Ana içeriğe atla

Kütüphane Günlükleri






Merhabalar

Uzun zamandır yazmaya fırsat bulamadığım kütüphane günlükleri ile birlikteyiz. İl Halk Kütüphanesinden almış olduğumuz kitaplarımızı oğlum yine üç güne kalmadan bitirdi. Fakat içlerinde Kemalettin Tuğcu'nun Garip isimli hikayesini pek beğenmediğini belirtti.
Nedeni ise kitapta çocuğun annesinin ölümünden sonra babasının iki kere daha evlenmiş olmasını doğru bulmadığını belirtti. Bana göre de çocuk kitabında bu durum ne kadar doğru tartışılır.

İbrahim Ünsal'ın tarihimizi anlatan kitaplarına ise ayrı bir merak durumu söz konusu. Hemen hemen bütün kitaplarını okudu sanırım. Bu kitapların hepsini de ayrı ayrı beğendiğini söylemişti ki Plevne Kahramanını da çok sevdi. Okumak isteyenlere bütün kitaplarını tavsiye ediyor. Hatta okuldaki arkadaşlarına da tavsiye etmiş bile.


Kemal Varol'un Haw isimli kitabını da beğendiğini, oradaki kahraman köpeği de sevdiğini söyledi.

Keyifli Okumalar dilerim.


Kemalettin Tuğcu - Garip

Salonun kapı perdesi aralandı. İki buçuk, üç yaşında bir çocuk, dans edenlere baktı. Onu gören kibar misafirlerden birkaçı:
-Aa, diye şaşırdılar. Bu da ne?
Hatta birkaçı katıla katıla gülmeye başlamıştı. Köşkün kızı ve ailenin biricik varisi ve biricik sevgilisi Nazan Hanım, kapıda duran çocuğu görünce rengi kıpkırmızı kesilerek, onun kendisine doğru uzanan sıska kollarının sevinçle çırpınışını görmeden, kapının perdesini arkasına çekti ve çocuğu hırsla göğsünden itti.
-Zeynep, Zeynep diyorum sana! Yirmi yaşlarında bir köylü kız koşarak geldi.
-Buyurunuz Hanımefendi.

Basım Yılı : 2006

Sayfa Sayısı : 62

Pegasus Yayınları

Kemal Varol - Haw

Belaydık. Bitirimdik. Tuttuğumuzu koparırdık. Bazen ödlek kedilerin peşine düşerdik. Nefes nefese kaçacak bir delik ararlardı. Bazen de sokak sokak gezer, “Ne geçiyon la burdan,” diye korkuturduk yabancıları. Betleri benizleri atardı. Onların deyişiyle, itin götüne girmiş gibi olurlardı. Sonuçta insanlarla aramızdaki mesafe açılır ve kimse bir şey vermezdi bize.

Onun adı Mikasa. Melsa’nın âşığı, uzun ince gövdesi, siyah benekleri var, güzel de bir burnu. Makam Dağı’nın, Papaz Gölü’nün adını biliyor. Güneylilerle Kuzeyliler savaşıyorlar, onu da duyuyor. Zamanı söyleyen hikâyeler, kaderi temize çeken melekler, ölmüşlere dualar ve sokakların tarihi... Hiçbiri, Heves Amca’nın Muhterem Nur’u sevdiği gibi Melsa’yı seven Mikasa’yı anlatmıyor. Dağlar gibi hatıralar...

Alevli Kalpler Çetesi, Kıtmir Hazretleri, Çavuş Kabba, Burhan Çaçan’ın türküsü, Jandarma Köpek Eğitim Merkezi... Latif Dede, Köpek Cengiz, güzel bir biftek...Teneke çatılar, safralar, tevatürler, mayınlı yollar...

Uluyan köpekler ve Adıgüzel, kalplere iyi gelen...

Kemal Varol, zamanı aşan bir roman, hüzünlü bir edebiyat bileti sunuyor bize... Haw, sadece yeni değil sıcak ve güzel... 

Basım Yılı : 2015

Sayfa Sayısı : 230

İletişim Yayınları

İbrahim Ünsal - Plevne Kahramanı

Genç arkadaşım!
Tarihte bir yolculuk yapmaya hazır mısın?
Bizim Kahramanlarımız dizisinin Plevne Kahramanı Gazi Osman Paşa kitabında, Osmanlı- Rus Savaşı’nda büyük kahramanlıklarla adını tarihe yazdıran gerçek bir komutanın hikâyesi seni bekliyor.
Bu kitaplarla tarih derslerini çok seveceksin.
Çocukların ve gençlerin anlayabileceği bir üslupla kaleme alınan dizi, gençlere millî tarih bilinci kazandıracak, onlara tarih sevgisi aşılayacak.

Basım Yılı : 2015

Sayfa Sayısı : 192

Genç Hayat Yayınları



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

6 Mantı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?

 

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları