şey eskisi gibi olmayacaktır.

Meral Kır'ın kalemini çok sevdiğimi bilmeyen yoktur sanırım. Aşkı yazarken içine katmış olduğu polisiye, gerilim, aksiyon ve sonuç otaya çıkan mükemmel bir kitap. Kitabının sonuna kadar inmeyen bir tansiyon.

Kitap ilk başladığında açıkçası Serra gibi sıkıcı bir kitap bekliyordum. Başlangıçta okurken biraz sıkıldığımı da itiraf edeyim. Ancak olaylar birden akmaya başladı ve ne oluyoruz kim nerede? neler oluyor? durumuna geçtim. Kitap Barış'ın geçmişi ve bugün arasında gidip gelirken, Serra'dan çok Barış'ın hayatı ön plana çıkmış. Açıkçası Serra'nın geçmişi biraz daha detaylı verilebilirdi diye düşünmedim de değil. 

Diyeceksiniz ki Serra Fırat'la birlikteydi Barış ne alaka. Bunu da kitabı okuyup kendiniz görün. Ancak size sonuna kadar bitmeyen bir aksiyon olduğunu, sürekli şaşıracağınızı garanti ederim. Özellikle bir yer vardı ki Serra gidip Mehmet'in koynunda ağlıyordu o kısma bittim. 

Serra'nın kişiliğine bakılınca onu ancak Dağlı Barış gibi biri kaldırırdı ki karakter cuk oturmuş. Mehmet Sancaktar'a Serra'ya kızdığım gibi çok kızıyordum ama buradaki davranışlarına hayran kalmamak elde değildi. Cinayetin çözülmesi, Barış ve Fırat'ın sırları gerçekten ustaca düşünülmüştü ve yazar gerçekten ters köşe yaptı.

Sevgili Meral Kır buraya kadar herkesin hikayesini yazdığı için son olarak şu anda Mehmet Sancaktar'ı yazıyor. Meraklılarına duyurulur.

Aslında bu kitapla ilgili daha çok yazmak istediğim şeyler var fakat daha fazla spoiler içermeden kesmek durumundayım. 

Merakla Mehmet Sancaktar'ı bekliyoruz Meral Kır. 

Herkese keyifli okumalar. Hoşça kalın.

Tanıtım Bülteninden

Aşktan kaçan bir kadın... Aşktan yanarak vazgeçmiş bir adam... Yaralarını sarmalarına engel olan yalanlar ve geçmişten gelen büyük sırlar...
 
Hiçbir aşk bu kadar imkânsız olmamış ve hiç kimse aşkı bu kadar çok istememişti.

Futboldaki büyük başarılarını antrenörlüğüne de taşıyan Barış Dağlı için hayat, tek ailesi olan Fırat’tan ibaretti. Onu korumak adına, ustaca kullandığı kelimeleriyle karşısındakini çileden çıkaran Serra Sancaktar’ı hayatına dâhil etmeye karar verdiğinde genç kadının menekşe kokusunu hesaba katmamıştı. Üstelik artık kalbi gibi takımı da tehlikedeydi. Hırsına yenilen oyuncusunun ölümünün ardındaki sırlar, karanlık geçmişi yeniden aydınlattığında Barış’ın önce kalbini, sonra da Serra’yı kurtarması gerekecekti.
 
Güçlü ve başarılı Serra Sancaktar, etrafına ördüğü duvarların arasında örnek bir hayat yaşarken kendini büyük bir skandalın içinde bulmuştu. Üstelik onu, ailesi için bir tehdit olarak gören Serra, hayatını kâbusa çevirmeye kararlı olan Barış Dağlı’nın puslu gözlerine baktığı andan itibaren artık eski Serra değildi.
 
Her zorluğa direnen Serra’nın gücü bir tek aşka yetmediğinde, kırılan kalbinin parçalarını toplaması hiç kolay olmamıştı. Çünkü tüm bencilliği ve hainliğiyle, başka bir kadının yaktığı bu adama âşıktı.
 
Soluksuz okuyacağınız bir macera ve her satırında size kendini hissettirecek amansız bir aşk hikâyesi...

Basım Yılı : 2016

Sayfa Sayısı : 472

Aspendos Yayınları

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Kul Plan Yaparken, Kader Gülermiş!... 1. Bölüm

 

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Naime Özeren - 23 Nisan

Piyasalarda Bugün: 26 Nisan 2024

 

Megalodon Köpek Balığı Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhabalar Bugün sizlere Megalodon hakkında bilgi vereceğim.

Bir Yaprak Sarması Meselesi

Monica Mccarty - İskoç Esareti

Merhabalar İskoç kitaplarını sevmeme neden olanlara selam olsun. Normalde okuyacağımı düşünmediğim İskoç kitaplarının şu anda hastası olmuş durumdayım. İskoç Esareti'de bu kitaplardan birisi.

Radyo Tiyatrosu - Kaplumbağa Sever misiniz?