Ana içeriğe atla

Asude - Daima Aşk Kazanır

Merhabalar

Taze taze biten bir kitap yorumu ile karşınızdayım. Asude'nin Daima Aşk Kazanır kitabını çok merak ediyordum. Tekin ve Rüya karakterini Dikkat Aşk Çıkabilir ve Pabucumun Ajanı kitaplarından zaten tanıyoruz. Bu iki delinin kitabını okumak için sabırsızlanıyordum. Ancak bakalım bakalım beklediğime değmiş mi?

Tekin Soyönder otelleri olan zengin bir iş adamıdır. Aynı zamanda da mafya gibidir. Karanlıktır. Sert duruşundan, kurallarından hiç bir zaman ödün vermez. Hataya tahammülü yoktur.

Rüya Gören. Amatör ressamdır ve hayatını babasının iflasını yapan kişiden intikam almaya adamıştır. Ne pahasına olursa olsun babasının malını acımadan alıp, iflasa sürükleyen kişiden intikamını alacaktır.

Rüya kuzeni Aylin ile yaptıkları plan dahilinde Tekin Soyönder'in otelinde kalacak ve otelde düzenlenen yardım gecesinde babasını iflasa sürükleyen kişiden intikamını alacaktır. Ancak işler en başından Rüya'nın aleyhine başlamıştır. Otele Aylin'in uçağı kaçırması yüzünden tek başına giriş yapan Rüya, otelde rezervasyonunun olmaması, ayrıca üstünde de otel konaklamasını karşılayacak kadar para olmaması nedeniyle resepsiyonda olay çıkarır. Tartışmayı duyan Tekin Soyönder olaya müdahil olur ve Rüya ile inatlaşmaya başlar. Rüya Tekin'le girdiği tartışma sonucu otele rezervasyonunu yaptırır ama ne yaptırmak. Odaya adımını atar atmaz Tekin'e olan öfkesini çıkarmaya başlar. Ancak sonrasında Rüya Tekin'in öfkesine maruz kalır. Tekin Rüya'yı otelinden kovar. 

Aylin'in otele gelmesiyle Rüya bir şekilde otelde kalır ve yardım gecesine katılmayı başarır. Yardım gecesinde Aylin Rüya'nın babasını iflasa sürükleyen kişiyi gösterir. Yani Tekin Soyönder'i. 

Babasının intikamı için harekete geçen Rüya soluğu Tekin'in odasında alır. Bundan sonrası Rüya ve Tekin için geri dönüşü olmayan bir yoldur ve ikisinin de bu yoldan geri dönmeye niyeti yoktur.

Asude'nin Gül ve Avcı dışındaki tüm kitaplarını okumuş biri olarak şunu söyleyebilirim  diğer kitaplarına oranla vasat kalmıştı. Yazarın akıcı kalemine bir sözüm yok ancak, olayların geçişi çok hızlıydı. Tekin cephesinden okuduğumuz kısımlar çok azdı. Tekin'in duygularını okuyamamak hikaye de eksik kısımdı. 

Rüya ise o kadar hakaretten sonra hemen affetti ya bu da olmamıştı. Tekin'in o karanlık karakterine rağmen bazı yerlerde kafa tuttu ancak bazı yerlerde de çok çabuk yelkenlerini suya indirdi. Biraz Tekin'in burnundan getirmesi gerekiyordu. 

Kitabın güzel replikleri de vardı. Komik olan yerlerinde güldüm. Bazı yerlerde Rüya ile çekip gidesim geldi. Yan karakterler Serdar ve Aylin çok tatlıydı ama biraz daha onlarla ilgili bölüm olabilirdi. Kitapta Deniz-Tuna-Umut Üstüner'i  ve Yasemin-Mert çiftlerini okumak da çok keyifliydi. Deniz ve Tuna'yı özlemişim. Kısa zamanda Pabucumun Ajanını yeniden okumam lazım. 

Genel olarak kitap güzeldi. Asude'nin kalemine sözüm yok ama Tekin ve Rüya daha iyi olabilirdi. Kitapta Tekin'in kardeşi Sezin'de çok iyiydi. Kitabın sonunda yeni kitap için de bir bölüm yazılmıştı. Sezin'in hikayesini de merakla bekliyorum. Sezin'i nasıl bir sürpriz bekliyor. Tabii ki dolayısıyla yeni kitapta Tekin ve Rüya'yı da okuyacağımızı düşünüyorum. Ne olsa Tekin'in kardeşi.

Herkese keyifli okumalar dilerim.

Tanıtım Bülteninden

Her kaçış bir esarettir aşkta… 
Ve her esaret bir galibiyettir aslında…
 
Tekin Soyönder, kuralları yalnızca kendisinin koyduğu tehlike dolu yaşamında güçlü ve yenilmez bir iş adamıydı. Bütün dünyayı korkuttuğu halde Rüya’yı durmaksızın kendine çekiyordu. Bu baş belası kızdan kurtulmaya, çatık kaşları ve yakıcı öfkesiyle onu kendinden uzak tutmaya çalıştı ancak hayat onlar için çoktan bir rol belirlemişti...
 
Rüya, sınırları babasının çizdiği bunaltıcı hayatında ilk kez bir maceraya atılmak istedi. Bu macera ailesini iflasa sürükleyen adamdan intikam almayı amaçlıyordu. Henüz işin başındayken tatsız bir tanışma yaşadığı Tekin Soyönder’e toslayınca, kaçıp gitmek yerine onunla inatlaşmayı seçti.
 
Sarpa saran acemi bir plan, hem Rüya’nın hem de Tekin’in hayatını karıştıracak, yeniden bir araya gelmeleri kaçınılmaz olacaktı. Çünkü macera yanlış başlamış olsa da, bu iki zıt insanı birbirine bağlayan bir doğruyla son bulacaktı.


Basım Yılı : 2016

Sayfa Sayısı : 544

Ephesus Yayınları

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Kul Plan Yaparken, Kader Gülermiş!... 1. Bölüm

 

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Naime Özeren - 23 Nisan

Piyasalarda Bugün: 26 Nisan 2024

 

Radyo Tiyatrosu - Kaplumbağa Sever misiniz?

 

Megalodon Köpek Balığı Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhabalar Bugün sizlere Megalodon hakkında bilgi vereceğim.

Bedelli Sermaye Artırımı Nedir?

 

Bir Yaprak Sarması Meselesi