Ana içeriğe atla

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun

Merhabalar

23 Nisan 1920' de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Atatürk'ün çocuklarımıza armağan ettiği bu güzel bayram hepimize kutlu olsun. Biliyoruz ki bugünün çocukları yarınların büyükleri olacaklar ve bu Cennet vatanımıza sahip çıkacaklar.






Dünya'da hiç bir milletin çocuklarına armağan edilmiş bir bayramı yoktur. Ne mutlu ki Atatürk bizlere ve bizden sonraki nesillere armağan olarak bir bayram bıraktı. Her ne kadar eskisi gibi şölenler göremiyor olsak da bu ilerde görmeyeceğiz anlamına gelmemeli. Çocuklarımıza ve bizlere armağan edilen, ülkemiz ve milletimiz için büyük bir anlamı olan manevi değerlerimize sahip çıkıp yaşatmalıyız. Bizi biz yapan değerlerimizdir ve kaybetmemeliyiz.



23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı sevmemin nedenlerinden biride bu yazdıklarım dışında dünyadaki tüm ülkelerden gelen çocuklar. Her birinin birbirinden güzel o yüzlerindeki tebessüm izlemeye değer. Doymak mümkün değil.

Tüm dünya kardeş olsun, savaşlar bitsin. Herkesin yüreği çocuk olsun. Kin, nefret, düşmanlık arınsın. Mutluluk dolsun. Yüzler gülsün. Her gün 23 Nisan olsun.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Nerede O Eski Kartpostallar?

Merhabalar Çocukluğumda yeni bir yılın gelmesini en çok kartpostal atabilmek adına severdim.

Cevdet Pişkin - Rüzgarla Gelen Hüzün

 

28 Gün Meydan Okuma 14.Gün

Merhabalar Meydan okumanın 14.gününde öyle bir soru geldi ki; insanın bu soruyla ilgili bir hafta düşünmesi, hatta üstüne istiareye yatması gerekirken bu soruda yine benim için kolay sorulardan biri oldu.

Erol Köker Kimdir?

 

Pınar Zorludağ - Leyla

 

Rachel Cusk - Övgü

 

Bir Tren Bekleniyor Radyo Tiyatrosu