Ana içeriğe atla

Eskişehir Kitap Fuarı Oğluma Gelen Hediyeler

Merhabalar

Her ne kadar Eskişehir kitap fuarını geride bırakmış olsak da yazacaklarımız henüz bitememiş. Benim de biraz geç kaldığımı düşünürsek daha yazacak geç kalınmış çok yazı var bloğa aktarılacak.
Fotoğrafını gördüğünüz kitaplar okumayı çok seven oğluma amcasının Eskişehir kitap fuarından aldığı kitaplar. İçlerinde oğlumun da almak ve okumak istediği kitaplar mevcut. Tabii ailemizde bir edebiyat öğretmeni bulunmasının yararları bunlar. Böyle bir amcaya sahip olduğumuz için çok da şanslıyız aslında.

Fuardan 1,00.-TL'ye alınmış olan kitaplar arasında en çok dikkatimi çeken ve benim de okumak istediğim Ben Mıkaelsen'in Petey isimli kitabı. Tanıtım yazısını sizlerle paylaşıyorum çünkü bana göre okunulması gereken bir kitap. Üstelik çocuklar kadar büyüklerinde okuduğu bu kitap hakkında olumsuz tek bir yorum dahi yok.

Diğer kitaplara gelince klasikler diye tanımlayabileceğimiz kitaplar mevcut. Bu kitaplardan okumadıklarım var ve okuyup yorumlamayı düşünüyorum. 
Hepinize kitap dolu sıcacık günler diliyorum.
Keyifli Okumalar.


Ben Mikaelsen - Petey


Sevgi, inanç ve dostluk üzerine sımsıcak bir hikâye…

Beyin felciyle doğup doktorların yanlış teşhisleri sonucu zihinsel engelli kabul edilen Petey, iki yaşındayken ailesi tarafından, akıl hastanesine gönderilmek üzere terk edilir. Ufacık yaşında terk edilse de hayata sımsıkı tutunur Petey. Ailesi ondan vazgeçmiştir belki ama o, hayattan vazgeçmez. Yeni evinde şartlar ne kadar ağır olursa olsun mutlu olmak için bir neden bulmakta hiç mi hiç zorlanmaz. Ve bu özelliğiyle etrafındaki herkesi 

kendine hayran bırakır.

Mevsimler değişir, yıllar geçer; Petey büyür, yaşlanır… Dostları istemeyerek de olsa onu birer birer terk eder. Petey de bir daha incinmemek için artık kimseyle arkadaşlık etmek istemez. Ta ki gönderildiği huzurevinde Trevor Ladd adındaki bir çocukla tanışana dek. Çok geçmeden ayrılmaz iki dost olan bu küçük çocuk ve 


yaşlı adamın birbirlerinden öğrenecekleri çok şey vardır. 

Basım Yılı : 2014

Sayfa Sayısı : 272

Beyaz Balina Yayınları








Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Nil Karaibrahimgil - Ben Aptal Mıyım?

 

Bugün 23 Nisan, Hep Neşeyle Doluyor İnsan

 

Şermin Yaşar, İlber Ortaylı - Cumhuriyet'in İlk Sabahı Kitap Alıntısı

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Naime Özeren - 23 Nisan

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.