Ana içeriğe atla

18 Mart Çanakkale Zaferi'miz Kutlu Olsun



Merhabalar

Çok özel, çok güzel ve çok anlamlı bir gündeyiz. Yazacak o kadar çok şey var ki, sabah beri gözlerim dolu dolu geziyorum sürekli. Çanakkale Zaferimizin 101.yılında evlerine dönmek için değil, Vatanımızı kurtarmak için giden tüm şehitlerimizi, saygıyla, minnetle ve şükranla anıyoruz. Onlar bu vatan için gözlerini kırpmadan canlarını feda ettiler ve bu uğurda kesinlikle geri dönmediler. 



Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün GELDİKLERİ GİBİ GİDERLER sözünden sonra gerçekten geldikleri gibi geri gittiler. Bu vatan kolay kazanılmadı. Nice canlar gitti gencecik. Bundan sonra da Vatanımızı kurtarmak için onlar kendileri feda ettiyse bizler de onlara minnet borcumuzu ödemek için Vatanımıza sahip çıkmalıyız. 

18 Mart Çanakkale Şehitlerini anmak için her sene turizm firmalarının düzenlediği turlar var ve bizde ailecek bu akşam nasipse gideceğiz. Herkesin ölmeden önce yapması gereken şeyler vardır ya. Benden size bir tavsiye Çanakkale Şehitliği'ni mutlaka görün. Ben daha önce gidip görmüştüm ve emin olun topraklara basmaya kıyamıyorsunuz. Oradaki o atmosfer öyle bir şey ki sizi içine alıyor. Seyit Onbaşı'nın heykelini görünce tüyleriniz diken diken oluyor. Burada daha anlatılamayacak o kadar çok şey var ki; siz en iyisi gidin, görün ve bu Vatanın nasıl kazanıldığına kendiniz şahitlik edin. 

Hepinizden oradaki şehitlerimize selam götüreceğim. Sizler sayesinde bu topraklarda rahatça uyku uyuyabiliyoruz. Tüm şehitlerimizin mekanları cennet olsun. 

Unutmayın ÇANAKKALE GEÇİLEMEDİ.GEÇİLEMEZ.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Smilodon (Kılıç Dişli Kaplan) Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhaba  Bugün sizlere Smilodon'dan (Kılıç Dişli Kaplan) bahsedeceğim. 

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Gabriel Garcia Marquez - Ağustosta Görüşürüz

 

Yeşil Yol

 

Samed Behrengi - Bir Şeftali Bin Şeftali

Herkese merhaba Kısa zaman önce bitirdiğim bir kitap Bir Şeftali,Bin Şeftali. Bir gün annesinin dalında büyümekte olan bir şeftalinin hikayesi bu. Bu şeftali büyüyünce sahibi tarafından köye satılmaya götürülür.

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.